Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De kronieken van Amoras

Deel 4: Gardavu!


Gardavu! Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De kronieken van Amoras, Deel 4: Gardavu! verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 6,57

Reactie no. 7
NaamRemco
Leeftijd48
Cijfer6
RecensieEen prachtig kaft opent een vrij mager verhaal. Natuurlijk worden we allen meegenomen door het mooie tekenwerk en gegrepen door de evolutie van onze vrienden. Het kaft belooft niet veel goeds en ik dacht dat het karakter van de Zwarte Madam volledig uitgewerkt zou worden: dit valt tegen. Zij is verworden tot eenvoudige illusioniste terwijl zij tot veel meer macabere toestanden in staat is. Bovendien, bestaan dit soort shows anno nu nog? De tijd waar ook circussen tot een uitstervend ras behoren....
Jerom en Lambik zijn grappig maar ik mis de kracht van S&W die de eerste Amoras reeks zich zo kenmerkte. Tevens wordt het gebruik van androïdes een uitgemolken thema en dus niet interessant. Het levert geen extra laag op en dus ook geen spanning. Ook het open einde met de ontploffing, noopt niet tot het lezen van andere verhalen. Wat bij de originele reeks Amoras werkte, doet het niet meer.
Datumzaterdag 4 juli 2020 21:37

Reactie no. 6
NaamJM
Leeftijd24
Cijfer7
RecensieEen goed verhaal en prachtig tekenwerk, zoals we van de Amoras reeks gewend zijn. Wat ik jammer vond was het verhaal van de androïde, ik begreep niet goed wat dat met de Zwarte Madam te maken had. Na Jerusalem, de androïdes uit de Krimson-reeks en dit album ben ik daar wel een beetje op uitgekeken. In plaats daarvan had ik graag meer van de Zwarte Madam willen lezen. Verder heb ik genoten, en ik kijk uit naar het volgende album!
Datumdinsdag 18 juni 2019 15:12

Reactie no. 5
NaamLeo
Leeftijd45
Cijfer8
RecensieIk vond dit verhaal weer een verademing om te lezen. Het is een leuk verhaal hoewel ik het misschien wel leuk gevonden als het karakter van de Zwarte Madam meer uitgewerkt zou worden. Hoe kwam ze terecht als Zwarte Madam, waar had ze haar magie vandaan? Speelde Suske en Wiske misschien onbedoeld daar ook een rol in? Het sterke van de kronieken van Krimson was dat we iets nieuws te weten kwamen van hem. De verhalen waren interessant: het verhaal over Boemerang en die van de Zwarte Madam maar niet heel diepgaand. Ik hoop zeker op haar come-back en meer over haar verleden te weten te komen voordat ze Suske en Wiske ontmoette en de mogelijke wraak die ze daarom steeds wilde nemen dan naar de toekomst te kijken.

Ik vond de tekeningen en inkleuring weer ontzettend mooi. Daarom (Zeker vergeleken met andere albums uit de Suske en Wiske serie) vind ik dit boek zeker een 8 waard en vind die andere recensies wel wat te negatief

Datumdinsdag 11 juni 2019 22:02

Reactie no. 4
NaamDejan
Leeftijd46
Cijfer9
RecensieEen goed verhaal, mooi getekend met de nodige humor. Hulde !
Datumzaterdag 08 juni 2019 21:38

Reactie no. 3
NaamRobin
Leeftijd18
Cijfer5
RecensieEen 5 omdat de tekeningen mooi zijn. Verhaal is erg zwak.
Datumdinsdag 28 mei 2019 20:26

Reactie no. 2
NaamAMORAS/J.ROM Liefhebber
Leeftijd31
Cijfer6
RecensieOmdat dit verhaal op zich zelf staat, moet alles in een album (met 8 pagina's minder dan normaal afgerond worden. Wat resulteert in een simpel verhaal. Het geweld is ook een stuk minder.
Dit is niet de Amoras die we gewend waren, het verhaal is eenstuk braver.
Ik miste ook het Amoraspersonage Jersualem. Ook Krimson en Barabas ontbreken.
Wel leuk dat Theofiel weer terug is, inmiddels gescheiden van Celestien. De Zwarte Madam is goed vormgegeven, maar war zijn Kludde & Lange Wapper.
Al met al een redelijk album
Het tekenwerk, is wel dit in orde, Cambré is weer opdreef.
Datumzondag 26 mei 2019 10:10

Reactie no. 1
Naamhenmii
Leeftijd34
Cijfer5
RecensieLaat je niet misleiden door de beschrijving en de cover: Dit album heeft nauwelijks iets te maken met de Zwarte madam. Ze hadden het beter "Diez op de vlucht kunnen" kunnen noemen, bijna heel het album draait om 1 van de robots uit de originele Amoras delen. De Zwarte madam wordt uiteindelijk gebruikt voor een simpel lachnummer, terwijl de schrijvers suggereerden (met de cover en beschrijving) dat er enorm veel dreiging van haar zou uitgaan. Het verhaal is flinterdun en zeer teleurstellend. Waarom laten ze de oude Amoras delen niet met rust en komen ze niet met echt goede op zichzelf staande verhalen? De Krimson delen vielen al tegen, maar dit album is lachwekkend. Ik weet niet of ik de volgende nog wel koop, we zullen zien.
Datumzondag 26 mei 2019 08:12