Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Sooi en Sientje


Sooi en Sientje Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Sooi en Sientje verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,57

Reactie no. 14
NaamLeendert
Leeftijd46
Cijfer8
RecensieVerrassend mooi boek, spannend en leuk getekend. Wel was het niet nodig geweest om een nieuwe omniversum te maken voor striphelden, ik dacht dat deze altijd al in Fantasia terechtkwamen. Maar leuk album
Datumvrijdag 17 juli 2020 12:11

Reactie no. 13
NaamRemco
Leeftijd48
Cijfer8
RecensieDit was verrassend!!!! Een verademing! S&W gaan op de totaal andere toer. Eindelijk. Een verfrissend album dat daardoor een mijlpaal is te noemen. Dit moet natuurlijk wel in de context worden geplaatst. Het album overstijgt nog steeds niet de oude kwaliteit van de jaren 90 en daarvoor. Dit album heeft een soort durf die kenmerkend is voor de Kiekeboes. Durf zonder idiote overdrijving. Ik vind dat dit met een hoog cijfer moet worden beloond. Natuurlijk zijn de tekeningen weer grof, de toverspreuken opschrijven is seniel, de bewegingen van de figuren houterig en moest nu echt de dochter van Vandersteen er bij?
Voor de rest erg sterk.
Datumzondag 16 februari 2020 14:25

Reactie no. 12
NaamInti
Leeftijd37
Cijfer9
RecensieAllereerst valt op te merken dat het verhaal nog geen week nadat het in de krant begon al in album verscheen. Alle vorige verhalen kwamen ten minste een maand na de start in album uit. Mijn voorkeur gaat uit naar een krantenstrip die (als het goed gebeurt) je in spanning doet uitkijken naar de volgende dag. Daarom verschijnt mijn recensie pas na het einde van de krantenpublicatie

In oudere strips gebeurde het wel eens dat S&W en Co bij Willy Vandersteen langsliepen. Maar het werd nooit op deze manier gebracht. Dit heeft meer weg van NERO, waar de figuren geregeld bij hun geestelijke vader kwamen klagen omdat ze niet tevreden waren met hun rol in het verhaal

De Fanclubdag verwijst naar DE GULDEN HARPOEN waar deze ook een soort aanzet van het avontuur vormde. Tussen alle fans is een van de Miekes uit JOMMEKE aanwezig. Op zich is daar niets mis mee, maar het was wel leuk geweest als er gezegd werd om welke helft van de tweeling het gaat

De vermomming van de Zwarte Madam is nogal doorzichtig. Als je Franstalig bent, ga je je toch niet uitgeven voor een Italiaan...

De geheimzinnige in het wolkje blijkt uiteindelijk Sus Antigoon te zijn. Dat was eigenlijk van bij het begin duidelijk. Het is ook een hele duidelijke verwijzing naar DE ZWARTE MADAM.

Helena Vandersteen doet mee. Als volwassene en als kind. Suske en Wiske belanden in 1943 bij Willy Vandersteen. Ze worden binnengelaten door de dan 5-jarige Leentje. Het is wel vreemd dat haar broertje Bob, die dan drie is, nergens te zien is of genoemd wordt. Hetzelfde geldt voor haar moeder

Datumzaterdag 12 december 2015 17:21

Reactie no. 11
NaamRemco
Leeftijd38
Cijfer3
RecensieIk moet toch eerlijk zijn. Het is een album wat na 1X lezen gelijk in de kast beland...
Het verhaal is zo slap omdat er eigenlijk geen verhaal is...
Wat gebeurt er nu met dat mannetje in (uit) dat potje?
Als Sus & Wis als 'bijfiguren' optreden is er in mijn ogen toch iets een beetje mis...
Toch een 3 voor de verwijzingen naar Sus Antigoon
Datumdinsdag 03 november 2015 23:43

Reactie no. 10
NaamHenmii
Leeftijd31
Cijfer7
RecensieLeuk en origineel verhaal, maar ik had er toch nog meer van verwacht.
Datumzondag 20 september 2015 09:14

Reactie no. 9
NaamPeter Muijshondt
Leeftijd47
Cijfer8
RecensieZo een spannend verhaal. Ik dacht in het begin dit is het einde van Suske en Wiske, Maar toen de geheimzinige vrouw (Leen VanderSteen) het over haar vader (Willy VanderSteen) had begon er iets te dagen en wist ik dat dit verhaal tot een goed einde zou komen
Datumwoensdag 16 september 2015 16:24

Reactie no. 8
NaamMark
Leeftijd36
Cijfer8
RecensieBoven verwachting leuk album. Originele vondsten en oude bekenden die een juiste en geloofwaardige plek in het verhaal krijgen (niet het 'opdraven voor het opdraven'. Ik herken me helemaal in wat anderen schrijven: ik had er weinig van verwacht, maar in mijn optiek, ook qua verhaallijn en diepgang, een van de beste recente verhalen. Top.
Datummaandag 14 september 2015 13:32

