Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De zwarte zwevers


De zwarte zwevers Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De zwarte zwevers verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 6,80

Reactie no. 10
NaamRemco
Leeftijd48
Cijfer7
RecensieWeer een aardig verhaal. een leuk verhaal dat je meeneemt, ik heb wel de indruk dat ik het verhaal eerder heb gelezen ( IJzeren schelvis) maar het stoorde mij geenszins. Het klopt dat Lambik overbodig is. Dat Suske vriendinnetjes mag hebben, vind ik prettig. Geen overbodig onnozel gedoe en een minimum aan kinderachtigheden.
Datumvrijdag 28 februari 2020 13:40

Reactie no. 9
NaamLeo
Leeftijd43
Cijfer7
RecensieDe kwaliteit van het verhaal is slechter geworden nadat het aantal stroken is teruggegaan. Toen er nog 220 stroken waren, was het verhaal over het algemeen beter afgewerkt. Daarna kwamen de meeste albums wat afgeraffeld over (er zijn uitzonderingen maar ik zie dit als een begin van de teneergang). Ook zo met dit album. Het is een goed idee maar komt weer een beetje vlug en afgeraffeld over. Het is wel beter dan de vorige doordat er geen ellelange achtervolgingscenes in staan (waardoor je het boek vlug uithebt). Ik vond de tekeningen wel mooi. Daarom toch een hoger cijfer.

Ik denk dat de Standaard Uitgeverij er beter aan doet om het aantal stroken terug te brengen naar 220 zodat de schrijvers echt de kans krijgt om het verhaal uit te werken ipv zich te richten op het aantal albums per jaar. Ik ben anders bang voor een dalende lijn. Soms echt een dikke klassieke S+W (zoals de verdwenen verteller, de Raap van Rubens) zou het ook goed doen. Zelfs de nieuwe klassieke reeks wordt gekort op de originele verhalen. Echt een misser dat kwantiteit en efficiency ten koste van kwaliteit kan gaan.

Maar goed: verhaal 6, tekeningen 8, gemiddeld een 7.

Wel is het onduidelijk in het verhaal waarom die sterren er zijn waardoor bovengrondse wezens kunnen ademen onder water terwijl men niet in deze wezens zou geloven

Datumdinsdag 26 december 2017 12:40

Reactie no. 8
Naammark
Leeftijd38
Cijfer5
RecensieWe vallen midden in het verhaal. De start heeft een prettig tempo, daarna gaat het van kwaad tot erger. Lambik verwordt tot een soort zwakzinnige en heeft geen enkele rol in het verhaal. De link tussen de duidelijke en niet te ontkennen aanwezigheid van 'zwarte zwevers' en het geloof in bovenbewoners snap ik echt niet. Als de bewoners van Humidus zo makkelijk te beïnvloeden zijn maakt het niet zoveel uit wie hun koning is; dan is het snel met ze gebeurd. Ik vond het thema vermakelijk, de tekeningen zeker niet slecht. Maar o,o,o wat is het allemaal weer snel-snel en met weinig diepgang... gebruik desnoods wat van die ouderwetse tekstkadertjes.
Datummaandag 11 december 2017 16:10

Reactie no. 7
NaamTobias
Leeftijd35
Cijfer7
RecensiePrima verhaal. Boeiend tot het eind. Weinig op aan te merken. Eigenlijk zouden de verhalen allemaal ongeveer van dit niveau moeten zijn, met uitschieters naar boven.
Datumwoensdag 06 december 2017 13:10

Reactie no. 6
NaamAlbert
Leeftijd37
Cijfer7
RecensieWeer een van de betere verhalen. Vraag me af waarom ze de reboot serie niet met deze verhalen zijn begonnen ipv de planeetvreter. Had eigenlijk een 8 willen geven maar toch een 7 vanwege het begin waarin alles te snel gaat en met te korte zinnen het een afgeraffeld stuk werd. Tekeningen en verhaal zijn verder meer dan goed!
Datumwoensdag 22 november 2017 10:04

Reactie no. 5
NaamDejan
Leeftijd45
Cijfer5
RecensieEen bijzonder flauw verhaal dat áls je het goed wilt uitwerken veel meer pagina's nodig heeft.
Jammer vind ik dat Lambik bijna geen persoonlijkheid meer heeft, maar een halve gare is geworden die hinderlijk door het verhaal loopt.
Komt allemaal een beetje 'opgeklopt' en 'expres leuk gemaakt' over. Volgende keer beter.......... Bovendien mis ik de 'tussenteksten' die het verhaal duidelijk maken. Nu is het meer een soort 'cartoon' dan een Suske en Wiske verhaal.
Datumdinsdag 21 november 2017 17:30

Reactie no. 4
NaamDana
Leeftijd20
Cijfer7
RecensieMooi spannend verhaal en mooie tekeningen
Datumdinsdag 14 november 2017 14:43

Reactie no. 3
NaamHenmii
Leeftijd33
Cijfer7
RecensieErg leuk en goedlopend verhaal. De beste van de nieuwe reeks tot nu toe.
Datumzondag 12 november 2017 03:07

Reactie no. 2
NaamVdeG.
Leeftijd14
Cijfer8
RecensieMooie tekeningen, maar een beetje een trubbelig verhaal. De humor was goed en niet te veel.
Datumdonderdag 09 november 2017 16:43

Reactie no. 1
NaamRobin
Leeftijd16
Cijfer8
RecensieEen zeer geslaagd verhaal. Met een van de mooiste covers die ik ooit gezien heb. Magnifiek!
Suske en Wiske beleven sinds de veranderingen anno 2017 meer originelere verhalen beleven.
waarom krijgt dit album dan geen 10? Wel, het verhaal is erg groots aangepakt. Er gebeurt TE veel voor die 184 stroken. Ze hadden dit verhaal of met 220 stroken moeten doen (waarbij ik me afvraag of dat zelfs genoeg zou zijn geweest) of in een soort tweeluik. Als ze verder waren gegaan op details van het verhaal of als ze wat scene's uitvergroot hadden was dit echt een 10 op 10 waard!
Maar zoals ik al zei, het is alsnog een zeer geslaagd verhaal met schitterende tekeningen!
Datumwoensdag 08 november 2017 20:07