Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De gouden bloem


De gouden bloem Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De gouden bloem verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 5,20

Reactie no. 10
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer6
RecensieDit verhaal zat in de “Dubbelstrip 4”, die ik voor de verzameling heb gehaald. Het is een beetje vreemdsoortige vertelling. Natuurlijk is Suske en Wiske geen superrealisme maar er liggen toch wel heel vreemde aspecten ten grondslag aan dit verhaal. Dat Lambik verliefd wordt op een bloem tot daar aan toe maar dat hij zichzelf water geeft en in een bloempot gaat staan in de hoop zelf een bloem…..beetje typisch. Mij bevreemdt ook dat Barabas de amoureuze Lambik zijn gang liet gaan. Waar Kwak de eend vandaan komt is een raadsel: het figuur is beslist leuk maar het verschijnt erg pardoes ten tonele dat je het idee hebt iets gemist te hebben in de serie. Waarom is dit figuur niet geëvolueerd als een soort Tobias? Het verhaal is ergens best grappig maar het is er wel één waar je je gezond verstand beter voor thuis kunt laten. Toch is de idiotie van dit verhaal niet zo vervelend als de onnozelheid die de opvolgers van Geerts zo kenmerkte. Geerts weet in het geval van minder sterke verhalen er toch altijd een behoorlijke portie charme en te verweven en dat maakt een hoop goed.
Datumzaterdag 08 mei 2021 18:53

Reactie no. 9
NaamMark
Leeftijd37
Cijfer6
RecensieNiet erg indrukwekkend kortverhaal. Kwak de eend zorgt voor een tweede maar teveel afleidende lijn in dit verhaal, de tekeingne zijn redelijk
Datumwoensdag 3 november 2010 06:55

Reactie no. 8
Naamwyame
Leeftijd39
Cijfer9
RecensieNiet het best, maar toch een plezante album voor mij! Zeker het best van alle de 'reclames' albums! Ik vind de personnage van de eend Kwaak zeer boeiend en grappig! Schade dat het wordt nooit meer in een andere album verschijnen!
Het had een boiende terugkerende secundaire personnage kunnen worden!
Datumzondag 27 december 2009 15:39

Reactie no. 7
NaamRobin
Leeftijd12
Cijfer8
RecensieIk ben flink in de minderheid, maar ik vond dit album nog wel leuk. Het is inderdaad wel wat raar allemaal, maar ik vond Kwaak eigenlijk best een leuk personage. Al had hij wel beter verwerkt moeten worden, want normaal gesproken heeft Lambik geen eend. Toch werd ik verast, geen hoogvlieger maar absoluut een vermakelijk kort-verhaal.
Datumvrijdag 1 mei 2009 11:00

Reactie no. 6
NaamEvelien
Leeftijd12
Cijfer4
RecensieEen 4 voor dit "verhaal". Het verhaal is slap, de humor flauw en ik vind de eend ook erg vaag. BIj vlagen was dit verhaal nog wel redelijk leuk daarom niet een 1,2 of 3.
DatumWed Mar 28 14:40:04 2007

Reactie no. 5
NaamSuzan
Leeftijd14
Cijfer8
Recensieik vind het wel een leuk boek... we hebben alle albums van suske en wiske en deze is heeel leuk
DatumFri Jan 19 14:08:02 2007

Reactie no. 4
NaamJan P.
Leeftijd31
Cijfer2
RecensieHou je vast: Lambik is verliefd op een gouden bloem die ter aarde gekomen is via een meteoriet van de planeet Flowurnus, en hij wordt op zijn beurt achterna gezeten door een of andere jaloerse pratende eend, die zomaar uit het niets een beetje in het verhaal ronddwarrelt. Ja hoor! Had iemand a.u.b. niet even de schaal met pado's uit de buurt van Mr. Geerts kunnen houden daar in Studio Vandersteen? Dit is dus ongetwijfeld samengesteld uit een grote prullebak met allemaal afgekeurde ideeën. 1 punt voor de moeite en 1 punt voor de verzamelwaarde, meer verdient dit misbaksel niet.
DatumSat Mar 12 20:05:41 2005

Reactie no. 3
Naam Peter Hoekstra
Leeftijd 24
Cijfer 2
Recensie Een volstrekt mislukt album. Kwak de eend iriteerd me mateloos wat het verhaal daarom al op 1 laat beginnen. Verder is het verhaal saai en een verre verwijzing naar de "Botte Bottaknol". Voor mij een stofhapper op de plank. Helaas
Datum Wed Sep 22 13:59:54 2004

Reactie no. 2
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 16
Cijfer 5
Recensie Het verhaal is inderdaad flink mislukt.
Er zit geen lijn in, geen goede humor en maakt in zijn geheel totaal geen indruk op me.
Nee, de reclameverhalen behoren zachtgezegd niet tot mijn favorieten...
Datum Wed Feb 18 18:35:42 2004

Reactie no. 1
Naam Alain Stienen
Leeftijd 38
Cijfer 2
Recensie Alweer zo een reklameverhaal, zoals er dertien in een dozijn zijn! De gouden bloem is als figuur wel geslaagd, maar Kwak, de eend is penetrant! Dat bloemen en fruit-hoedje! Nee! Gruwelijk!!! Waar komt die eend vandaan? Waarom heeft ze eigenlijk zoiets als een hoofdrol? Alles vragen, die onopgelost blijven! " Nou ja. ", zullen we dan maar zeggen! "C´est la vie!"
Het verhaal zelf is ook niet zo bijzonder en de humor laat ook te wensen over, alleen de tekeningen zijn ietsjes beter.
Datum Wed May 14 17:14:24 2003