Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De fabuleuze Freak


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 330 (1e druk: 16 juni 2015)

De fabuleuze Freak Wanneer Jerom na zovele jaren als huisgenoot door Lambik aan de deur wordt gezet omdat deze de liefde van zijn leven gevonden heeft, keert Jerom zich af van zijn vrienden. Hij wil een nieuw leven starten. Kort daarop ontmoet hij De Freaks, een groep van mensen met bizarre uiterlijke kenmerken die samen een circusgroep uitbaten. Jerom sluit zich aan en dankzij de spectaculaire stunts worden De Freaks al snel wereldberoemd! Maar de nieuwe vriendin van Lambik heeft geld geroken en tracht Jerom voor zich te winnen. En bovendien hebben De Freaks ook een geheime agenda...

De fabuleuze Freak is het laatste verhaal van Suske en Wiske waar Eric De Rop aan heeft meegewerkt. Na vele jaren de inkting van de verhalen te hebben verzorgd kondigde hij in januari 2015 zijn afscheid aan. Op Facebook plaatste hij op 25 maart de geïnkte covertekening voor het album, met daarbij de tekst: "M,n laatste bijdrage aan de Susenwis reeks. Het waren mooie lange jaren. Ik wens de collega's en Suske en Wiske veel succes met de volgende verhalen. Ik zeg geen vaarwel, maar eerder tot ziens. Bedankt allemaal.".

In de aankondiging voor het verhaal zijn Suske en Wiske als clowns te zien. De uitdossing die zij hier dragen was eerder te zien op de voorlopige cover voor het album Sterrenrood. In dat verhaal werd het tenue uiteindelijk niet gebruikt.


Op zoek naar dit album? Kijk eens bij de Suske en Wiske webwinkel Stripfan.nl Bestel dit album bij Stripfan.nl .

Cover-ontwerp voor De fabuleuze Freak Geïnkte covertekening Aankondiging