Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Het omgekeerde land


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 336 (1e druk: 6 september 2016)

Het omgekeerde land wiske is erg jaloers als Suske er een nieuw speelkameraadje op na houdt. Om stoom af te blazen maakt ze een lange wandeling in het bos en daar ontmoet ze een bijzondere vleermuis. Deze stelt haar voor om zelf ook een nieuw vriendje te maken en neemt haar mee naar sprookjesland. Maar daar zijn vreemde dingen aan de hand. Het is er erg somber en de sprookjesfiguren lijken zichzelf niet te zijn. Bovendien blijkt haar nieuwe vriendje, prinses Elisa, twee gezichten te hebben. Ze besluit Wiske voor altijd bij zich te houden. En tot overmaat van ramp raakt Wiske zélf onder de invloed van de vreselijke vloek die over sprookjesland hangt waardoor ze vreemd veranderd...

De bovenstaande beschrijving van album nummer 336 werd op vrijdag 26 februari 2016 door Peter Van Gucht geplaatst op zijn Facebook-pagina.
Bij het bericht toonde hij ook twee voorbereidende schetsen die hij voor dit verhaal maakte, met daarbij de vermelding "ik net zo benieuwd als jullie wat voor moois Luc [Morjaeu] er zal van maken".


Schets van Peter Van Gucht

Op zoek naar dit album? Kijk eens bij de Suske en Wiske webwinkel Stripfan.nl Bestel dit album bij Stripfan.nl .