Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De blikken blutser


De blikken blutser Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De blikken blutser verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 5,26

Reactie no. 41
NaamInti
Leeftijd42
Cijfer7
RecensieDe vorige recensies die lage punten gaven, overdrijven wel een beetje, al hebben ze niet helemaal ongelijk. Dit Tros Kompas kortverhaal zou het een stuk beter hebben gedaan als het was uitgewerkt als een lang verhaal
Toch is het op zich niet onaardig, ook al is de manier waarop ze in (en weer uit) de middeleeuwen raken nogal vreemd
Jerom in de rol van de Zwarte Ridder heet Jeroen. Eind jaren '50, begin '60, toen de verhalen "vertaald" werden voor de Nederlandse markt, werd dit een tijdlang de naam van Jerom
Datumdinsdag 21 september 2021 07:23

Reactie no. 40
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer5
RecensieDe tweede uit de Morjeau/ van Gught stal. Wie kritisch op Verhagen was, kan nu helemaal zijn of haar hart ophalen. Samen met “de klonen” is dit een ongelooflijk valse start. Ik noem dit duo niet voor niets het Samson en Gert duo of andere dergelijke namen. De kinderlijkheid van dit album is tenenkrommend. De titel alleen al: “Blikken Blutser”. Wat is een blutser? Dit album bestaat uit twee verhalen, het eerste dat de naam aan het album gaf en het tweede “Het mopperende masker”. Twee niet al te beste verhalen. In de Blikken Blutser gaan Lambik, Suske en Wiske naar het verleden op een wel enigszins originele manier. Daar komen ze in een “droomwereld” ( mag ik het zo noemen?), waarin ze zowaar iedereen uit het verleden van de stripserie tegen komen. Eerst irriteerde dit mij mateloos ( waarom alsmaar teruggrijpen?) maar na de laatste keer viel het mij enigszins mee. De strijd tussen Jerom en Lambik vond ik zelfs wel leuk. Lambik weer in volle glorie van weleer ( in zekere zin….). Al merk je duidelijk de modernere en zwakkere insteek. Toch is de actie omgeven van zwakke humor en flauwiteiten. De hooikoorts van Suske komt uit het niets: daarnaast voeg je zoiets toe, doe er dan later wat mee. Het schort nogal eens aan de continuïteit. De tekenstijl is wel erg matig. Minder slecht dan ik dacht maar toch geen hoogvlieger.
Datumvrijdag 04 december 2020 22:49

Reactie no. 39
NaamIngrid
Leeftijd27
Cijfer1
RecensieSlecht, sfeerloos, dit titel alleen al is al belachelijk. Gelukkig was dit verhaal vrij kort, maar is het niet waard om in de rode reeks opgenomen te worden.
Datumdonderdag 03 december 2015 08:46

Reactie no. 38
NaamBofor!
Leeftijd30
Cijfer1
RecensieJammer! Wat mij betreft één van de dieptepunten van de hele reeks (die andere is het moperende masker) Ik voelde al aankomen dat die prinses die verborgen werd gehouden Sidonia moest zijn. Proffesor Barabas die zijn vrienden niet herkent, hoe Lambik met zijn dansje de ridders om de tuin leidt, Theofilius harnas ed. Het kon mij persoonlijk voor geen meter boeien!
Het leek wel of dit oorspronkelijk bedoeld was 'als kort verhaal' voor het familiestripboek ofzow. Ze moesten de deadline halen en hebben toen maar van twee verhalen één album gemaakt. Ik vind dit is eigenlijk te slechte kwaliteit voor de originele reeks. Ook sommige tekeningen zijn niet mooi en de voorpagina(met name Lambik) is lelijk.
Datummaandag 8 oktober 2012 18:14

Reactie no. 37
NaamEwoud
Leeftijd26
Cijfer3
RecensieSlecht getekend, onwaarschijnlijk verhaal en zeer slecht uitgewerkt. Heb deze uit kunnen lezen maar daar is ook alles mee gezegd.
Datumzondag 8 januari 2012 22:46

