Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De nacht van de narwal


De nacht van de narwal Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De nacht van de narwal verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,81

Reactie no. 11
Naamjeroen
Leeftijd45
Cijfer7
RecensieDit is het eerste verhaal in de nieuwe stijl die ik zojuist heb gelezen. Het was een leuk verhaal met een vlotte vertelling, maar persoonlijk moest ik wennen aan het feit dat Suske en Wiske wat ouder geworden lijken. 14/15 zou ik ze nu schatten.
positief vond ik: tekenwerk, kleurgebruik, vertelling, Lambik die niet geforceerd lollig deed, de algehele sfeer. Wiske is nog steeds echt Wiske ondanks dat ze wat ouder is.
negatief vond ik: suskes karakter is wel heel erg heldhaftig en correct. Dat vond ik echt irritant. Vroeger was hij wat stiller en dat vond ik bij hem passen. Ook werd er op het laatst in de vertelling te vaak terug geblikt naar hoe en waarom situaties zo zijn gelopen.
Conclusie: De ´stijlwisseling´vond ik meevallen, de wat oudere s&w moet ik aan wennen. Het verhaal was zeker niet slecht.
Datumvrijdag 01 oktober 2021 15:57

Reactie no. 10
NaamZegMaarRuben
Leeftijd11
Cijfer8
Recensie-Cover: veelbelovend, mooi met dat noorderlicht
-Verhaal: mooi, 1 van de betere strips, het gaat terug bergop, wel raar dat Lambik in die korte tijd tussen album 349 en 350 over het dak kan springen zoals Jerom
-Tekeningen: mooi, het wordt spannend om de 2 stroken zoals het hoort bij de voorpublicatie in de krant
Datumwoensdag 15 januari 2020 15:32

Reactie no. 9
NaamGustave Min
Leeftijd22
Cijfer10
RecensieEen interessant album met een leuk verhaallijn.
De cover spreekt zeker aan met het gebruik van het Noorderlicht mysterieus inclusief het gebruik van de Narwaltanden.

Een beter album uit de nieuwe reeks (van mij al sinds 2016 de bibberende Bosch geleden) dat ik een album las uit de nieuwe reeks. Nog wat in te halen dus...

Voor mij een 10/10 een leuk album met een historische link in verwerven zo heb ik de albums graag van Suske & Wiske. Ben al benieuwd naar de volgende albums.

Datumzondag 12 januari 2020 16:10

Reactie no. 8
NaamNico De Muyt
Leeftijd48
Cijfer8
RecensieAlbum 350 sprak me al onmiddellijk aan omwille van de cover. Het noorderlicht blijft tot de verbeelding spreken. Het verhaal is klassiek opgebouwd. Suske komt in het bezit van een narwaltand en al gauw zitten onze vrienden in een spannend avontuur. De tekeningen gaan vaak buiten de klassieke blokjes en dat zorgt voor mooie ingekleurde pagina's ! Ik heb genoten van die avontuur en van deze strip ! Een aanrader !
Datumzaterdag 28 december 2019 12:05

Reactie no. 7
NaamLeo
Leeftijd45
Cijfer7
RecensieEen mooi album, dynamisch verhaal en mooi getekend. De verhalen zijn weer wat dieper en meer in lijn met traditionele verhalen. Een prima verhaal dat een 7.5 verdient

Wat wel weer stoort is dat er weer gevloekt wordt zoals woorden als "verdomd" te gebruiken dat is tegen idee van een Suske en Wiske strip en een kinderstrip en maakt de strip ongewild grof. Dat kost een punt in de beoordeling. Ik mis de humoristische manier waarin vroeger in Suske en Wiske mee omgegaan werd door symbolen etc wat veel humoristisch is.

Datumwoensdag 18 december 2019 22:08

Reactie no. 6
NaamHenmii
Leeftijd35
Cijfer7
RecensieNa een heel zwak Suske en Wiske jaar eindelijk weer een goed album in de reguliere reeks. Goed verhaal, mooi getekend. En zelfs de dynamische pagina indeling is weer terug.
Datummaandag 16 december 2019 15:56

Reactie no. 5
NaamRemco
Leeftijd48
Cijfer8
RecensieDe nieuwste. Enigzins huiverig omdat ik niet kapot ben de nieuwe stijl. De enige die hierbij gebaat was, is Suske.Daarnaast zijn de verhalen een stuk slechter geworden. “De wensput” was en positieve uitzondering en zo ook dit verhaal. Spannend, origineel genoeg, eindelijk heeft Sidonia weer haar rare kuif en een toeval, weinig kinderachtig gedoe, Lambik is weer in zijn waarde hersteld....kortom een beter verhaal. Ik snapte alleen niet waarom er weer naar een nieuwe tand gezocht moest worden terwijl die gewoon op de rode Vikingen ( niet Vikings) heroverd kon worden. Daarbij raakte Suske de tand wel erg makkelijk kwijt....dom....maar goed, desalniettemin één van de betere ( nieuwe) albums.
Datumvrijdag 13 december 2019 09:45

Reactie no. 4
NaamRobin
Leeftijd18
Cijfer8
RecensieWeer een leuke Suske en Wiske om even een half uurtje mee vol te maken. Na Het Lekkere Lab vind ik alles prima om te lezen want dat was voor mij echt een domper. De Nacht van de Narwal is zeker geen slecht nummer. Integendeel, een hele goede zelfs. Mooi verhaal, prachtige tekeningen...het komt allemaal mooi samen.
Datumvrijdag 06 december 2019 20:12

Reactie no. 3
NaamAlexander
Leeftijd51
Cijfer8
RecensieDe cover vind ik erg mooi, met name het kleurgebruik. Straalt iets sprookjesachtig en mysterieus uit. Dit wordt waargemaakt in het album. De tekeningen, in het bijzonder die van de narwal-jacht, zijn dynamisch en komen goed tot hun recht in de door het afwisselend gebruik van de hele halve pagina en kleine kadertjes. Kort gezegd: het zeewater spat je tegemoet tijdens de jacht op de koningsnarwal! Het verhaal is lekker onderhoudend, doorspekt met plezante droogkomische en licht absurdistische humor. Dus deze aflevering smaakt me zeker wel en schaar ik onder de sterkere nummers vanaf de fameuze restyling van mei 2017, te weten het Mona-mysterie, SOS Snowbell, Chronos en Chaos en de wrede wensput.
Datumvrijdag 06 december 2019 09:26

Reactie no. 2
NaamMark
Leeftijd40
Cijfer6
RecensieEen verhaal aan de hand van een mooi uitgewerkt thema. Maar het hangt wel van toevalligheden en snelle overgangen aan elkaar. Voor mijn gevoel mist het op belangrijke momenten ook diepgang: niet alleen in de verhaallijn maar ook in de tekeningen (zoals wanneer Suske besluit in het verleden te blijven; de teksten zijn afgezaagd en de tekeningen zwak).
Ondanks het aardige verhaal kom ik niet boven de 6 uit.
Datumvrijdag 06 december 2019 07:57

Reactie no. 1
NaamTobias
Leeftijd37
Cijfer9
RecensieChapeau! Dit was een zeldzaam goed album. Interessant verhaal, zeer mooi getekend, met zowaar emotionele lading tegen het einde, onverwachte plotwendingen. Hier word ik gelukkig van.
Datumdonderdag 05 december 2019 09:48