Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De zwarte zwevers


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 342 (1e druk: 8 november 2017)

De zwarte zwevers Bij de aankondiging van album 342, medio 2017, waren nog geen details bekend. De uitgeverij vermeldde bij de aankondiging alleen:
"Venetië met zijn talrijke kanalen en gondels vormt de achtergrond van dit mysterieuze Suske en Wiske-avontuur. Het geheim van De zwarte zwevers is zo goed bewaard dat zelfs de schrijvers van dit verhaal nog niet helemaal op de hoogte zijn!"

Het album werd oorspronkelijk aangekondigd met de titel De gouden gondel. Begin juli 2017 werd bekend gemaakt dat dit was veranderd in De zwarte zwevers. Eind september bleek dat ook de opzet van het verhaal volledig was veranderd. Op de website van Studio Vandersteen werd toen de volgende synopsis geplaatst:

Bij een zoektocht naar het mytische vierde schip van Columbus komen Suske, Wiske en Lambik in contact met een mysterieus wezen uit de diepte van de oceaan. Deze ontmoeting stort hen in een onwaarschijnlijk avontuur in een onderzeese wereld waar hen de ene na de andere verrassing te wachten staat en het gevaar achter elk koraalrif schuilt. Meegesleept in een verhaal van verraad en vriendschap vragen onze vrienden zich af of ze ooit het daglicht nog zullen zien! Duik binnenkort mee in dit adembenemend avontuur en begin maar alvast mee naar lucht te happen...

In Versus nummer 119 valt nog iets meer over het plot te lezen:
Wanneer Suske en Wiske met Lambik naar een Spaans karveel duiken, ontmoeten ze Faya, een onderwaterwezen. Die smeekt onze vrienden mee te gaan naar Humidus, de stad onder water. Daar zullen ze trachten Yoezina te redden, de vriendin van Faya. Deze is door Faya's vader - de koning van Humidus -veroordeeld tot een dodelijke duik in het kwallenbad. Maar dat blijkt nog niet zo eenvoudig.
Contact met mensen uit de bovenwereld is ten strengste verboden en onze helden noeten hun aanwezigheid strikt geheim houden. Wanneer de missie mislukt en hun lot heel oneker wordt willen onze vrienden vluchten. Maar dan staat er een verrader op die een staatsgreep wil plegen waardoor vele levens in gevaar komen!Aankondiging
Verschijningsdatum 8 november 2017
Prijs € 5,99
ISBN 9789002263736
Aantal pagina's 48


Op zoek naar dit album? Kijk eens bij de Suske en Wiske webwinkel Stripfan.nl Bestel dit album bij Stripfan.nl .