Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De Lambik files: Opvoedingsplan B1


Familiestripboek 2000 met het verhaal 'Opvoedingsplan B1' Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Opvoedingsplan B1 verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,00

Reactie no. 2
NaamRobin
Leeftijd14
Cijfer6
Recensieopzich geen slecht album. alleen het verhaal was me hier en daar een beetje onduidelijk.
Datumvrijdag 11 december 2015 08:52

Reactie no. 1
Naam Alain Stienen
Leeftijd 39
Cijfer 8
Recensie Dit is alweer het vijfde deel uit de nevenreeks.
In de voorgaande verhaal "De space-pary" werd Lambik door aliens ontvoerd en zit nu in een cel van het ruimteschip voor zich heen te kniezen. De aliens blijken echter geen kwade bedoelingen te hebben en willen kontakt opnemen. ze sturen hiervoor een robot met name P2, Pietoe, ( Starwars-fans opgelet! R2D2 laat groeten! ) op Lambik af en die vernietigt meteen en verdekt de camera in zijn cel met een zakdoek. De vriendelijke aliens willen niet opgeven en sturen dit keer twee robots, P3 en P4, naar Lambik in de cel. Ook deze vernietigt hij en uiteindelijk gaan de twee aliens zelf en worden door Lambik ontvangen met een ontploffing...
Anders als "de space-party" heeft dit (mini)verhaal een overduidelijke boodschap! ZIJN WIJ RIJP GENOEG VOOR KONTAKTOPNAME MET BUITENAARDSEN!!! De auteur denkt van niet! hij gaat ervan uit, dat als wezens uit de ruimte, die trouwens op het gebied van techniek ook veel verder zijn moeten dan wij, met de mensheid kontakt opnemen, ze beslist niet op onze planeet uit zijn. Wij mensen (In dit verhaal dus Lambik) vermoeden echter alles iets kwaadaardigs. Mogelijke motieven zijn natuurlijk: invasie van de Aarde, het stelen van grondstoffen of van water, om maar enkele te noemen! Dat deze wezens ook maar kontakt willen hebben, zien wij dus niet! Wij beantwoorden alles, ook vriendelijkheid, met geweld!!!
Als het ooit zover zou zijn, zou ik alles met een gehorige portie achterdocht,en ik wil hier niet de auteur tegenspreken, de loop der dingen tegemoet zien! Interessant zou het wel zijn, hoe de vertegenwoordigers van de wereldreligies op het plotselinge bestaan van buitenaardsen reageren? Is er plaats voor buitenaardsen in de Bijbel of in de Koran?
Alles in alles is "Opvoedingsplan B1" een verhaaltje om over na te denken! En... laten we maar hopen, dat ruimtewezens deze planeet beter mijden! Tenminste in tijden, waar regeringsleiders, die een oorlog beginnen in een ander land, nog genomineerd worden voor de vredesnobelprijs!!! ( ? )
Datum Wed Feb 4 22:34:20 2004