Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De spitse bergen


De spitse bergen Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De spitse bergen verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 9,20

Reactie no. 5
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer10
RecensieEen verhaal uit de SOS kinderdorpen serie en meestal zijn dit erg goede verhalen. Zo ook dit. Een leuk getekend kaft opent het boek. De tekenstijl is weer heel anders dan de andere SOS verhalen alleen komt deze toch enigszins bekend voor: uiteraard, want de tekenaar heeft ons getrakteerd op de serie Amoras. Wat leuk is om te zien dat Suske en Wiske jongere versies van hen zelf in Amoras zijn. Het verhaal gaat er over dat de klankman/ geluidsman van Tom Waes ( de schrijver) Pascal de hulp van onze helden inroept om de verdwijning van Tom op Spitsbergen te onderzoeken. Daar aangekomen ondervinden onze maatjes en Pascal, die erg aantrekkelijk wordt gevonden door Sidonia ( goede zet), veel tegenslag ( door een klein iel mannetje…rara wie is dat? ) . Dit wordt echter op zeer ludieke wijze opgelost, meestal door Jerom. Het is leuk dat de makers de Svalbard Doomsday Vault in het verhaal betrekken, zo is er een leuke actuele insteek. De “Vault” is een goed idee als bron voor een verwerpelijk plan van Krimson ( goed geraden!). De humor is in het boek alom aanwezig: de aanbidding van de klankman door Sidonia ( en later Tom Waes…tja…vrouwen), de onconventionele probleemoplossingen van Jerom, Lambik en de ijsbeer. Suske en Wikse zijn zelf ook sterk, Krimson ook maar ook onze Belgische medestanders. Erg leuk gevonden. Een zeer fijne, wat humoristischer en minder duistere voorloper van de Amorasreeks.
Datumzondag 06 december 2020 14:47

Reactie no. 4
NaamAMORAS/J.ROM Liefhebber
Leeftijd29
Cijfer9
RecensieErg leuk verhaal. Tekenstijl doet denken aan Amoras, wat niet zo vreemd is want beide getekend door Charel Cambré. Jammer dat het verhaal zo kort is. Spitsbergen is een mooie lokatie.
Datumwoensdag 02 november 2016 12:48

Reactie no. 3
NaamCaspar
Leeftijd43
Cijfer9
RecensieEen erg goed verhaal, zeker in de sfeer van de klassieke S&W, ook qua personnages. Zou in de rode reeks een van de betere albums zijn. De tekeningen doen uiteraard denken aan Amoras, maar toch genoeg eigen voor deze losstaande strip.
Datumdinsdag 13 september 2016 20:15

Reactie no. 2
NaamInti
Leeftijd37
Cijfer10
RecensieHet verhaal is goed en heeft op de juiste plaatsen spanning en humor. De personages zijn heel herkenbaar

Dat Tom Waes zelf ook meedoet is prima, maar hij lijkt toch niet helemaal op hoe hij er in het echt uitziet. Hij doet wat denken aan Baracuda, een schurk uit de stripreeks JUMP van Charel Cambré

Wiske heeft haar Blauwe Reeks kapsel. Minpuntje is dat Krimson kleiner dan anders lijkt

Als Sidonia halsoverkop verliefd op klankman Pascal wordt, vertoont Lambik jaloers gedrag, wat een leuke running gag is

Jerom die voor sledehond speelt, lijkt een verwijzing naar WALLI DE WALVIS

De ijsbeer die eerst Lambik en later Krimson niet los wil laten is een leuke vondst

Op Spitsbergen kan het behoorlijk koud worden. Dat Krimson en z'n mannetjes poolkleren dragen, is logisch. Het is echter wel vreemd dat de rest alleen dikke truien dragen. Nog opmerkelijker is dat Pascal in korte broek loopt, iets dat je meer bij Jerom verwacht

Dat Tom Waes de bandieten wegjaagt door DOS CERVESAS te zingen, slaat nergens op. Tom was niet de beste zanger, maar dit is overdreven en waar komen trouwens die speakers ineens vandaan?

De schuilplaats van Krimson is een echt bestaande mijn die inderdaad al jaren gesloten is. Het spookstadje kan tegenwoordig door toeristen (weliswaar onder begeleiding) bezocht wordt

Er zijn nog maar drie SOS strips verschenen, maar dit lijkt tot nu toe de beste te zijn

Datumzondag 11 oktober 2015 17:36

Reactie no. 1
NaamLaurent
Leeftijd38
Cijfer8
RecensieLeuke humor, herkenbare tekenstijl van Charel...
Vooral de ijsbeer was een leuke touch in de verhaallijn.

Willen we van dit duo meer verhalen ?
Zeer zeker ! WPG go for it !!

Datumdinsdag 29 september 2015 10:41