Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De Lambik files: De buitenaardse buis


Suske en Wiske Clubblad 3 met het verhaal 'De buitenaardse buis' Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De buitenaardse buis verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,5

Reactie no. 2
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 16
Cijfer 7
Recensie Deze strip bestaat uit slechts 4 pagina's.
Zodoende kun je als scenario-schrijver/tekenaar bijna niets in je verhaal kwijt.
Maar de tekeningen zijn redelijk en er zit zelfs humor in aan het einde!
Of een sterk staaltje van overdrijven, hoe je het ook wilt noemen.
Maar voor een vierpagina-lange strip als deze kan ik wel een zeven geven.
Datum Wed Feb 18 18:25:54 2004

Reactie no. 1
Naam Alain Stienen
Leeftijd 39
Cijfer 8
Recensie Het negende en tevens laatste verhaal uit de nevenreeks: de Lambik-files.
Lambik is in de woestijn van West-Australie naar UFO´s aan het zoeken. Thuis echter maakt Sidonia zich ongerust over Lambik. Jerom heeft een nieuwe job op een bouwwerf en omdat hij het gezeur van Sidonia meer als beu is neemt hij Sidonia en de kinderen mee op de werf. Aangekomen moet Jerom buizen in de aarde drukken, maar door het aanhoudende gezeur van Sidonia let Jerom niet op en drukt te veel buizen de aarde naar binnen. Aan de andere van de wereld in Australie zet Lambik zich op de grond en vraagt zich af, waar de UFO´s gebleven zijn. Plotseling drukt een buis (natuurlijk een van de buizen van Jerom) hem naar boven. Lambik meent nu, dat hij een onderaardse basis van de aliens gevonden en begint op zijn karakteristieke manier door de buis te schelden. Natuurlijk horen onze vrienden de scheldpartij en weten nu, dat het Lambik goed gaat.
Nog een laatste keer zien we Lambik als alienjager. Dit keer is het scenario voor de grap voorbereid en ook de tekeningen en de kleurgeving zijn sfeervol en dragen er bij om dit laatste verhaal uit de reeks waardig af te sluiten.
Grappig te vermelden is, dat de auteur Lambik laat zeggen, dat alleen Fox Mulder (die uit de X-files) hem kan begrijpen en hij dan de mooie agente Dana Scully (ook uit de X-files) als partner zou hebben.
Datum Thu Jan 29 16:19:28 2004