Reactie no. 36
Naamaxel
Leeftijd14
Cijfer5
Recensietekeningen: 1/2
verhaallijn: 2/5
orginaliteit: 1/1
voorkant: 1/1.5 (geen 1.5/1.5 want er staat niets over het andere verhaal)
aantrekkelijkheid (voorkant): 0.5/0.5
= 5.5
geen 6 waard vind ik dus 5
Datumdonderdag 26 augustus 2010 16:10

Reactie no. 35
Naamglen haelterman
Leeftijd10-11
Cijfer9
Recensiedit is een zeer leuk verhaal. ze gaan een kruidenwinkeltje in om pillen en komen daarna in de middeleeuwen terecht waar dat lambik een riddertoernooi meedoet. echt zeer leuk bedacht! alleen vind ik dat de titel er niet zo bij past... daarom heb ik ook -1 punt gedaan. maar voor de rest is alles heel leuk.
Datumzondag 28 februari 2010 15:55

Reactie no. 34
Naamhenk
Leeftijd35
Cijfer9
Recensiedit is zo'n verhaal welke je stom vind of mooi
leuke lokatie, leuke manier van tijdreizen, leuke personages, leuke grapjes.
zitten wel wat mindere punten in maar die neem ik voor lief
Datumzaterdag 7 november 2009 18:43

Reactie no. 33
NaamRick Wiselaar
Leeftijd22
Cijfer1
RecensieHet ene album is het andere niet, maar dit is echt een tragisch dieptepunt. Het verhaaltje slaat nergens op. Onze helden komen ineens in de Middeleeuwen terecht, absoluut onduidelijk hoe ze daar terecht komen. Waarom word de teletijdmachine nooit meer toegepast in de albums van S&W? Personages zoals Theofiel en Barabas die op een grandioze wijze worden misbruikt is belachelijk te noemen. Suske waarvoor ze geen plaats hadden, zo lijk het althans, daarom heeft hij hooikoorts. Dit het gehele album door, het amakt het allemaal erg irritant. Lambik die ineens ongelooflijk sterk is en zelfs Jerom aankan!!! Waar gaat dit allemaal over, dit heeft echt niks meer met S en W te maken. Al met al zonde van mijn geld geweest, ik zet hem in mijn collectie maar ik voorspel dat ik er nooit meer naar omkijk. Absoluut het meest slechte album aller tijden.
Datummaandag 12 oktober 2009 14:39

Reactie no. 32
Naamlauren
Leeftijd10
Cijfer10
Recensieik vind het een super boek,want het is een leuk verhaal en leuke plaatjes.
Datumzondag 13 januari 2008 14:30

Reactie no. 31
NaamAdriaan De Bondt
Leeftijd14
Cijfer8
RecensieKorte verhaaltjes zoals deze zijn toch wel eens tof om te lezen tussendoor. Ze zijn wel anders dan de anders albums, maar zijn toch ook amusant: een totaal ander scenario, een andere locatie, ...
Dit album verdient meer dan de beoordeling die ze tot nu toe kreeg!
DatumThu Nov  1 12:07:53 2007

Reactie no. 30
NaamMichiel
Leeftijd33
Cijfer3
RecensieHet idee is goed, en dan heb je ook alles meteen gehad. Leuk verhaaltje voor mijn zoon van 3 en die kon zijn concentratie er niet eens bij houden.
DatumSun Sep 16 10:47:34 2007

Reactie no. 29
NaamLeander Zimmerman
Leeftijd15
Cijfer4
RecensieNet als het album erna (de bangeschieters) slordig getekend en niet grappig. Het verhaal had iedereen kunnen verzinnen, jammer, jammer, jammer.
DatumThu Oct 19 13:37:22 2006

Reactie no. 28
Naamgerhard burgers
Leeftijd39
Cijfer2
RecensieWat een ramp, die tekeningen vallen wel mee, behalve jerom dan, maar die verhalenschrijver moet maar vis gaan verkopen op de markt... vreselijk. commerciele rotzooi!
DatumSat Aug 12 23:48:53 2006

