Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Sterrenrood


Sterrenrood Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Sterrenrood verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 8,18

Reactie no. 16
NaamRick Wiselaar
Leeftijd30
Cijfer7
RecensieNa "De suikerslaven" heb ik besloten een tijd lang geen S&W meer te kopen. Ik zag dit album liggen, en dacht ach ja waarom ook niet, laat ik maar weer is een album van ze kopen. Er wordt in de geschiedenis gedoken van de karakters, wat op zich een mooie thematiek is! Het verhaal zelf is aardig, maar niet meer dan dat. Het is niet meeslepend genoeg, de verwijzingen naar de Titanic zijn flauw, onnodig en simpelweg bladvulling. Daarnaast is het verhaal te kort, het wordt niet voldoende uitgesmeerd. Toch heb ik geen spijt van de aankoop van deze S&W omdat ik het idee heb dat de schrijver nu (eindelijk) het idee heeft wie de karakters zijn, en wat daarbij past en wat niet. En wie had dat nou voorzien na de rampzalige wegwerp albums die de laatste jaren zijn verschenen!
Datumdonderdag 25 augustus 2016 22:49

Reactie no. 15
NaamChloe Mandjes
Leeftijd9
Cijfer9
RecensieHeel mooi getekend. Superspannend. Een tekening van een hele bladzij (net als in de Raap van Rubens).
Datummaandag 28 december 2015 09:08

Reactie no. 14
NaamKaj
Leeftijd30
Cijfer8
RecensieNet als bij het bijna volmaakte Suske de Rat wordt hier een prettig nostalgische toon aangeslagen. Een erg welkome afwisseling dat er meer ingezet wordt op sfeer en karakters dan op actie. Een klein minpuntje is dat het verhaaltje net iets te dun en voorspelbaar blijft om van een echt goed album een klassieker te maken.
Datummaandag 12 oktober 2015 09:51

Reactie no. 13
NaamRemco Lodeweges
Leeftijd44
Cijfer9
RecensieHet verhaal kenmerkt zich door een een originaliteit die de laatste decennia in Sen W verhalen weinig te vinden is. Het idee is passender een Kiekeboe verhaal. Dit laat onverlet dat het een sterk idee is om de hoofdrollen buiten hun standaardrollen te laten vallen. Vooral Suske is hier veel sterker dan anders: je ziet zo dat dit karakter veel kleurrijker kan en MOET worden. je kunt er veel meer uithalen zonder dat de uitgesproken karakters als Lambik, Sidonia en Wiske in de knoop komen. Lambik degradeert wel einigzins tot randdebiel. Het verhaal snijdt ook een erg intressante thematiek aan.
Datumzondag 02 augustus 2015 13:28

Reactie no. 12
NaamSam Kobessen
Leeftijd10
Cijfer10
RecensieHet is een leuk boek omdat het leuk is dat je alle namen kan zien zesmaal, dus in plaats van Suske is het Cuzke. En Sidonia wordt zidonia en Lambik wordt Lambique. Dat vindt ik heel grappig en leuk! En het is gewoon spannend en grappig!
Datumzaterdag 21 februari 2015 15:37

Reactie no. 11
NaamRemon
Leeftijd37
Cijfer3
RecensieTja... Ik moet eerlijk zijn, ik vind dit album erg zwak. Zo flauw met die 'andere' Wiske e.d. een slap verhaal, niet spannend, en bovenal, álles speelt zich af op 1 schip...
De ene een slechterik de ander weer juist níet,
Het einde van het verhaal klopt niet!
Hoe is het bedoelt dat om het zo maar te zeggen Lambik NIET getrouwd was met Sidonia??
En wíe was die Poolse man dan met wie ze wél getrouwd was?
En is ze op het schip al getrouwd? Want je kon Amerika niet in als alleenstaande moeder met 1 kind, toch ?
Datumwoensdag 04 februari 2015 18:36

Reactie no. 10
NaamVanessahudgensfan
Leeftijd22
Cijfer8
RecensieZeker geen slecht album! Leuk om te lezen alleen vind ik het wel jammer dat de clownscenes eruit zijn gehaald want daar was ik toch wel benieuwd naar maar toch een leuk album dat ik zeker vaker zal gaan lezen, ben benieuwd naar de volgende!
Datumdonderdag 29 januari 2015 10:25

Reactie no. 9
NaamWilly
Leeftijd101
Cijfer10
RecensieNiet velen zullen bij de aantreding van het nieuwe team zo'n 10 jaar eerder in het middelmatige "Het slapende goud" verwacht hebben dat er nu een perfect album gemaakt zou worden! Werkelijk alles is mooi hier! Het nieuwe team kent ondertussen de serie grondig en wie dat ook doet zal in dit verhaal veel ontdekkingen doen, maar ook voor nieuwe lezers is het zeer genietbaar.

Ik wil niet te veel onthullen, alleen dat dit verhaal weer meer toevoegt aan het Suske en Wiske universum, en we de stamboom van de Wiske/Sidonia/Stiefrijke familie nog verder kunnen verfijnen. En we komen eindelijk te weten waar het poppetje van Wiske vandaan komt...

