Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Suskewiet


Suskewiet Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Suskewiet verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 8,08

Reactie no. 12
NaamRemco
Leeftijd48
Cijfer8
RecensieEindelijk een sterk album. Het lijkt er op dat het duo eindelijk de smaak te pakken heeft, al blijkt later dat ze de spanningsboog helaas niet gespannen konden houden. Zo blijkt later.
Dit album is goed. Het is namelijk origineel met de bekende ingrediënten. Het verhaal is spannend en neemt je mee tot aan het eind. De tekeningen lijken wat scherper. Vrij weinig flauwiteiten vallen er te bespeuren. Ook goed dat Jérôme domme kracht niet de oplossing biedt. Vragen blijven er nog wel: hoe vindt Lambik in de onmetelijke woestenij de tempel....maar ach dat is één van de weinige smetjes. Een aanrader van de moderne S&W tijd.
Datumzondag 16 februari 2020 14:03

Reactie no. 11
NaamInti
Leeftijd41
Cijfer8
RecensiePrachtig verhaal met de nodige emoties
Suske verandert in een groepje vogels en er moet binnen een bepaald aantal dagen een manier gevonden worden om hem weer normaal te maken. In Zuid-Amerika wordt Sidonia ziek en verslechterd haar toestand steeds meer
Het zaadje brengt een plant voor die kan praten en wiens vruchten magisch zijn. Uiterlijk doet de plant een beetje denken aan die uit HET MINI-MIERENNEST. Daar komen ook bewuste planten voor. De “mierennest” planten waren echter een stuk agressiever en konden lopen. Hier kunnen ze praten, blijven ze met hun voeten in de grond en zijn ze van goddelijke oorsprong
Lambik en Jerom zitten te kaarten (in de bibliotheek), terwijl ze eigenlijk de vogels (die in het lab staan) moeten beschermen
Datumzaterdag 28 december 2019 08:38

Reactie no. 10
NaamKaj
Leeftijd30
Cijfer7
RecensieKnap hoe het team het toch steeds voor elkaar krijgt om het gevoel na te bootsen van de betere albums van weleer. Met dit album waande ik mij weer even in de tijd van Paul Geerts en zijn liefde voor exotische avonturen in vreemde oorden. Het verhaal kent een aardige opbouw dat naar een daverende climax toewerkt.
Datummaandag 12 oktober 2015 09:54

Reactie no. 9
NaamDe lezer
Leeftijd12
Cijfer8
RecensieGoed album, Hele mooie tekenstijl, Goed, Origineel verhaal, Wel goede humor, en ook leuk! Alleen ik heb wel wat minpuntjes.
- Verhaal gaat VEEL te snel (Net zoals bij sterrenrood, toen klopte het ook niet).
- Sidonia sterft aan een geplette voet, wat wel pijn doet, maar het is vrij overdreven uitgewerkt, en sidonia raakt in coma en krijgt zelfs hoge koorts..
- Dat het verhaal zich afspeelt over 9 nachten, voelde ik niet. Dus dat het zo snel ging, was jammer.

+ puntjes:.
+ Geweldige, Onovertroffen tekenstijl.
+ Perfect verhaal.
+ Goede Sfeer

Wel jammer dat die nieuwe strips maar 48 pagina's en slechts 184 stroken hebben. Een ouwe strip heeft er 58 en 220 stroken. Ik hoop dat er iets aan word gedaan.

Kortom, Goed verhaal!

Datumdinsdag 16 juni 2015 05:44

Reactie no. 8
NaamWilly
Leeftijd102
Cijfer10
RecensieKlassiek en tegelijk origineel. Heel goede plot van Dhr. van Gucht, en in prachtige beweeglijke tekeningen (let op het verhaal buiten de kaders!) van Dhr. Morjaeu.

Voor de liefhebber zijn er ook veel verwijzingen te vinden naar oudere albums. Dit is echt heel goed!

Datumdinsdag 14 april 2015 00:20

Reactie no. 7
NaamHenmii
Leeftijd30
Cijfer8
RecensieErg leuk en origineel verhaal, 1 van de betere albums die ik recentelijk gelezen heb. In tegenstelling tot wat sommige anderen gezegd hebben, vondt ik het wel een grappig nummer.

Spoiler: Waarom duwt Jerom niet direct de cel-muur om? Wel, waarschijnlijk om het verhaal spannender te maken. Anders weet ik het ook niet! Einde Spoiler.

Datumdinsdag 31 maart 2015 00:27

Reactie no. 6
Naampeter
Leeftijd36
Cijfer10
RecensieMet Suskewiet heeft het huidige S&Wteam haar eerste klassieker geschreven. Een origineel verhaal, verrassende wendingen, mooie tekeningen en passende humor, zonder dat het flauw of overdreven wordt. Hulde!!
Natuurlijk zitten er wel een paar schoonheidsfoutjes in, maar dat is de makers vergeven.
Ik verheug me nu al op het volgende album!
Datumdonderdag 26 maart 2015 08:01

Reactie no. 5
NaamDejan
Leeftijd42
Cijfer8
RecensieEen prima 'ouderwets nieuw' verhaal van Suske en Wiske.
Datumdonderdag 19 maart 2015 22:39

Reactie no. 4
NaamS. Monrik
Leeftijd13
Cijfer7
RecensieNetjes nieuw album van het Van Gucht en Morjaeu combo. Toch niet een 8 of 9 waard omdat er toch wat slechte punten aan zitten.

Voordelen:
-Mooie tekeningen.
-Suske en Wiske speelden weer goed als hunzelf.
-Jerom uitschakelen was handig.
-Leest heel fijn weg.

Nadelen: -Lambiks comeback op het einde, om meteen alweer de boel te redden, is flauw.
-Sidonia kan niet sterven aan een geplette voet. (Toch?)
-De redding van Sidonia, door het leger, was heel snel en werd maar over 1 plaatje gedaan.

Kort gezegd: Goed album over het begin en midden, maar het einde was veels en veels te snel. 200 stroken in plaats van 184 had het verhaal al kunnen verbeteren.

Datumdonderdag 19 maart 2015 15:06

Reactie no. 3
NaamAlbert
Leeftijd34
Cijfer8
RecensieWe gaan weer de goede kant op! Dit keer een redelijk origineel verhaal dat een keer echt uitgewerkt is. Het wordt ondersteund door mooie tekeningen. De voorkant vind ik veel meer aanlokkelijker dan het vorige deel. De nieuwe vijanden zijn wat mij betreft een perfecte toevoeging in de vijanden lijst van Suske en Wiske, hoewel het wel mag reduceren tot 3 of 4 stuks. Nog een pluspunt, iedereen deed weer mee als vanouds. Ga op deze manier verder!
Datumdonderdag 19 maart 2015 09:59

Reactie no. 2
NaamRobin
Leeftijd13
Cijfer7
Recensiehad er meer van verwacht. verhaal is leuk, tekeningen zijn goed, cover straalt nieuwsgierigheid uit naar het album. toch geef ik absoluut geen 10 om de volgende redenen:
-weinig humor
-laatste 20 stroken gaan te snel qua tijdstippen
over het algemeen een top-album maar wel met wat minpunten.
Datumwoensdag 18 maart 2015 15:11

Reactie no. 1
Naamtobias
Leeftijd31
Cijfer8
RecensieLeuk album! Goed verhaal, leest lekker weg. Voldoende humor. Goed tekenwerk, al zitten er een paar foutjes in. Zo lijkt Wiske wel erg klein in vergelijking met de auto op strook 68.
Datumwoensdag 18 maart 2015 13:04