Reactie no. 27
NaamKaj Peters
Leeftijd21
Cijfer5
RecensieSuske en Wiske worden door een op Barabas lijkende apotheker naar de middeleeuwen gestuurd, alwaar zij het gevecht aangaan met een Jerommeke in harnas. That´s all! Kunnen ze na zoveel jaren Suske en Wiske nu echt niks beters verzinnen dan een clichematig, inspiratieloos vod als dit!?
DatumWed Aug 9 00:49:56 2006

Reactie no. 26
NaamJeroen de Munter
Leeftijd24
Cijfer4
RecensieVerhaal dat leuk zou kùnnen zijn, ware het niet dat het even onbeholpen eindigt als het begonnen was...
plots kwamen ze weer in de 'apotheek' en hupsakee, men was terug in de goede tijd...
Nergens werd dat verklaard of zo, dus omkadering werd gemist.
Het grappigste is wel dat barabas over Viagra bezig is en vergelijkingen maakt met een ophaalbrug: dat was hilarisch, vandaar het nipte te kort.
DatumSun Jul 30 16:18:59 2006

Reactie no. 25
Naamdave
Leeftijd31
Cijfer2
Recensieeen 2 voor de moeite
ik ben al trouwe fan van sus en wis sinds ik pampers droeg
ik heb de hele evolutie tot nu meegemaakt
het ene album is het andere niet natuurlijk, maar dit slaat alles :(
slechts 1 titel vd 2 vernoemd
slechte verhaallijn, slechte inhoud, verhoudingen die niet altijd klopten...
jammer van mijn geld, maar als verzamelaar moet ie in de collectie he
DatumThu Jul 27 11:04:56 2006

Reactie no. 24
NaamBart De Grande
Leeftijd16
Cijfer6
RecensieVoldoende. Spijtig dat het twee kortverhalen zijn. Zo lijkt het een beetje afgehaspeld. Hup twee korte verhaaltjes met wat humor erin en we hebben er weer een verhaaltje bij. Dit lijkt mij meer een haastklus, ik ben meer een voorstander van de lange verhalen ( nou ja, lang , 184 stroken bedoel ik dan ). Maar de kortverhalen op zich zijn leuk hoor. Ik moest meer dan een keer wel lachen. Maar uiteindelijk telt het album maar 44 bladzijden leesvoer wat ertoe leidde dat het na een kwartiertje uitgelezen was. Nou ja, voor een keer mag dit soort album wel. Maar ik hoop toch dat het volgend weer een 184stroken-verhaal is.
DatumMon Jul 17 13:45:58 2006

Reactie no. 23
NaamSven
Leeftijd32
Cijfer3
RecensieNaar mijn mening hoort een kortverhaal niet thuis in de officiele reeks. Hou zo'n verhaaltjes voor reclamedoeleinden. Dit verhaal heeft wel dicht bij het Kiekeboe verhaal 'De heeren van Scheurbuyck" gelegen.  Alleen komt de S&W kwaliteit van dit verhaal nog niet aan de enkels van het Kiekeboe-broertje.
Heel simpel verhaaltje waar nochtans iets van gemaakt kon worden.  Een leuk idee om een aantal figuren op te halen in een middeleeuws verhaal.  Had men meer tijd genomen om dit verhaal uit te werken, dan kon het een klassieker worden. Helaas, 't moest te snel gaan, en 't is te merken.  Een dieptepunt. Ander en beter!!
DatumTue Jul 11 12:47:53 2006

Reactie no. 22
Naamklaas
Cijfer5
RecensieIk lees al heel lang suske en wiske`s maar dit is toch wel een klein diepte puntje. Ik kan er veel slechte dingen over zeggen,maar laten we maar positief blijven.
Het enigste pluspunt is dat de verhalen en tekeningen alleen nog maar beter kunnen worden,maar dit boekje zal in ieder geval niet stukgelezen worden.
DatumThu Jun 22 11:14:21 2006

