Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De kronieken van Amoras

Deel 1: De zaak Krimson #1


De zaak Krimson, deel 1 Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De kronieken van Amoras, deel 1: De zaak Krimson #1 verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 8,40

Reactie no. 5
NaamRemco
Leeftijd48
Cijfer9
RecensiePrachtig dat er een vervolg is gekomen op de Amoras serie. Ik heb die allemaal gelezen en ook de "Killerbacterie". Het nadeel van het laatste is dat het teveel op een normaal SenW verhaal gaat lijken, ik was benieuwd of dat ook in deze serie het manco zou zijn. In eerste instantie valt het mee. Alles is goed getekend, in de comic stijl maar wel nog aantrekkelijk voor velen. ( Amerikaanse comics doen mij niets). Ik verwacht van deze serie dat ze toch wel afwijkt van de normale "rode reeks"en dat je meer tegen de grenzen aan komt van wat mogelijk is. Veel harder, grover taalgebruik . Wel een beetje Amerikaans: wel grof geschiet ( het doodschieten van de straathond ...stoorde mij enigszins) maar geen seksueel getinte zaken ( borsten en piemels mogen niet maar elkaar afschieten wel). Dit verhaal geeft een interessante insteek: waarom Is Krimson zo slecht geworden? Het duurt drie albums om daar over te doen. Het is wel erg mooi gedaan. Zeker dit eerste album houd je enorm bij de les. Het is enorm spannend. De functie van Jerusalem en haar feministische robotpartner is mij niet geheel duidelijk. Ik ben ook één van de weinige die niet geheel gecharmeerd is van deze doorgeslagen feministe..en dit terwijl ik zeer feministisch ben opgevoed...Verder een goed verhaal dat in de volgende boeken wel minder wordt...de ontknoping is wat mager.
De wisseling in het kleurgebruik werkt goed.
Datumdonderdag 26 maart 2020 10:53

Reactie no. 4
NaamAMORAS/J.ROM Liefhebber
Leeftijd30
Cijfer8
RecensieSteengoed vervolg/voorloper op de reeks AMORAS. Goede verhaallijnen en mooie tekeningen. Leuke knipoog naar S&W 96 Het rijmende paard. De tijd waarin het verhaal zich afspeelt word boeiend weergegeven. Evenals de Amoras reeks bevat dit verhaal een donkersfeertje en het nodige geweld. Ook Jerusalem is weer van de partij!
Datumdinsdag 10 oktober 2017 16:31

Reactie no. 3
NaamFrank Boluijt
Leeftijd52
Cijfer8
RecensieBlij dat deze stijl verder gaat. Het is een Suske & Wiske voor volwassenen maar jongeren zullen deze stijl ook kunnen waarderen.
Hoe gaat dit verhaal zich ontwikkelen en welke verhalen/personages zijn nog te verwachten.
Datumdonderdag 10 augustus 2017 12:10

Reactie no. 2
Naamhenmii
Leeftijd32
Cijfer7
RecensieHmm, ik ben nog niet helemaal overtuigd. Laat ik voorop stellen dat ik de Amoras reeks erg goed vondt. Maar terug naar dit album:

Ten eerste is de stijl toch wat afwijkend van de Amoras reeks. Het ziet er nog steeds goed uit, maar lijkt wat schetseriger. Ook is het traditioneler ingedeeld, met meer normale vlakken.

Wat het verhaal betreft: Het gaat tot nu toe nog maar heel erg weinig over het verleden van Lambik en Krimson, iets wat ik erg jammer vindt. Het is veel meer een Amoras prequel. Het album is net zo van de hak op de tak als het eerste Amoras album. Ook komt er veel terrorisme in voor. Dat had voor mij niet gehoeven.

Alles bij mekaar wist het album mij toch net genoeg te prikkelen om de volgende ook te kopen. Maar ik hoop wel dat het volgende album beter wordt.

Datumdonderdag 23 maart 2017 08:39

Reactie no. 1
Naamtobias
Leeftijd33
Cijfer10
RecensieGelukkig weer nieuw werk in de Amoras spin-off. En gelijk weer een goede.
Zeer intrigerend basisverhaal: Waar komt Krimson vandaan, en hoe is hij geworden zoals hij is. Dit is echt een onderwerp waar ik meer van wil weten.
Tekenwerk is weer prima. Het begint steeds meer te voelen als een eigen stijl ipv een spin-off van de originele S&W. Het verhaal loopt goed en leest makkelijk weg.
En door een goede cliffhanger is het nu ongeduldig wachten op deel 2.
Datumdonderdag 16 maart 2017 08:15