Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De fabuleuze Freak


De fabuleuze Freak Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De fabuleuze Freak verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 6,70

Reactie no. 17
NaamInti
Leeftijd41
Cijfer7
RecensieGeen gek verhaal, maar er kloppen hier en daar dingen niet
Waar komt Carmencita Falasol ineens vandaan? Nergens wordt gezegd dat ze in België op moet treden of op vakantie is
Suske en Wiske hebben wel vaker met buitenaardse wezens te maken gehad. Toch reageren ze alsof dit de eerste keer is...
Datumvrijdag 29 mei 2020 07:34

Reactie no. 16
NaamRemco
Leeftijd48
Cijfer6
RecensieTja, zoals ik al zei bij “Suskewiet” ( ik als Noord Nederlander associeerde die titel niet met drugs...maar ja ik heb dan ook nog noot gebruikt...) kon het duo de kwaliteit niet vasthouden. Dit album is van een veel mindere kwaliteit. Ten beginnen met de tekeningen. Op de eerste bladzijde bespeur je al laksheid. Het lijkt wel Kiekeboe uit de eerste jaren. Het verhaal is vrij dun en is doorspekt met de zoveelste rivaliteit tussen Lambik en Jerom. Toch las het album wel lekker weg. Kennelijk doen de buitenaardse wezens toch wat met mij. Vragen blijven er ook: waar komt Cindy vandaan? Is het thema rariteitenkabinet niet over datum? Moeten we anno 2015 mannen nog steeds als luie donders neerzetten die niet afwassen? Ouderwets stereotiep. Frappant: waarom gebruiken de freaks een oude Ford Versailles ( of Simca Vedette...)....tja ik kon het niet laten dat even te noemen.
Tot slot: geen hoogtepunt maar het las wel lekker weg dus toch een zes.
Datumzondag 16 februari 2020 14:16

Reactie no. 15
NaamKaj
Leeftijd30
Cijfer5
RecensieAbsoluut één van de minste albums in lange tijd. Het heeft de absurditeit die het team in hun begindagen op ons afvuurde. Weinig sfeer of spanning, maar vervelende woordgrappen en idiote plotwendingen. Nergens lijkt er goed nagedacht te zijn hoe de meest absurde dingen geloofwaardig bij elkaar komen. In die zin voelt het echt als een gemakzuchtig tussen-album om de serie lopende te houden.
Datummaandag 12 oktober 2015 10:02

Reactie no. 14
NaamWilly
Leeftijd102
Cijfer10
RecensieHeerlijk begin, en het wordt daarna alleen maar beter.

Zeker, dit album heeft verwijzingen naar de Circusbaron en de Amoureuze Amazone, maar de plot is nog veel uitgebreider, strakker, logischer en absurder. De "slordige" stijl vind ik ook goed passen aangezien dit het laatste album is dat volledig door Eric de Rop werd geïnkt - vanaf nu neemt een computerprogramma het helaas over - en het past bij de oudere tekenstijl van de jaren 1940.

Supermens Jerom wordt overwonnen, iets dat helaas relatief weinig gebeurt.

De grote liefde van Sidonia tot Lambik wordt ook nog eens getoond.

Andere leuke dingen die eigenlijk niet mogen zijn het rondrijden op motors door Suske en Wiske en het overmatig drankgebruik door met name Jerom. En ook de moraliteit onbreekt niet! Geld brengt geen geluk, en de overmatige consumptiedrift van Cindy al helemaal niet. De eigenwijze Wiske en de absurde dwaze intelligente Lambik geven de redding.

Daarbij het korte maar uitstekend uitgewerkte SF-plot.

En dan ook nog de verwijzing naar de film Freaks uit 1932 of daaromtrent als toetje!

Datumzaterdag 12 september 2015 01:12

Reactie no. 13
NaamCaspar
Leeftijd42
Cijfer5
RecensieOp zich leest het album nog wel aardig weg, maar het is teveel een herhaling van zetten. Daarbij is Cindy een irritant maar bovenal slecht getekend karakter en is de twist met de aliens te absurd. Lees De Circusbaron gewoon nog een keer en je weet hoe het ook kan.
Datumzondag 06 september 2015 16:12

Reactie no. 12
NaamJimmy
Leeftijd43
Cijfer8
RecensieLeuk verhaal, gaat de goede weg op. Ondanks de mindere reacties voor mij toch een degelijk goed album.
Datumdinsdag 01 september 2015 10:30

Reactie no. 11
NaamTCH
Leeftijd25
Cijfer10
RecensieGeweldig album met alle karakters in de spotlight, eindelijk weer een jerom/lambik album, de nieuwe characters ook allemaal goed, Geef vooral 10 omdat de 1 en 3 hieronder het cijfer te laag haalde.
Datumwoensdag 22 juli 2015 02:53

Reactie no. 10
NaamMark
Leeftijd29
Cijfer1
RecensieHet absolute dieptepunt is nu -hoop ik- eindelijk bereikt. Vanaf nu kan het alleen maar beter worden.

Wat maakt het album zo slecht? Met name de onoriginaliteit door schaamteloos een mix te maken van Amoureuze Amazone, Circusbaron en Fantastic Four was storend, maar ook de ongeloofwaardigheid: Jerom die zomaar Lambik’s vriendin ‘steelt’ terwijl ze eerst heel stom naar hem deed? De alien-conclusie van Suske? Hoe kun je zoiets verzinnen?! Het plot was te dun en te vergezocht om serieus genomen te worden.

De karikaturale tekenstijl blijft m.i. ook jammer. Te sterke en overdreven gelaatsuitdrukkingen leiden teveel af.

[...]
Algemene kritiek op de reeks verwijderd door de redactie.

