Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Het omgekeerde land


Het omgekeerde land Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Het omgekeerde land verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,63

Reactie no. 11
NaamSWFan
Leeftijd41
Cijfer7
RecensieIn drie keer uitgelezen. Het leest lekker, de humor is goed en verhaal is ook best leuk. Tekeningen zeer tevreden mee. Jammer van het beetje afgeraffelde einde, geen Sidonia die ander personage blijkt te zijn.
Datumdonderdag 12 augustus 2021 07:30

Reactie no. 10
NaamRemco
Leeftijd48
Cijfer7
RecensieBest een aardig album dat je aandacht er goed bij houdt, wat van de laatste albums niet altijd een zekerheid is. Of de verhalen zijn te kinderlijk of niet origineel of te flauw. Hier valt alles mee.
Toch zijn er nog steeds kanttekeningen te maken en wordt het vroegere niveau bijlage na niet gehaald. Er is iets raars met de tekeningen: ze lijken te groot voor het formaat boek. De letters ook. Tekeningen zijn minder gedetailleerd. De wisselingen zijn leuk maar niet goed uitgewerkt: de geslachtsverandering van S en W ( Wiske is een jongen met strikjes) had veel meer humor op kunnen leveren. Daar had veel meer in gezeten. De omdraaiingen zijn niet altijd consequent doorgevoerd. Kortom er blijven nog steeds vragen ( hoe komt Lambik in het kasteel?)
Maar goed....het kan veel slechter......
Datumzondag 09 februari 2020 23:06

Reactie no. 9
NaamJan Maarten
Leeftijd21
Cijfer7
RecensieIk had hoge verwachtingen van dit album, omdat het tekenwerk er de laatste tijd zo goed uitzag! Toch kon het verhaal me niet echt pakken. Ik vond de vele verwijzingen naar sprookjes ietwat kinderachtig en flauw. Terwijl ik toch moet zeggen dat het idee van het omgekeerde land wel origineel is... ik weet niet, het is gewoon niet zo mijn ding...
Ik geef een 7 voor het tekenwerk!
Ik zou nog graag aan de studio een tip willen meegeven: maak het lettertype alstublieft iets kleiner.. zo blijft er meer ruimte over in de tocht al kleine kaders.... en kun je meer vertellen..
Nu wordt het toch meer een strip alleen voor kinderen, terwijl het ook altijd prima te lezen was voor volwassenen..
Ik ben benieuwd naar het volgende album!
Datumzondag 25 september 2016 15:30

Reactie no. 8
NaamLeo
Leeftijd41
Cijfer6
RecensieIk had grote verwachtingen voor dit album. Eindelijk weer iets origineels en sprookjesachtig. Ik vond het erg tegenvallen. Het was te slapstick achtig en volgens mij klopt niet elke omkering zoals die zak met erwten voor die prinses op de erwt. Als het omgekeerd zou zijn, zou ze juist al die erwten niet voelen en men proberen dat wel te doen. Ook: waarom groeit de bonenstaak wel normaal en niet van bijvoorbeeld vam boven naar onder? Moest dat niet omgekeerd zijn?

Ik vond die omkering van de prins erg zwak want hij was duidelijk niet geïnteresseerd en de ware liefde tussen Suske en Wiske had beter uitgewerkt kunnen worden, dan past het echt bij een sprookjesverhaal.

Idee: erg origineel, tekeningen ok hoewel ik zelf die nieuwe kuif van Suske echt verschrikkelijk vind en een arme terugverwijzing naar de eerste Suske. Het karakteristieke krul was altijd het kenmerk van Suske. Snap niet wat die verandering toevoegd net als die verandering van kleding van S&W uit Marc Verhagen's tijd.

Daarom een 6 puur vanuit de originaliteit van het idee maar oppervlakkige uitwerking

Datumdinsdag 13 september 2016 21:50

Reactie no. 7
NaamAlbert
Leeftijd36
Cijfer6
RecensieMisschien ben ik te kritisch maar dit jaar hebben de albums mij nog niet echt weten te pakken. Het is ok maar niet verrassend tot nu toe. Ik hoop oprecht dat men eindelijk een verhaal zoals De 7 Schaken of het driegende dinges kan maken met wat meer inhoud en gevoel. Misschien een idee om een wedstrijd te houden voor de fans van Suske en Wiske met het verzinnen van een suske en wiske verhaal? Misschien komt daar vast meer originaliteit vandaan. een zesje.
Datumdinsdag 13 september 2016 19:00

Reactie no. 6
NaamBjorn
Leeftijd37
Cijfer8
RecensieHet Omgekeerde Land doet me terugdenken aan de tijd van Paul Geerts. Het verhaal leest heel vlot, de tekeningen zijn goed en de grappen zijn tof. Ik vind het dan ook meteen een van de beste strips van het huidige team. Met gemak steekt het uit boven de andere albums van de laatste tien of vijftien jaar, maar in vergelijking met Geerts is het geen uitschieter.
Datumdinsdag 13 september 2016 16:51

Reactie no. 5
Naamtom
Leeftijd36
Cijfer9
RecensieNa enkele mindere albums weer een toppertje van het huidige duo. Opvallend is het inktwerk. Na het afscheid van De Rop (album 330) werd het via de computer gedaan, waardoor alles in dezelfde dunne lijn werd geinkt. Nu lijkt men toch weer te varieren in de dikte van de inktlijn, wat de tekeningen ten goede komt.
Datumzondag 11 september 2016 13:51

Reactie no. 4
Naamhenmii
Leeftijd32
Cijfer7
RecensieErg leuk album. Veel beter dan het toch wel matige laatste nummer.
Datumzondag 11 september 2016 13:02

Reactie no. 3
NaamDejan den Hertog
Leeftijd43
Cijfer9
RecensieHet verhaal is heel mooi getekend, steekt vlot in elkaar, is humoristisch en leest heel prettig 'weg'. Prima album !
Datumzaterdag 10 september 2016 22:07

Reactie no. 2
NaamRobin
Leeftijd15
Cijfer9
RecensieInderdaad wat Tobias hieronder zegt. Een mooi verhaal dat echt mijn smaak is. Op elk detail is gelet. Let daar maar eens op. Overal is over nagedacht. En ik ben echt blij dat de tekenstijl weer op pijl is. Want de albums 332 en 333 waren qua tekenstijl voor mij erg rommelig en verfrommeld. Sinds Het Lederen Monster is het weer op gang aan het komen! Top!
Het enige minpuntje dat ik heb is het einde. Ik vind het prima zo hoor het einde maar 't is toch niet mijn ding voor in een SWalbum
Datumvrijdag 09 september 2016 22:26

Reactie no. 1
NaamTobias
Leeftijd33
Cijfer9
RecensieEigenlijk valt er over dit album weinig te klagen. Het tekenwerk is goed, de humor is goed gedoseerd, en het verhaal zit goed in elkaar.
Enige minpuntje: Het einde is een beetje afgerafeld. In een paar stroken wordt alles weer goed. Dat had beste een paar pagina's langer gemogen.
Datumwoensdag 07 september 2016 10:45