Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De beestige brug


De beestige brug Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De beestige brug verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 5,00

Reactie no. 5
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer6
RecensieDit verhaal is geschreven met een overduidelijke boodschap en met die insteek moet je deze episode ook lezen. De boodschap: het redden van de natuur door onder andere ecoducten aan te leggen ( even simpel gesteld) is een goede en is duidelijk. Je ontkomt niet aan belerendheid. Als je met die boodschap in het achterhoofd dit verhaal tot je neemt, vergoelijk je veel. Dan is het best een aardig verhaaltje. Echter het verhaal zelf is niet bijzonder en kent een aantal grote fouten, bijvoorbeeld: waar komen Sidonia, Barabas en Jerom in één keer vandaan,? Daarnaast voegt hun aanwezigheid niets toe.
De kinderlijke insteek kan hier nog net. De auto's die als speelgoed worden neergezet, kunnen hier wel maar zouden in de Rode Reeks absoluut niet passen. Het idee dat zij ook dierlijke wezens waren is best aardig gekozen.
Kortom een album dat met de boodschap in het hoofd best te pruimen is maar los daarvan een erg eenvoudig kinderverhaaltje is.
Datumzondag 15 november 2020 13:14

Reactie no. 4
NaamInti
Leeftijd40
Cijfer7
RecensieDit kortverhaal maakt het belang van de natuur duidelijk
De autowezens zijn wel een leuke vondst, maar ze doen (uiterlijk) erg kinderlijk aan. Ze waren misschien beter tot hun recht gekomen in een tekenfilm
De transformaties in dieren zijn dan wel weer goed gevonden, althans bij sommigen
Jerom had het als beer ongetwijfeld beter gedaan dan als das, maar het is nu eenmaal zo dat in ons land geen beren meer voorkomen
Sidonia als zwaan was misschien beter geweest. Het resultaat zou misschien geleken hebben op haar betovering in DE VLIJTIGE VLINDER
Datummaandag 14 januari 2019 07:14

Reactie no. 3
NaamMark
Leeftijd42
Cijfer5
RecensieZeer matig kortverhaal waarin onze vrienden veranderen in dieren die in een natuurgebied leven welke zal worden doorkruist door een nieuwe snelweg. De Mobielen willen het leefgebied van de dieren inperken maar door een ongeluk van de leider van de Mobielen en diens dochter komen ze tot inkeer. Een wat simpel verhaal zonder al teveel verrassingen. De tekeningen zijn redelijk, maar de robotachtige mobielen en Thomas de trein-achtige afbeeldingen van de bulldozers en tanks zijn totaal niet in S&W stijl getekend en passen daardoor niet in het verhaal. Ook heb ik nogal moeite met het veranderen van S&W en de anderen in dieren waardoor identificatie met de hoofdfiguren zeer moeizaam verloopt. Waar in de recente verhalen van de hoofdreeks (Lijdende Leiden, Suske de Rat, Sterrenrood) S&W regelmatig veranderen in andere personen, maar wel met hetzelfde uiterlijk, werkt dat hier met een dierlijk uiterlijk niet.
Datumwoensdag 11 november 2015 20:45

Reactie no. 2
NaamRobin
Leeftijd14
Cijfer4
RecensieDjeezes, ik mag de style van de nieuwe studio enorm graag (door deze style ben ik fan geworden), maar dit is een verhaal waar ik erg van geschrokken ben. Ik heb er eerst maar even in doorgebladerd en de tekenstyle leek er net op alsof ze heel kort jadden om het te maken. Verder is de verhaallijn wel oke maar ik kijk altijd naar de tekenstyle omdat dat mij het meest aanspreekt op een strip. Maar door de lelijke tekenstyle gaanner zowizo al veel punten weg. De andere reden is omdat ik het niet echt nodog vindt om deze titel te gebruiken. Zoals in Versus 109 staat, staat dat de oorspronkelijke titel "De Bedreigde Benzing" was. En dat vind ik een sterkere en betere titel voor het berhaal. Of "De Dappere Dieren" (zelf bedacht)
over het algemeen dus een slecht album
Datumdonderdag 07 mei 2015 22:33

Reactie no. 1
NaamStijn
Leeftijd37
Cijfer3
RecensieEen eh, mager beestje. Jammer, want de kortverhalen zijn meestal wel sterk. Beetje vreemd met die wezentjes binnenin. Zal misschien eerder de kleinere lezertjes aanspreken.
Datumdonderdag 12 februari 2015 17:52