Reactie no. 21
NaamMarieke
Leeftijd27
Cijfer1
RecensieIk lees alle verhalen van Suske en Wiske, maar ik ben geen fan die alles van het team achter Suske en Wiske. Helaas, merkte ik aan de kwaliteit, en vooral het gebrek hiervan, van dit album dat er blijkbaar iets aan de hand is. Een overgang van schrijver en illustrator moet in mijn opinie zo onopmerkzaam mogelijk gebeuren, helaas is dit naar mijn mening niet gelukt met dit album. Het verhaal is te simplistisch voor woorden, de overgang naar de Middeleeuwen helemaal niet uitgewerkt. Lambik die iedereen en zelfs Jerom verslaat kan volgens mij in de traditie van S&W niet. Het verhaal heeft gewoon geen inhoud en dat is heel jammer. Er worden wat oude personages van stal gehaald om het geheel wat op te leuken, maar dat is niet gelukt. Heel jammer, zoals eerder geschreven lijkt had het beter geweest al ze een album hadden over geslagen en een kwalitatief goed album hadden gepresenteerd.
DatumWed May  3 20:14:53 2006

Reactie no. 20
Naammarianne
Leeftijd36
Cijfer5
Recensiehet verhaal begint aardig maar is daarna ongeloofwaardig aan het worden.Misschien vanwege het feit dat het een kort verhaal is.
Niet wat ik van de andere verhalen gewend ben.
DatumSat Apr 29 21:46:37 2006

Reactie no. 19
NaamLuc Janssens
Leeftijd34
Cijfer7
RecensieHet blijft voor de oudere Suske & Wiske fans inderdaad wennen aan de  veranderende tekenstijl, maar naar mij mening is deze strip professioneel en goed getekend. De stijl van de Suske & Wiske strips is in 60 jaar tijd al meerdere malen veranderd en dit zal waarschijnlijk blijven gebeuren.
DatumThu Apr 13 22:46:02 2006

Reactie no. 18
NaamJustin Bean de Baas
Leeftijd10
Cijfer7
RecensieIk vind ''De blikken blutser'' best een leuk verhaal, de tekeningen zijn sinds ze niet meer door Vandersteen worden gemaakt minder... gezellig geworden. Dat vind ik jammer. Maar het verhaal vind ik wel komisch. Dus een zeventje.
DatumTue Apr 11 13:23:46 2006

Reactie no. 17
NaamMyriam
Leeftijd25
Cijfer2
RecensieDe tekeningen doen mij veel denken aan Jommeke en Samson en Gert. Niet dat die tekeningen niet mooi zijn voor hun lezers, maar de Suske en Wiske - stijl verdwijnt steeds meer, vind ik. Jammer. De huidige tekenstijl ligt me niet zo.
Het verhaal is ook al niet om naar huis te schrijven. Ik vond het niet grappig en geen spanning hebben. Misschien hadden ze maar eens een publicatie moeten overslaan om dan met een knalstrip af te komen.
DatumTue Apr  4 16:08:09 2006

Reactie no. 16
NaamMieke
Leeftijd24
Cijfer1
RecensieIk vind dit echt geen goede strip. Ik vind dat er helemaal niks in zit! Het verhaal is zo simplistisch opgevat. De tekeningen zijn oppervlakkig (wat een verschil met de tekeningen van Willy Vandersteen!!!!!) en ondermaats. Noch het verhaal, noch de tekeningen brengen enige emotie over.
Het was een ontgoocheling te moeten vaststellen dat dit een dubbelverhaal was. Zoals ik ergens las, had ik dan ook liever een vervolgverhaal gehad. Als ik zo naar de laatste albums kijk wat tekeningen betreft, krijg ik spontaan heimwee naar de tijd van Willy Vandersteen. Pas op: Paul Geerts was meer dan een waardige opvolger!
Marc Verhaegen vind ik dan weer een iets minder geslaagde keuze en de huidige tekenaars zijn nog minder goed. Ja, ik had graag weer wat meer gedetailleerde tekeningen en grappige spontane kwinkslagen (zoals van Wiske in de beginjaren) in het verhaal gehad.
Kortom: ik vond het album zelfs niet eens het publiceren waard (sorry).
DatumTue Apr  4 15:59:51 2006

Reactie no. 15
NaamNathan
Leeftijd14
Cijfer1
Recensieslechtste album ooit!
helemaal GEEN humor!
tekeningen ondermaats!
geen spanning!
slecht verhaal!
ongetwijfeld slechtste verhaal ooit, hoe kan je dit nu goed vinden???
DatumWed Mar 15 11:40:36 2006

