Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De blikken blutser


Vorige TrosKompas
Index
Volgende

Het tweede verhaal voor TrosKompas.

De blikken blutser Na afloop van het eerste verhaal voor TrosKompas, Het mopperende masker, zal vanaf oktober 2005 een nieuw avontuur van Suske en Wiske in dit tijdschrift worden gepubliceerd.
In nummer 40 van het tijdschrift (1-7 oktober 2005), waarin ook de laatste aflevering van Het mopperende masker verschijnt, staan twee aankondigingsstroken voor De blikken blutser. Het verhaal zelf ging een week later van start.

De blikken blutser is een spannend verhaal waarin Lambik met Suske en Wiske op een heel vreemde manier terechtkomen in de middeleeuwen. Daar redt Lambik op moedige wijze het leven van een heel belangrijk persoon. Zijn vechtkunsten brengen hem vervolgens in de problemen als hij door de Schets voor 'De blikken blutser' plaatselijke koning wordt opgevoerd in een steekspel. Ondertussen gebeuren er vreemde dingen in het kasteel van diezelfde vorst. Die vreemde gebeurtenissen hebben nefaste gevolgen voor Lambik.

In dezelfde week dat de eerste pagina van het verhaal verscheen hield TrosKompas ook een prijsvraag die in het teken staat van de 60e verjaardag van Suske en Wiske. Deelnemers aan de prijsvraag maken kans op een ballonvaart met de Suske en Wiske-luchtballon. Onder de juiste inzenders worden verder 60 exemplaren van het huldeboek Suske en Wiske 60 jaar verloot.


Aankondiging