Datummaandag 19 januari 2015 02:08

Reactie no. 8
NaamHenmii
Leeftijd30
Cijfer8
RecensieIk was eigenlijk niet van plan om het album te kopen, maar na de positieve reacties gelezen te hebben besloot ik het toch te doen. Ik heb er geen spijt van! Leuk verhaal met mooie tekeningen. Ook leren we de onstaansgeschiedenis van Schanulleke. En we zien Lambik als een soort Poirot (De echte Lambik was een soort mislukt prive-detective). Maar natuurlijk kan hij de zaak niet oplossen zonder Cuzke en Wiske!
Datumzondag 11 januari 2015 06:06

Reactie no. 7
NaamRobin
Leeftijd13
Cijfer10
Recensieeen topper in mijn zogeheten 'Morjaeu en van Gucht Reeks'. De Royale Ruiter vond ikzelf een echte tegenvaller. toen Het Schrikkelspook, die was nog wel te lezen. toen kwam De Zwarte Tulp, een veel beter verhaal waar Suske en Wiske als een soort geheim agenten door de gouden eeuw zwerfde. toen kwam Het Gebroken Dorp, die beter was dan al deze 3 verhalen bij mekaar. van zulke verhalen hou ik nou! en nu Sterrenrood, daar valt nog maar over te zwijgen, de titel was nogal vreemd toen ik het hoorde, maar toen de cover met die clowns werd getoond werd het duidelijk. al vond ik de titel nog steeds niet mooi. nu ik het verhaal gelezen heb vond ik hem wel goed passen, maar niet helemaal. het draaide niet alleen om die diamant, maar ook om wat er met Cuzke, Zydonya en Wiske gebeurde. daarom vond ikzelf 'SS Sterrenrood' of 'De Dappere Diamantspeurders' beter. maargoed ik maak de strips niet dus over het algemeen een top album, vandaar een 10!
Datumdonderdag 01 januari 2015 12:06

Reactie no. 6
Naamtom
Leeftijd34
Cijfer10
RecensieEen verhaal dat me qua kwaliteit meteen doet terugdenken aan de hoogdagen van Paul Geerts. Mooie spanningsboog en goede research gedaan. Tekeningen mooi afgewerkt
Datumzondag 28 december 2014 10:02

Reactie no. 5
NaamGlenn Van der Vekens
Leeftijd22
Cijfer9
RecensieNet dit album gelezen en ik moet zeggen ik vond dit een leuk album. Een leuk gevonden verhaal met voldoende humor en een goede sfeer. Het verhaal doet je nadenken over de tijd toen.
Datumdinsdag 23 december 2014 20:16

Reactie no. 4
Naamerik winkelman
Leeftijd42
Cijfer7
RecensiePrima setting, goed getekend maar wat een pijnlijk slechte humor. De link met Titanic is logisch, maar om daar nu keer op keer op extreem flauwe manier op terug te komen.. het lijkt wel zo'n niet grappige oom op n feestje die, wanneer er niet gelachen wordt om zijn grap, zijn grap NOG maar een keer verteld, maar dan op luidere toon.

Maar goed, zeker geen slecht album en ik kijk iedere keer nog steeds uit naar de nieuwe S & W.

Datumvrijdag 12 december 2014 14:37

Reactie no. 3
NaamAlbert
Leeftijd34
Cijfer8
RecensieSterrenrood is een prachtig verhaal in het kader van de geschiedenis van onze helden. Waarschijnlijk liggen de ideeën voor de albums hierin beter dan de avonturen die in deze tijd afspelen. De Star Line is een uitstekend decor, waarin het verhaal goed tot zijn recht komt. Mooie wending dat de lezers al meteen weten wie het heeft gedaan, zodat het verhaal een andere invalshoek krijgt met betrekking tot de karakters. De downside is dan wel dat het werk van inspecteur Lambique teniet word gedaan. De tekenaars hebben eindelijk gebruik gemaakt van meerdere plaatjes zodat er een groter verhaal verteld kan worden en het verhaal niet in een zucht te lezen is. Hierdoor hadden ze ook plek over voor de grotere tekeningen zodat de Star Line gedetailleerder getekend kon worden. Wat mij betreft een waardige opvolger in het kader van "Suske de Rat".
Datumdonderdag 11 december 2014 22:25

Reactie no. 2
NaamPaul Gutter
Leeftijd35
Cijfer7
RecensieTja, het is een aardig album, alhoewel ik blijf vinden dat de albums te weinig pagina's tellen om het verhaal en de karakters echt uit te werken. Daardoor passeert alles in sneltreinvaart de revue en komt het allemaal erg oppervlakkig en gehaast over. Zelfs de cover ontkomt niet aan deze kwaal. Want ondanks de inmiddels haast traditionele tussentijdse coverwissel (omdat de clownsoutfits geschrapt werden), worden we nu opgezadeld met een tafereeltje dat ook helemaal niet voorkomt in het uiteindelijke album (Cuzke en Wiske ontmoeten elkaar immers pas aan boord en daar krijgt Wiske ook haar popje). Jammer dus van het tempo en dit soort slordigheden. Want qua tekeningen en ook qua sfeer is er met dit album weinig mis.
Datumdonderdag 11 december 2014 22:20

Reactie no. 1
Naamtobias
Leeftijd31
Cijfer8
RecensieWeer een verhaal waarin Suske en Wiske niet zelf de hoofdrol spelen, maar personages met dezelfde naam, net als in Suske de rat.
Na een wat tegenvallende Gebroken Dorp weer een goed album.
Degelijk verhaal, genoeg actie en humor, en gelukkig een kleine rol voor Jerom.
Datumwoensdag 10 december 2014 13:53