Reactie no. 14
NaamBarry
Leeftijd26
Cijfer7
RecensieDe ‘Blikken Blutser’ vormt samen met ‘Het Mopperende Masker’ Suske en Wiske nummer 290. Twee kortverhalen dus, een onaangename verassing voor mij. Een kort verhaal biedt (nog) minder mogelijkheden het verhaal diepgang te geven. Als ze dan toch iets ‘anders’ hadden willen doen, dan had ik liever een vervolgverhaal gezien, maar het zij?zo.
Over naar de strip zelf, deze is aardig. Niet meer en niet minder. Verhalen in het verleden spreken mij altijd wel aan, dus wat dat betreft is de ‘setting’ goed. De overgang van het heden naar het ver-leden had beter uitgewerkt kunnen worden, maar je moet wat als je maar zo weinig pagina’s tot je beschikking hebt. Lambik is goed op dreef en het is leuk andere bekenden in het verleden tegen te komen. Al met al dus een aardig nummer, maar zeker geen hoogvlieger.
DatumTue Mar 14 14:18:50 2006

Reactie no. 13
NaamJan
Leeftijd27
Cijfer7
RecensieEen vermakelijk verhaal voor een kortverhaal, niet meer en niet minder. Zou beter hebben gestaan in een vakantie album, niet de X-large, waar allemaal oude albums in zijn opgenomen die reeds in mijn bezit zijn. Dan liever andere Vandersteen-reeksen, zoals Rode Ridder, Jerom (geheim van Brokkelsteen, gouden tomahawk?) of andere Standaard strips zoals Biebel of binnekort zelfs de familie Doorzon(!)
Even over het verhaal wat op zich leuk en aardig is. Wat toch een beetje stoort is het feit dat er geen verklaring is voor de reis naar het verleden. Toch vind ik dit wel een leuker verhaal dan het mopperende masker, waar van de titel vreemd genoeg op de cover als op de albumlijst achter op niet is terug te vinden.
DatumMon Mar 13 16:54:22 2006

Reactie no. 12
NaamMerijn
Leeftijd14
Cijfer6
RecensieIk heb niet echt genoten van dit verhaal. Waarom? Omdat ik waarschijnlijk een beetje moet wennen aan de stijl van de nieuwe tekenaars. Ik wil niet zeggen dat het niet mooi is getekend, want de tekeningen zijn gedetaileerd, vol met kleuren en duidelijk genoeg. Maar dan komt het verhaal. Ik vind de verhalen erg lijken op de verhalen van Samson en Gert, Big en Betsy en K3. Dat heeft ook weer met de nieuwe tekenaars te maken natuurlijk, die hun werk heel goed doen, maar ik moet er echt nog aan wennen.
Ik geef het verhaal (verhalen) nu een 6, maar misschien denk ik daar later wel anders over.
DatumFri Mar 10 17:56:33 2006

Reactie no. 11
NaamJan P.
Leeftijd32
Cijfer5
RecensieNa een opgaande lijn in de vorige verhalen vind ik dit toch wel weer half om half. (Ook twijfel ik aan de reden van het verschijnen van deze dubbelstrip: Is er nu al een gebrek aan volledig uitgewerkte ideën bij het nieuwe team? Ik hoop het niet!)  Zo is het perspectief in stroken 23 en 24 heel slecht, let eens op die boom als de rabauw Lambik aanvalt met de bijl, het lijkt of ie ineens tussen 2 plaatjes 3 meter dichterbij gesprongen is en het heeft er ook meteen een tak bij, net alsof de daaropvolgende grap ter plekke bedacht is. Ook vind ik 1 pagina verder dat dansje nergens op slaan. Lambik begint te dansen, er komt ineens een hele hoop stof en vervolgens is Lambik ontsnapt en slaan de rabauwen op een rots! Suske's hooikoorts vind ik niet passen en ook snap ik niets van de rol van professor Barabas in dit verhaal. Is hij nou Magister Excrucior of niet? In vroegere verhalen zouden ze ongerust zijn geworden en uitzoeken wat er aan de hand is, maar nu zal het ze een worst wezen, alleen Wiske zegt er iets over en dan is er verder net alsof er niets vreemds aan de hand is. Verder is het raar dat er maar 1 verhaal op de cover vermeld staat, ik had het liever zo gezien als de vroegere dubbelstrips. Maarja, het heeft ook positieve punten, zo is het Theofiel-gedeelte goed uitgewerkt en het einde is wel goed te pruimen. Dit alles rond ik af op een 5, volgende keer beter! Nu wachten op een bundeling van Pezige Peekah en Knokken In Knossos, dat zou een geweldig album opleveren in plaats van deze zwakkere verhalen bij elkaar.
DatumThu Mar  9 13:34:33 2006

