Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De charmante chirurg


Vorige Index
Intro
Volgende

Verschijningsdatum: 17 september 2016

De charmante chirurg Sidonia en Lambik zijn niet tevreden met hun uiterlijk en laten zich opereren door een plastisch chirurg. De aandacht voor hun nieuwe figuur zorgt ervoor dat ze Suske en Wiske verwaarlozen, wat koren op de molen is van hun aartsrivaal Krimson.


Auteurs

Scenarist

Esther Verhoef Esther Verhoef ('s-Hertogenbosch, 1968) is een van de succes volste en meest veelzijdige schrijvers van Nederland. Van haar psychologische thrillers en romans werden twee miljoen exemplaren verkocht. Haar werk is in tal van landen verschenen, waaronder de VS, Duitsland, Frankrijk, Korea, Spanje, Rusland en Denemarken en is meerdere malen bekroond en genomineerd. Ze won onder meer de NS Publieksprijs, de Hebban Crimezone Award en de Diamanten Kogel.
Rendez-vous werd in 2015 verfilmd door Millstreet. In datzelfde jaar verwierf Eyeworks de filmrechten voor De kraamhulp. Naast haar solowerk schrijft Esther Verhoef ook zeer succesvol psychologische actiethrillers onder pseudoniem Escober, samen met Berry Verhoef. Voordat Esther Verhoef doorbrak met fictie schreef zij zo'n zestig populair wetenschappelijke boeken over (huis)dieren.

Tekenaar

Michiel de Jong Michiel de Jong (1970) studeerde in 1995 af aan de illustratieafdeling van de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Zijn afstudeerproject was de strip Multiple Sores voor het Nationaal MSfonds. Hij werd hiervoor genomineerd voor de HR&Onderscheid door een opvallende studeerprestatie. Hierna begon hij zijn loopbaan als assistent van Hanco Kolk en Peter de Wit. Tevens maakte hij strips voor Zone 5300. In 1998 debuteerde hij als tekenaar met de strip Mikki en Finn voor Sjors en Sjimmie Stripblad. Tevens startte hij in die periode de strips Bigg (scenario Peter de Wit) en De Familie Sloterdijk (scenario Hanco Kolk). In 2000 maakte Michiel in samenwerking met Milan Hulsing het mini-album Ode aan Wilhelm. Hiervoor ontving hij de PTT Post Aanmoedigingsprijs. In opdracht van het AD maakte hij in 2006 de dagstrip Operatie Hanuman, opnieuw in samenwerking met Milan Hulsing. Het album werd gehonoreerd met de Stripschapspenning voor Album van het Jaar 2008. Naast striptekenaar is Michiel de Jong de laatste jaren hoofdzakelijk actief als illustrator.


De tekeningen voor dit album zouden oorspronkelijk worden verzorgd door Wilbert van der Steen. In zijn opzet maakte hij gebruik van het oorspronkelijke bruin/blauwe kleurenschema zoals dat in de oudste Suske en Wiske-albums werd gebruikt. De stijl van Van der Steen viel echter niet in de smaak bij Esther Verhoef, waarna Michiel de Jong werd aangetrokken als vervangend tekenaar.
Van der Steen maakte zijn versie, op verzoek van Standaard Uitgeverij, wel af. Deze variant van het verhaal wordt door de Fameuze Fanclub als speciale, softcover, editie uitgebracht tijdens de
30e Fanclubdag op 9 april 2017 in Nieuwegein.


De menselijke toren door Michiel de Jong Pagina uit 'De charmante chirurg' met tekeningen van Michiel de Jong Pagina uit 'De charmante chirurg' met tekeningen van Wilbert van der Steen De menselijke toren door Wilbert van der Steen
De charmante chirurg met tekeningen van Wilbert van der Steen Krimson en de chirurg door Wilbert van der Steen