Datummaandag 06 juli 2015 10:58

Reactie no. 9
NaamSavanbas
Leeftijd39
Cijfer3
RecensieOuch...wat een pijnlijk slecht album.... Niet zo erg al de Gamegoeroe, maar de kwaliteit van de andere albums uit de afgelopen paar jaar haalt dit album absoluut niet. Flinterdun verhaal, sommige personages zijn karikaturen van wie ze eens waren en het tekenwerk is mager.
Albert heeft in zijn recensie hieronder de spijker op zijn kop geslagen, ik kan daar verder niets aan toevoegen.

[...]
Algemene kritiek op de reeks verwijderd door de redactie.

Datummaandag 29 juni 2015 08:02

Reactie no. 8
Naammark
Leeftijd36
Cijfer5
RecensieVoor mij is het toch een beetje 'de Amoureuze Amazone' 2.0
Dat verhaal was al niet het beste werk uit die tijd, en dat geldt voor 'de Fabuleuze Freak' net zo goed. Overeenkomst is ook de tweedeling in het album (en waarom moeten we altijd met buitenaardse wezens te maken krijgen als Lambik uit verliefdheid zijn vriend(en) het huis uit zet?
Eigenlijk ben ik erg teleurgesteld over dit album. Als ik het vergelijk met de laatste paar albums kan ik niet anders dan hier een onvoldoende voor geven...
Datumvrijdag 26 juni 2015 09:08

Reactie no. 7
Naamtobias
Leeftijd15
Cijfer10
Recensiede tekenstijl niet op gelet, maar...

WAT EEN ALBUM! zeer sterk verhaal! geweldige humor! zelfs ook een beetje spanning... echt geweldig!

Datumdonderdag 25 juni 2015 08:19

Reactie no. 6
NaamPerry
Leeftijd30
Cijfer8
RecensieLeuk album, sterker dan ik verwacht had. Ik had verwacht dat het een beetje een standaardverhaaltje zou worden met vooral Lambik vs Jerom, maar gelukkig ligt die focus daar niet zo heel erg op.

Wel ben ik het eens met wat anderen al zeiden. Tekeningen zijn iets minder dan de voorgaande albums. Het lijkt er bijna op of het een ''haastklus" geweest is om het af te krijgen als afscheid voor De Rop.

Datummaandag 22 juni 2015 12:09

Reactie no. 5
NaamAlbert
Leeftijd35
Cijfer4
RecensieHelaas ga ik voor dit album toch een lager cijfer geven. Mijn mening is dat er veel verschil in de albums zitten. Qua verhaal maar ook wat betreft de tekeningen. Soms lijkt het erop dat ze twee goede ideeën hebben en dan de andere twee moeten afraffelen. Ook dit verhaal lijkt daaraan te voldoen. Verhaal is echt een mix van de circusbaron en het jaloerse gedoe net zoals toendertijd met Odfella wat ook al niet aansloeg. Back in the days was geweld nog op een lagere basis terwijl hier een moordaanslag al "bijna" word vergeven. De tekeningen zijn hier net zoals in "Het gebroken dorp" van lage kwaliteit. Het vorige album was verreweg hier meer in geslaagd en dat was een verademing om te lezen. Bij dit album mist dat in zijn geheel. Helaas! Hopelijk breken jullie binnenkort deze sleur eens door!
Datumzondag 21 juni 2015 18:46

Reactie no. 4
NaamTom
Leeftijd34
Cijfer9
RecensieReacties betreft tekenstijl kan ik begrijpen, maar ik denk dat bewust hiervoor is gekozen omdat dit album veel minder dan bij pakweg sterrenrood of schrikkelspook te maken heeft met historische setting en decors. De inbreng van Christian Verhaeghe is hier veel minder. Alleszins prima mee vermaakt. De studio is al even op goede weg en dit is alweer een leuke strip. Hopelijk blijft men dit niveau ook aanhouden in de toekomst, nu wpg de studio heeft overgenomen en de medewerkers flink minder gaat betalen
Datumzondag 21 juni 2015 08:24

Reactie no. 3
NaamHenmii
Leeftijd31
Cijfer8
RecensieEen leuk en vlot album. Vooral aan het begin erg grappig. Veel beter dan verwacht. Wel vreemd dat niet wordt uitgelegd wie de waarzegster is. Ik dacht dat ze bij het circus hoorde, maar het blijkt dat zij uit een ouder album komt. Tekenwerk is niet op zijn best, maar kan er zeker mee door.
Datumzaterdag 20 juni 2015 01:41

Reactie no. 2
NaamRobin
Leeftijd14
Cijfer8
Recensiemooi verhaal. ik hou van fantasie en mijn fantasie is goed te herkennen in dit soort albums! top album, alleen de tekenstijl is beetje....mwa. maar toch een TOF verhaal!!!!!!!
Datumdonderdag 18 juni 2015 16:57

Reactie no. 1
Naamtobias
Leeftijd32
Cijfer7
RecensieNiet echt een slecht album, maar valt toch wel wat tegen.
Het verhaal (eigenlijk 2 in 1) is op zich goed gevonden, en goed uitgewerkt. Het tekenwerk is ook prima.
Wat een beetje tegenvalt is de stijl van de tekeningen. Vrij veel close-ups, of tekeningen van alleen de personages. In de afgelopen albums zat veel meer achtergrondwerk, grotere 2-strooks platen en platen die buiten de standaard stroken kwamen. Het is allemaal een beetje standaard en saai. Alsof het haastwerk was en ze zich er makkelijk vanaf hebben gemaakt.
Beetje een tegenvaller gezien de hoge kwaliteit van de laatste albums
Datumdonderdag 18 juni 2015 08:07