Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De sinistere site


De sinistere site Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over De sinistere site verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 7,25

Reactie no. 8
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer6
RecensieEen informatieve strip dus van te voren weet je dat er "een levensles"in verscholen zit. Als je het verhaal met die insteek leest, hebbben we een best aardig kortverhaal te pakken.De idee is best leuk dat alchimisten uit het verleden onze internetkennis willen hebben met alle gevolgen van dien. De personificaties van alle huidige computertermen mogen wat kinderlijk zijn maar het kan er nog allemaal mee door. Toch valt er veel op de tekenstijl aan te merken, grappen zijn simpel ( hoewel er weinig flauwe onzin te bespeuren is) en onze vrienden zijn te kinderlijk om echt held te zijn. Al met al een redelijk aardig album.
Datumdinsdag 10 november 2020 10:31

Reactie no. 7
NaamCaspar
Leeftijd40
Cijfer7
RecensieVoor een infostrip zeker niet slecht. Ik vreesde voor flauwe internetgrappen, maar niets van dat al, gewoon een aardig kortverhaal.
Datumzondag 16 maart 2014 17:45

Reactie no. 6
NaamMark
Leeftijd37
Cijfer7
RecensieHoe verwerk je moderne concepten uit de wereld van het internet in een S&W? Ziehier het resultaat in de Sinistere Site. Ik moet zeggen dat de Studio dit op een orginele manier heeft opgelost.

De tekeningen zijn redelijk, soms wat lege achtergronden en de hoofden van de figuren zijn niet overal even goed getekend.

Datumdinsdag 2 november 2010 19:50

Reactie no. 5
NaamJade Lemmens
Leeftijd10
Cijfer10
Recensiein mijn klas moesten we dit boek lezen maar ik vond dat geen probleem want het was een super gaaf boek en daarom was ik een van de eerste die het boek naar huis mocht nemen.
het boek was spannend fantasievol en grappig en natuurlijk komt het allemaal goed fantasties en een dikke 10 ! voor dit boek.
DatumTue Sep 18 20:27:08 2007

Reactie no. 4
NaamBarry
Leeftijd27
Cijfer7
RecensieLeuke S&W voor 'erbij'. Verhaal stelt niet zo heel veel voor maar aan de andere kant is het interngebeuren met bijbehorende tips best leuk in elkaar gezet. Tekeningen hadden wel iets beter gekund. Al met al wel zeker een voldoende voor deze editie, die we gewoon als leuke extra kunnen beschouwen.
DatumSat SepĀ  8 23:55:16 2007

Reactie no. 3
NaamKarst
Leeftijd25
Cijfer7
RecensieIk vind dit wel een leuk verhaaltje om even te lezen. Ze hebben de gevaren van het internet op een grappige manier weergegeven.
Gaat over een tovenaar die kinderen via zijn site ontvoerd om ze om te toveren in een konijn. Tenminste dat probeert die, want hij is er niet zo goed in en heeft daarom verschillende kinderen als proefkonijnen nodig. Wiske word door de computer opgeslokt en daarom gaan Suske en Lambik haar achterna om haar te redden. De tovenaar word verslagen en zo redden ze wiske en de andere kinderen.
Jammer genoeg gaat het in de echte wereld niet zo gemakkelijk en worden nog dagelijks kinderen in de val gelokt op het internet waar vaak maar moeilijk uit te komen is.
Wat ik dan ook mooi vind is dat er achterin het boek nog tips staan over hoe je met het internet om moet gaan.
Ik heb de luxeversie en weet niet of dat in de gewone uitgave ook vermeld staat.
Nog 2 kanttekeningen: ik vind het een beetje simpel getekent en ik vind dat ze de site van Zwanserik wel erg snel gevonden hebben. Ook al hebben ze de zoekterm clownsites gebruikt dan nog zijn er miljoenen sites waar ze zich doorheen moeten worstelen.
Maar he, het blijft een strip he? Niet te veel over nadenken dus.
Alleen al voor het doel van deze strip krijgt die van mij een voldoende.
DatumFri Feb 16 23:04:51 2007

Reactie no. 2
NaamErik Strijbos
Leeftijd22
Cijfer7
RecensieBijzonder goed zijn de woordgrappen (het zijn er wel veel...) en de originele verwerking van het 'internet'-concept in een leefwereld.
Het gedrag van tante is inderdaad nog steeds te onvoorspelbaar, aggresief en bijzonder maf, duidelijk werk aan de winkel op dit gebied.
Soms is dit verhaal net iets te absurd. Zoals Jerom die het huis overhoop niest. Dit klopt ook niet met het karakter van Jerom; Jerom gebruikt zijn krachten sociaal en goed, niet om zijn eigen huis te vernielen, ook al is hij ziek. Dat hij zich niet kan ontdoen van zijn touwen omdat hij ziek is, vind ik dan nogal vreemd.
De tekeningen (en dan bedoel ik specifiek de hoofdpersonen) vind ik van een magere kwaliteit, anders was het cijfer beslist hoger geweest. Het begint al bijna een karikatuur van het klassieke werk te worden.
DatumSat Nov 11 17:27:50 2006

Reactie no. 1
NaamJan P.
Leeftijd32
Cijfer7
RecensieDit kortverhaal verscheen vorig jaar in scholen om kinderen te waarschuwen tegen de gevaren van internet. Ik heb dit gelukkig weten te bemachtigen voor een knap bedragje via Ebay.
Onze vrienden raken verzeilt in het internet doordat Wiske haar nieuwsgierigheid niet kan bedwingen, en ze moet dus gered worden uit de klauwen van tovenmaar Zwanzerik, die een site heeft gemaakt om kinderen naar hem toe te lokken zodat ie zich kan bewijzen tegenover de Orde Der Boze Tovenaars en zo zijn macht kan blijven behouden. Het is best een leuk en origineel verhaaltje van Luc en Peter, maar het is toch te vrijblijvend om echt te boeien. Sidonia is ook hier weer vreemd en chagrijnig (Waarom gooit ze hele aardappels in de pan?) en Lambik ontsnapt toch wel heel ongeloofwaardig aan de dood. Het wordt gered door een paar hele geslaagde grappen, vooral het einde is erg leuk.
DatumTue Jul 11 12:33:41 2006