Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De royale ruiter


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 324 (1e druk: 11 december 2013)

De royale ruiter De koning van Urbaniƫ wordt al een jaartje ouder en moet met pensioen. Kroonprins Kaburdan wordt bedreigd door de Adelaars, een bende die hem wil ontvoeren en een einde wil maken aan het koninkrijk Urbaniƫ. De geheime dienst schakelt Suske in als dubbelganger voor de kroonprins. Maar dan blijkt dat er nog andere spelletjes gespeeld worden en dat Suske in groot gevaar verkeert...

De bovenstaande synopsis van Standaard Uitgeverij beschrijft in het kort het verhaal van De royale ruiter.
Aanvankelijk was de opzet van het avontuur dat Suske en Wiske en hun vrienden dit keer beleven nog heel anders. Bij de aankondiging van het album werd de volgende beschrijving verspreidt:

De koning van Brazzodia bestrijdt de drugshandel in zijn land en heeft Felipe Narcotica, de grote maffiabaas, gearresteerd. Die heeft ermee gedreigd kroonprins Artiga te ontvoeren als hij niet wordt vrijgelaten. De koning vreest dat de maffia zal toeslaan wanneer zijn familie naar Nederland reist voor de kroning van de nieuwe vorst. Hij wil echter niet toegeven aan de dreigementen van de drugsbaron en zijn geheime dienst schakelt Suske in als dubbelganger voor de kroonprins. Maar dan blijkt dat er nog andere spelletjes gespeeld worden en dat Suske in groot gevaar verkeert...

Op zijn website verklaart Peter Van Gucht waarom het verhaal werd gewijzigd:
"Eigenlijk was het oorspronkelijke thema van dit album de kroning van Willem-Alexander. Het scenario lag klaar, de plannen gesmeed maar toen kwamen we tot de ietwat lullige conclusie dat iedereen die kroning al lang vergeten zou zijn als het album in de winkels lag.
Foutje in de timing. Maar het scenario was leuk en dus gingen we er vrolijk mee door. De trend om wat avontuurlijker lay outs te gaan gebruiken werd hier ingezet."

Naast de verhaallijn was ook de cover van het album die bij de vooraankondiging werd gebruikt nog niet definitief.
In oktober 2013 werd op de site van Studio Vandersteen een alternatieve cover getoond. Ook dit was nog niet het definitieve ontwerp, maar een proef om een mogelijke opbouw van de cover uit te proberen.
De uiteindelijke cover werd eind oktober bekend gemaakt.


Voorlopige cover Proefontwerp voor cover De royale ruiter Aankondiging
Op zoek naar dit album? Kijk eens bij de Suske en Wiske webwinkel Stripfan.nl Bestel dit album bij Stripfan.nl .