Reactie no. 10
NaamVerheve Paul-Henri
Leeftijd26
Cijfer6
RecensieHet verhaal is zeer tof met goede ideën.
- Ik ben een beetje verbaasd met tweedblaadzijd. Het is in verband met Viagra ?! vreemd voor een jonge publiek ?! Maar dat is toch leuk ;-)
- en op de "lijn" 82, in de rechterkant, is er de Team van S&W ?

Salutaties, PH
NB : sorry voor mijn Nederlands ;-) ik ben franstallig.

DatumThu Mar  2 23:42:39 2006

Reactie no. 9
Naamrubain
Leeftijd23
Cijfer7
RecensiePersoonlijk ben ik geen fan van kortverhalen omdat het de mogelijkheid tot de uitwerking van een goede verhaallijn NOG moeilijker maakt. Deze verhaallijn is dan ook flinterdun in dit verhaal. Wel merk ik een positieve vooruitgang in de karakters, zo is Lambik terug de vroegere eigenzinnige Lambik (wat een verschil met pakweg de flierende fluiter). Aan het karakter van Suske moet wel nog wat gesleuteld worden. De grappen waren wel geslaagd, zo vond ik het viagragrapje wel geslaagd en ook de halve theofiel (mooie uitwerking van zijn karakter itt zijn vorige optreden), net als Lambiks ontsnappingstruc en zijn vechtkunsten. De positieve lijn van SenW zet zich dus verder en dat was ook meer dan nodig. Doe zo verder Studio, ik heb het gevoel dat jullie weer van die grootse verhalen kunnen maken!! Dus een goed album, goede grappen, originele verhaalvertelling, enkel het verhaal op zich is te dun en te voorspelbaar. Daarom een 7
DatumTue Feb 21 15:30:50 2006

Reactie no. 8
NaamJeffrey Klarenbeek
Leeftijd27
Cijfer6
RecensieMijn mening over het mopperende masker is al te vinden op de site en zal ik u beparen.
De Blikken Blutser is als verhaal zeer redelijk, maar een goed kort verhaal schrijven is een ware kunst. Zo is de overgang naar de middeleeuwen en beetje gekunsteld. Verder mis ik een plaatje op het moment dat lambik naar de koets springt als deze in het water ligt. Hij springt door de koets heen en valt vervolgens in de vijver, waarom laat je dan geen plaatje zien dat hij door de koets vliegt???
Wat ik ook erg mis is de dubbele titel die wel bij de andere dubbelnummers is terug te vinden. Het album krijgt van mij geen onvoldoende maar erg vrolijk wordt ik ook niet van dit album.
DatumTue Feb 21 07:35:15 2006

Reactie no. 7
NaamJonezy
Leeftijd12
Cijfer8
RecensieVeel beter dan het mopperende masker, is dit een echt goed kortverhaal. De tekeningen waren een stuk beter, en het verhaal was ook goed. Ga zo door
DatumMon Feb 20 11:30:41 2006

Reactie no. 6
NaamMarissa
Leeftijd16
Cijfer9
RecensieIk vond dit echt een heel leuk vehaal, ik wou eer lezen toen ik de strip uit had... suske en wisk en de andere waren erg mooi getekend. Vond vooral de afttiteling van de strip leuk een hele mooie omgeving... op naar de volgende ga zo door
:)
DatumSun Feb 19 17:40:17 2006

