Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Amoras

deel 3: Krimson


Amoras, deel 3 Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Amoras, deel 3 verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,11

Reactie no. 9
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer9
Recensie Dit deel met een veelbetekenend mooi kaft gaat door waar twee is opgehouden. Het verhaal loopt verder: een tweede natuur van Jerusalem komt boven, Barabas vast in een atol, de aalmoezenier, Marie enzovoorts. Weer spannende aspecten die het verhaal verrijken of misschien ingewikkelder maken. Sidonia komt wat meer in beeld maar nog heel summier, Lambik en Jerom wat meer maar de tocht per bootje naar Barabas komt mij ongeloofwaardig over: te veel humor om de humor. Je blijft Suske volgen. Hij blijft voor mij de hoofdpersoon, eventueel samen met Jerusalem, Krimson en Wiske. Toch blijft alles op een hoog niveau: de tekeningen, de personages, de intriges, de mystiek rond Jerusalem….heerlijk. Mooi dat ondanks dat de reeks als twee delen eerder heeft gehad, is het fijn dat er toch weer veel nieuwe dingen in het verhaal verschijnen. Ondanks alle geweld lijkt het album wat minder duister dan de eerste twee. Net als de eerdere twee een erg goed album dat doet uitkijken naar nummer vier.
Datumzaterdag 12 december 2020 18:37

Reactie no. 8
NaamAMORAS/J.ROM Liefhebber
Leeftijd27
Cijfer8
RecensieHet beste deel tot nu toe. Dit deel is een stuk donkerder dan deel 1&2. De tekeningen zijn van dezelfde kwaliteit als in de vorige delen, prima dus. Hopelijk is de rest van de serie ook zo goed.
Datumvrijdag 28 november 2014 11:12

Reactie no. 7
NaamHenmii
Leeftijd30
Cijfer7
RecensieViel mij een beetje tegen, ondanks de prachtige cover. Ik weet niet of ze het verhaal in 6 (of 8?) delen wel boeiend genoeg weten te houden. Persoonlijk had ik gehoopt op allerlei tijdreis-capriolen in deze reeks, met allerlei ontmoetingen (Antigoon, Zwarte madam). Maar dat zit er denk ik niet in. Maar in deel 4 komen Lambik en Jerom eindelijk aan op Amoras, dus dat kan het verhaal (en de humor) een aardige boost geven!
Datumwoensdag 09 juli 2014 23:43

Reactie no. 6
NaamVincent
Leeftijd39
Cijfer8
RecensieIk begin wel een fan te worden van deze verhalen. In tegenstelling tot nieuwe verhalen van de reguliere reeks zijn deze verhalen spannend. En blijf nieuwsgierig wat er nu nog allemaal gaat gebeuren.

Zeker voor volwassen is de strip reeks veel beter te pruimen dan de huidige reguliere reeks. Dit in tegenstelling tot de ouder avonturen die voor een heel brede doelgroep uitstekende vermaak bood.

Ik kan niet wachten op het Album Lambik. Er zal wellicht nog een Album Wiske en daarna nog een album volgen

Datumzaterdag 05 juli 2014 20:43

Reactie no. 5
NaamKaj
Leeftijd29
Cijfer8
RecensieNa twee tegenvallende vorige delen krijgt deze serie toch de juiste draai die het verdient. Krimson is ook gewoon een ontzettend gave schurk.
Datumdinsdag 10 juni 2014 09:18

Reactie no. 4
Naamkim
Leeftijd26
Cijfer8
RecensieIets minder als de vorige 2 albums, maar toch kan elke bladzijde nog steeds op mijn aandacht rekenen... En zoals bij de vorige albums kan je na een spannend einde niet wachten op het volgend nummer. TOPREEKS!!!
Datummaandag 02 juni 2014 16:19

Reactie no. 3
NaamAlbert
Leeftijd34
Cijfer8
RecensieIk begin steeds meer van deze nieuwe stijl te houden. Het verhaal begint aardig een goedlopende rode lijn te vormen waarin alles goed samenvalt. De tekeningen blijven mooi en ik zie het steeds meer losser van de originele reeks. Wat mij betreft hebben ze hier een nieuwe hitserie te pakken voor een nieuwe doelgroep! Ik sluit me erbij aan!
Datumdinsdag 20 mei 2014 19:46

Reactie no. 2
NaamLezer
Leeftijd43
Cijfer9
RecensieSchitterende strip met goed uitgewerkte verhaallijn. Zonder twijfel het beste album van de drie. Ik heb wel de eerste twee moeten herlezen, omdat het verhaal ook niet zo simpel is en de personages constant in de tijd reizen.
Het Jerusalem personage is intrigerend en smaakt naar meer. De makers zullen erg hun best moeten doen om dit niveau in hun sequels te blijven behouden.
Aanrader ! Jammer dat het zo lang wachten is op het vervolg :-)
Datumvrijdag 16 mei 2014 13:44

Reactie no. 2
NaamDean
Leeftijd18
Cijfer8
RecensieWaar ik na het tweede album toch bang was dat de serie zou gaan inzakken, bewijst deel 3 dat het tegenovergestelde waar is: Jerusalem is de duivel, een exploderende kerk, Lambik en Jerom die eindelijk Barabas bereiken en een heel spannend einde.

Ik kan niet wachten op "Lambik", want daar zullen waarschijnlijk weer een heleboel nieuwe dingen worden onthuld...

Datumdonderdag 15 mei 2014 07:55