Reactie no. 7
NaamSavanbas
Leeftijd39
Cijfer7
RecensieDit is 1 van de betere albums in het ouvre van Morjaeu en Van Gucht! Bij aanvang was ik nog wat terughoudend. Zo vind ik de tekening op de kaft maar half geslaagd (Suske, Wiske en Lambik op de voorgrond vzien er goed uit, maar Sooi en Sientje hadden in stylistische zin zo uit een album van Urbanus kunnen komen - overigens niks ten nadele van Urbanus, wat een geweldige reeks is). Bovendien getuigt het openingsplaatje van de strip meteen van slordigheid. Op de plaatsnamenborden boven de weg staan nl. maar liefst 2 fouten: Amersfoord i.p.v. Amersfoort en Niewegein i.p.v. Nieuwegein. Geneuzel van mijn kant? Misschien, maar het wekte in eerste instantie wel de indruk dat we hier wederom te maken hadden met een haastklus.
Dat blijkt bij verder lezen gelukkig alleszins mee te vallen. Ik sluit me aan bij hetgeen in de onderstaande recensies al gezegd is: Het is een goed doordacht verhaal, waarbij fictie en non-fictie met elkaar verweven zijn, Lambik lijkt in zijn karakter weer meer op hoe we hem van vroeger kennen en de bedreiging van de gom vind ik leuk bedacht (ik weet het, ook in de Briesende Bruid speelt een gom een dergelijke rol, maar in Sooi en Sientje is het als wapen dreigender, omdat de gom niet in handen is van Van Vandersteen, maar gehanteerd wordt door de stripfiguren zelf).
Waarom dan toch geen hoger cijfer? Ten eerste omdat de eerste helft van het verhaal me niet pakt. Pas in de tweede helft begint het album, wat mij betreft, meer inhoud en verrassende wendingen te krijgen en begint het te lopen. Ten tweede omdat ik bij een beoordeling een album ook altijd afzet tegen de andere albums in de reeks. Wat is tenslotte mijn 10 voor bv. de Tuf Tuf Club waard, als ik voor een aanzienlijk minder album als Sooi en Sientje bv. een 9 zou geven? Kortom, een leuk, geslaagd album, maar geen hoogvlieger in de reeks.
Datumzaterdag 12 september 2015 09:26

Reactie no. 6
NaamRobin
Leeftijd14
Cijfer10
RecensieGeweldig album. Voor mij is dit een album waarvan gerust wat meer versies van mogen worden gemaakt. (Pas op! Spoiler:) Lambik wilt weer de held spelen en volgt dus de zwarte madam. Geweldige tekenstijl. Wat ik jammer vind Is dat je gelijk kunt zien dat er een verandering Is zit (Eric de Rop, inkter van Suske en Wiske, is met pensioen). Maar daarvoor geef ik geen 9 of een 8. Dit album verdient gewoon de 10! Een van de beste albums ooit!!!!
Datumdonderdag 10 september 2015 20:12

Reactie no. 5
NaamD
Leeftijd18
Cijfer8
RecensieLeuk verhaal! Grappig om een keer helden tegen "helden" te doen. En leuk om de dochter van willy van der steen er in mee te laten doen
Datumdonderdag 10 september 2015 19:12

Reactie no. 4
NaamAlbert
Leeftijd35
Cijfer7
RecensieMooi album met origineel verhaal met vele verwijzingen naar eerdere verhalen en ode aan de familie en tekenaars van Suske en Wiske. Sooi en Sientje krijgen alsnog een kleine herinnering in de geschiedenis van het werk van Willy Vandersteen wat overigens niet vergeten mag worden! Leuk gedaan!
Datumdonderdag 10 september 2015 16:00

Reactie no. 3
NaamTobias
Leeftijd32
Cijfer9
RecensieHeel gewaagd album, maar goed uitgevoerd,
In het verleden zijn wel vaker albums geweest waarin het stripfiguur-zijn aan de orde is gekomen. Denk bv aan De Briezende Bruid, waar Vandersteen ingrijpt.
Ook in dit album speelt dat weer een rol. Hierbij komen ook een aantal oude bekenden en de grootheid zelf voorbij.
Goed verhaal. Goede humor, met name Lambik die weer zichzelf is. De tekenstijl is hetzelfde als het vorige album de Fabuleuze Freaks. Anders dan we de albums daarvoor gewend zijn, maar niet per sé slechter.
Datumdonderdag 10 september 2015 15:23

Reactie no. 2
NaamTCH
Leeftijd25
Cijfer7
RecensieEen prima album, met hele mooie tekeningen, een goed concept voor een verhaal dat dan ook goed uitgewerkt is, een leuke geschiedenis kijk op vandersteen en zijn vroegere ontwerpen.
Het had een sombere wanhoop toon rond het midden van het verhaal wat je wel emotioneel maakt waardoor je hoopt op een goede afloop, een beetje zoals het geval was bij de gouden circkel. Meer serieus dan humor wat vaak niet het geval is bij recentere albums.
Verhaal heeft ook een goede flow, een begin, middenstuk, en een eind. het voelt niet alsof het verhaal te snel affrafelt wat ook vaak het geval is laatste jaren.
Als ik min punten zou moeten noemen dan is het dat er wel heel veel karakters in het verhaal zitten, vaak karakters die ze mysterieus willen houden maar het is gelijk al duidelijk wie de karakters zijn. Ook mishcien een beetje tevel referenties naar schrijvers en oudere verhalen. Ook zou je kunnen zeggen dat wiske en de andere mischien een tikje te snel te jaloers waren.
Maar het is een goed uitgewerkt origineel verhaal met mooie tekeningen, goede spanning, een leuke inkijk op de geschiedenis ( Ik neem aan dat alles wat gezegd en wordt laten zien klopt en dat dit echt ontwerpen van vandersteen waren)
Heb het idee dat dit album veel kritiek zal hebben, wat ik aan een kant kan begrijpen, maar zelf vond ik hem zeer goed.
Datumdonderdag 10 september 2015 12:20

Reactie no. 1
NaamLaurent
Leeftijd38
Cijfer7
RecensieTof album met leuke knipoogjes naar de oud tekenaars.
Qua tekenstijl ben ik er niet helemaal wild van, zwarte madam is af en toe rommelig getekend, maar ja....

Verhaal is leuk en er zit goeie humor in...

Datumdinsdag 08 september 2015 13:04