Reactie no. 5
Naammark
Leeftijd26
Cijfer7
RecensieEen aardige vondst; via een mysterieus kruidenwinkeltje belanden onze helden in de middeleeuwen. Leuke integratie van de figuren die we al kennen zoals theofiel en sidonia. Wat ik wel vind: de verhaallijn is wel erg dun, het idee van theofiel als handelaar in harnassen en een geheim in een toren is aardig maar dun uitgewerkt. Al met al ben ik wel te spreken over dit resultaat. O ja, op de lijst achterop het album mist nummer 288(bij mijn druk althans).
DatumFri Feb 17 11:02:22 2006

Reactie no. 4
NaamAien
Leeftijd20
Cijfer8
RecensieIk heb me erg vermaakt met dit verhaal!!! Ik vond het ERG leuk dat er weer een verhaal in het verleden was geplaatst en ik moest regelmatig echt lachen om de grapjes. De tekeningen zijn goed in orde en de personages zijn lekker zichzelf. Hopelijk gaat het in deze richting verder!
DatumThu Feb 16 23:34:17 2006

Reactie no. 3
NaamErik Strijbos
Leeftijd21
Cijfer8
RecensieEerlijk is eerlijk; het moet gezegd worden dat de studio goed is in kortverhalen. Helaas is het tegenovergestelde het geval met de langverhalen, maar laten we hopen dat het zich steeds meer ontwikkeld, net als de kortverhalen!

Over het verhaal zelf had ik weinig te klagen, ook de tekeningen waren aardig. De inkleuring had helaas wel 1 storende fout (67).
Nog steeds wil ik aandringen om de karakters beter te leren kennen, en ze ook beter toe te passen. Want wat dat betreft vind ik dit nog steeds niet okee en soms zelfs bijzonder storend.

Last but not least:
- Het viagra verhaal op stroken 7 en 8 vind ik niet echt geweldig, niet passend in Suske en Wiske.
- Wat een ongelooflijk grote neuzen allemaal, in dit verhaal!
- Waar is de hooikoorts van Suske voor nodig? Het geeft hem een 'sukkel' imago waar hij nodig van verlost dient te worden!
- Als de makers terug wilden grijpen naar de Jerom van vroeger, dan hebben ze met de naam Jeroen slechts de Nederlandse versie van de strips in handen... Wel leuk die vierkante baard.
- Na 'de blote belg' en 'het geheim van de kousenband' had ik gehoopt dat het nu wel afgelopen zou zijn met de flauwe blote kont humor. Buiten dat de studio gelukkig nu best vindingrijk is en dit ook van harte toepast in de strips, is dit wel een heel flauwe oplossing voor het verslaan van Jerom-probleem!

Conclusie; Met wat aanpassingen (dit is echt niet te onderschatten, maar mag echt geen jaren duren) moet de nieuwe studio er wel komen!

DatumThu Feb 16 17:08:45 2006

Reactie no. 2
Naamharmen
Leeftijd14
Cijfer6
RecensieHet is natuurlijk een kortverhaal, maar hij is toch wel érg snel uit. Er zat wel humor in, maar niet echte goeie vandersteenhumor. Jerom heeft een beetje een vierkante baard, al vind ik dat niet zo erg, het lijkt wel een beetje op de oude jerom. strook 81 had op een veel vandersteensere manier opgelost kunnen worden, want dit is niks. Ook suske die last van hooikoorts heeft vind ik niet passen. Ze hadden een veel betere manier kunnen bedenken om dat winkeltje in te gaan. De tekeningen zijn best redelijk, het verhaal over het algemeen (voor een kortverhaal) nog niet eens heel slecht. Het eindigt trouwens wel heel abrupt.een 6.5 afgerond naar beneden

owja...leuk dat op strook 82 bijna de hele studio staat toe te kijken :P.

DatumThu Feb 16 15:23:33 2006

Reactie no. 1
NaamKoen
Leeftijd14
Cijfer9
RecensieIk vind het een goed verhaal, ik ben altijd gul met mijn punten!
Soms is het wel grappig!
DatumWed Feb 15 17:40:52 2006