Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De zoevende zusters


De zoevende zusters Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De zoevende zusters verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 5,75

Reactie no. 8
NaamDejan
Leeftijd51
Cijfer3
RecensieDit is toch wel heel erg.
Het verhaal is flinterdun. Alle personages komen niet tot hun recht en de tekeningen zijn ronduit slecht.
De verhoudingen van de figuurtjes kloppen niet met het decor en de figuurtjes zelf fluctueren van vorm. Dan heeft Wiske ineens héle lange benen, dan weer hele korte etc.
Hopelijk was dit een vergissing ofzo want dit is echt een heel vervelend en slecht album.
Datumzaterdag 16 december 2023 14:21

Reactie no. 7
NaamMark
Leeftijd44
Cijfer6
RecensieOnwillekeurig ga ik na het lezen van dit verhaal terug zitten denken aan de tijd van de Hippe Heksen. Het verschil in inhoud en uitwerking is gigantisch. Ik erger me met name aan het gebrek aan originaliteit. We zien een kopie van de hoofdpersoon in de populaire Wednesday serie. Er komen at random vier oude bekenden aanwaaien (waarom eigenlijk?). Het wordt nergens echt mysterieus of spannend en het verhaal is erg 1-dimensionaal. Dan zat de Hippe Heksen wel 1000x beter in elkaar. De pro's: een prachtige voorkant, tekeningen zijn prima.
Datumvrijdag 15 december 2023 12:13

Reactie no. 6
NaamMarcel
Leeftijd58
Cijfer5
RecensieIn de jaren 70 heb ik redelijk wat albums verzameld en wat me vaak stoorde was de wisselende kwaliteit van de tekeningen door de jaren heen. Ze waren niet altijd constistent. Zal ook wel vaak aan de inkters hebben gelegen. Luc Morjau had het tekenen van de reeks aardig onder de knie gekregen, maar besloot ermee te stoppen. Het debuut van Wout Schoonis als hoofdtekenaar is me helaas niet meegevallen. Sidona ziet er naar mijn mening niet uit.... en ik was net weer gewend aan de Jerom met de hoekige baard... Op de een of andere manier mis ik ook de humor van Lambik. Maar de decors vallen me nog het meest tegen, veel te vluchtig getekend, met name de bosscènes, een enorme verandering... Had echt beter gemoeten. Het verhaal vind ik echter wel redelijk van kwaliteit. Maar ik ben helaas niet betoverd door de tekeningen, zo anders.... Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar een verhaal als De Geverniste Zeerovers, het eerste album dat ik ooit las.... Maar ik wens Wout Schoonis heel veel succes, want ik denk dat het wel goed komt. Kijk maar naar de eerste tekeningen van Paul Geerts, die waren ook niet altijd geweldig, datzelfde gold voor Luc Morjau.
Datumwoensdag 13 december 2023 11:58

Reactie no. 5
NaamPeter
Leeftijd40
Cijfer7
RecensieWout Schoonis levert met De Zoevende Zusters een prima (officieel) debuut af. Zijn tekenstijl is haast niet te onderscheiden van zijn voorganger Luc Morjeau. En dat is ook eigenlijk zoals het hoort bij een reeks als deze. Het grootste verschil zit voor mijn gevoel in de layouts, die doen wat rustiger aan dan die van Morjeau met iets minder drukke stroken.
Het verhaal zelf is verder niet heel bijzonder. Het bevat prima callbacks naar eerdere albums en alles loopt lekker door zonder al te veel onnodige opvulling. Niet heel memorabel allemaal, maar het leest gemakkelijk weg.
Hopelijk kan Peter van Gucht dit niveau vasthouden de komende albums. Na het recente dieptepunt van reclame-album Rookburgh Rookies heeft hij nu alweer drie prima geschreven albums afgeleverd. Op naar het volgende!
Datumzondag 10 december 2023 12:47

Reactie no. 4
NaamCaspar
Leeftijd50
Cijfer4
RecensieTja, wat hier nu van te vinden. Allereerst de opening: de chatpraat op pagina 1 is een S&W onwaardig, echt heel erg storend. En dan de rest van het “verhaal”, of beter gezegd een aaneenschakelijk van flauwekul. Zelfs de opgetrommelde oude bekenden kunnen dit album niet redden. Verder zijn de tekeningen ook slecht. Hoop niet dat dit een voorbode is van wat de komende albums gaan bieden… snel vergeten dit misbaksel
Datumzondag 03 december 2023 21:17

Reactie no. 3
NaamLeendert
Leeftijd49
Cijfer7
RecensieIk vond dit album goed getekend en mijn complimenten voor Woud en eigenlijk beter als het laatste album van Luc. Het klopt beter en we hadden hier niet allerlei vervelende zijaanzichten. De voorkant is ook mooi. Voor het tekenwerk zou ik zeker een 7.5
Het verhaal is erg rommelig en ook niet zo weg logisch. Ook werden er allerlei personages bijgehaald uit eerdere strips, maar had dit verder niet echt veel toegevoegde waarde.
Ik hoop met Woud dat de figuren zich wat gaan normaliseren en dat er een stijl komt die meer vergelijkbaar is van vroeger, wat minder hoekige stijl.
Qua tekenwerk van de figuren is het beter !
Tekenwerk 7.5, verhaal 6, gemiddeld 7
Datumzaterdag 02 december 2023 23:09

Reactie no. 2
NaamMarius
Leeftijd54
Cijfer8
RecensieWat een geweldig verhaal. Het begint al met de cover: één van de betere van de afgelopen jaren. Het verhaal zelf zit boordevol mysterie en spanning. Jerom wordt op een originele manier buitenspel gezet, maar gelukkg blijkt Suske ook zonder de steun van Wiske zijn mannetje te staan. De enkele minpuntjes zijn het vermelden niet waard. Een fraai 'debuut' van Wout Schoonis als hoofdtekenaar!
Datumdinsdag 28 november 2023 00:05

Reactie no. 1
NaamRobin
Leeftijd22
Cijfer6
RecensieHet is bijna een klassiek verhaal te noemen met al die gastrollen. Het maakt het er echt gezellig op! Wel is wordt het verhaal hoe langer ik het lees steeds vager, ingewikkelder en ook een tikkeltje vergezocht. De tekeningen van Schoonis zijn wennen, maar geven goede hoop op de toekomst. Er zijn slechtere albums geweest...
Datumdonderdag 23 november 2023 22:48