Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De koppige kluizenaar


De koppige kluizenaar Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De koppige kluizenaar verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,10

Reactie no. 10
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer8
RecensieDe eerste episode van van Gught. Niet eens zo’n gek verhaal, veel uitgebreidere verhalen van hem zijn vaak erg kinderlijk. In dit geval valt het allemaal reuze mee. Het verhaal is best spannend door het mysterie dat zich ontrafelt rond een oude chemische raffinaderij. Het verhaal is erg interessant en het idee origineel. Het feit dat een kluizenaar zich jaren verborgen weet te houden onder het complex van de raffinaderij is erg leuk gevonden. De tekeningen zijn echter matig end e bewegingen van de kinderen niet denderend; voeg daar de fletse kleuren aan toe en dan hebben we direct de minpunten van dit verhaal. Verder een alleraardigst album dat de concurrentie met de gewone reeks buitengewoon goed aan kan.
Datumdonderdag 08 oktober 2020 09:07

Reactie no. 9
NaamMark
Leeftijd37
Cijfer6
RecensieEigenaardig kortverhaal over een leegstaande fabriek waar S&W terecht komen. De tekeningen vallen op door de donkere inkleuring en de bij-figuren die meestal in een totaal andere stijl zijn getekend. Ook veel plaatjes met close-ups van de hoofden, wat naar mijn smaak in "klare lijn" strips zoals S&W geen enkele zin heeft. Het verhaal bevat veel humor.
Datumwoensdag 27 oktober 2010 17:38

Reactie no. 8
Naam bob vroom
Leeftijd 13
Cijfer 7
Recensie ik kan niet zien dat het een andere tekenaar is want ik ben nog maar net fan van ze maar het verhaal vond ik wel leuk hoor ik vond hem alleen te donker en het is te langdradig
Datum Tue Jan 25 14:48:26 2005

Reactie no. 7
Naam Koen
Leeftijd 12
Cijfer 7
Recensie absoluut niet slecht... maar zoals de eerste recencie zei: je kan écht wel zien dat Walter van Gasse dit getekend heeft en niet Marc! als dit hetzelfde is bij de flierende fluiter, dan zullen onze nieuwe tekenaars er wel aan mogen werken!
Datum Sun Dec 5 14:52:16 2004

Reactie no. 6
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 16
Cijfer 7
Recensie Wel aardig verhaal, maar de inkleuring kan beter. Ik geef het een ruim voldoende, dus een zeven. Jammer met dit soort strips is dat ze zó kort zijn dat als je het voor de tweede keer leest alles nog in je hoofd heb zitten.
Datum Thu Oct  7 19:02:15 2004

Reactie no. 5
Naam Jan
Leeftijd 25
Cijfer 8
Recensie Tien jaar na "De mollige marmotten" is er eindelijk weer een echt kortverhaal, en hij valt zeker niet tegen.
Het is gewoon een leuk verhaal dat goed weg leest.
Alleen de kleuren zijn te donker en dat is wel jammer.
Datum Sun Jul 4 19:42:03 2004

Reactie no. 4
Naam Alain Stienen
Leeftijd 39
Cijfer 8
Recensie Na een hiaat van jaren wordt hier eindelijk eens een nieuw kortverhaal gepresenteerd. In het begin als reclameverhaal voor Dash en een paar maanden later in X - large 2004.
Dit verhaal is gecreeerd door een medewerker van Marc Verhaegen. Marc zelf hield er alleen toezicht op en verbeterde het hier en daar.
Het verhaal begint spannend, bouwt zich op, houdt hierbij de spanning tot het (logische) einde. Het verhaal op zich vind ik uitstekend, echter twee dingen vind ik niet zo goed ; dat is op de ene kant de kleurgeving en de andere kant de stijlbreuk van de tekeningen.
Het verhaal speelt zich af in de zomer, maar de kleurgeving is hiervoor te duister, bij alle liefde voor het gemak van de computerinkleuring, tijdens de zomer zijn zelfs tijdens de schemering de kleuren van de omgeving helderder als in het verhaal. Heeft te maken met de breedtegrade waarop we ons bevinden. Ga je steeds meer naar het zuiden, wordt het tijdens de schemering steeds donkerder!
Vooral tegen het einde van het verhaal maken zich de stijlbreuken in de tekeningen bemerkbaar en laten het verhaal optisch afzakken.
Voor de rest, zoals gezegd, is het verhaal spannend, in het begin mysterieuz, met veel humor gezegend, en verdient, volgens mij, als geslaagd te gelden.
Datum Mon Jun 21 22:38:08 2004

Reactie no. 3
Naam Verstaen Jan
Leeftijd 22
Cijfer 7
Recensie voor een kortverhaal niet slecht. Soms grappig.Is dit boekje eigenlijk express voor de reclame van Dash gemaakt? Ik ken het album enkel van daar.
Datum Sun May 16 12:42:44 2004

Reactie no. 2
Naam Tom Metdepenningen
Leeftijd 17
Cijfer 7
Recensie Op zich vond ik het verhaal wel origineel en zitten er genoeg grappige situaties in om dit verhaal al zeker niet te buizen :-)

De reden waarom het 3 punten verspeelde is soms de wisselende stijlbreuk (je kan soms echt wel zien, wat door marc is getekend en wat niet).
Hierdoor valt de soms ietwat houterigheid van sommige personages wat teveel op naar mijn zin.

Maar al bij al, het verhaal is geslaagd als kortverhaal, enkel jammer van de stijlverschillen

Datum Tue Apr 20 17:56:39 2004

Reactie no. 1
Naam Erik Strijbos
Leeftijd 19
Cijfer 6
Recensie Het verhaal zelf valt enorm tegen. Echt slecht zelfs. Je kan trouwens ook zien dat een andere tekenaar naast Marc het werk heeft gedaan. Zo is het huis af en toe best vreemd afgebeeld, heeft Suske geen schuin dak meer op zijn kamer en is het perspectief enorm vervormd. (niet storend hoor!) De gedragingen van de figuren zijn ook anders.

Maar er is ook een positief ding te noemen, er is veel humor, ook in de achtergronden. Zo lopen er in strook 33 harkpoppetjes en is er letterlijk en figuurlijk een 'gauwdief'.
Verwijzingen zijn er naar Sabena, Pim Fortuyn en de vogelpest.

Datum Tue Apr 20 15:02:24 2004