Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De charmante chirurg


De charmante chirurg Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De charmante chirurg verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 9,00

Reactie no. 2
NaamBenS
Leeftijd45
Cijfer8
RecensieEen van de betere albums van de SOS kinderdorp albums. De meeste van deze albums hebben over het algemeen een heel leuk scenario, maar komen slecht uit de verf doordat het album "maar" 22 pagina's bevat. Hierdoor is de uitwerking vaak abrupt, te snel of gewoon onlogisch.
Zo niet bij dit album: Het scenario en het verhaal passen prima in de 22 - pagina's format. Het avontuur heeft een origineel onderwerp en de transformatie van Lambik en Sidonia in verschillende stappen is leuk getekend. Zou ook een scenario kunnen zijn van een van de rode reeks.
Conclusie: Dit album zou ik zeker toevoegen aan de verzameling. Een van de betere albums van de afgelopen jaren. Complementen aan de schrijfster en tekenaar!
Datumdonderdag 20 januari 2022 21:01

Reactie no. 1
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer10
RecensieDe frisheid van de SOS kinderdorpen gaat rustig door met dit deel. Deze stijl is ook wat wennen: ik vond Krimson niet zo denderend getekend en ook aan met name Sidonia en Lambik moest ik wennen. Toch went dat snel. Het verhaal is erg origineel gevonden: het lijkt een beetje geïnspireerd door de plastisch Chirurg Schoemacher ( de chirurg lijkt er heel sterk op….) die in Scheveningen er niet al te frissen praktijken op na hield. Krimson probeert met plastische chirurgie Sidonia en Lambik zodanig te veranderen dat de stripvijféénheid uit één zal vallen. Goede keuze en het levert een heerlijk vermakelijk album op. Inspelen op het uiterlijk past volledig bij de rollen van Lambik en Sidonia ( zie de Jolige Joffer) …en ze worden uiteindelijk adembenemend en oprecht sexy…voor stripfiguren dan. Ik heb dan ook met ze te doen als ze weer naar hun normale “ikken” gaan….Wellicht lijkt Lambik te arrogant om daadwerkelijk zich te laten opereren maar waar denkt u dat zijn arrogantie vandaan komt? Een heerlijk, humorvol lekker leesalbum….toch ook weer gedragen door de naamgevers van deze serie en zo hoort het. Ik had wel graag ietsje meer Suske gezien…
Datumzondag 15 november 2020 15:21