Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Spruiten voor Sprotje


Familiestripboek 1991 met het verhaal 'Spruiten voor Sprotje' Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Spruiten voor Sprotje verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 6,66

Reactie no. 9
NaamRemco
Leeftijd51
Cijfer6
RecensieEen kortverhaal uit de Verhaegen stal met alle kenmerken vandien. een herkenbare oude stijl, dikker getekend en fletser ingekleurd. Veel vaart, veel personages, onnozele liedjes en oude bekenden terug halen. Het past wel om Falasol en consorten de revue weer te laten passeren, hoewel zij niet mijn smaak zijn. De plot van het verhaal is redelijk eenvoudig te volgen. De hoeveelheid aan acties doen je doorbladeren ( en er zijn al niet veel bladzijden. ). De vergezochte grapjes in zowel taal als karakters doet mij afhaken. Ook de drukte stoort mij. Dit is geen verhaal dat mij bij blijft.
Datumdonderdag 27 oktober 2022 20:35

Reactie no. 8
NaamInti
Leeftijd43
Cijfer9
RecensieDit avontuur was een van de verhalen die te vinden waren in het 6e SUSKE EN WISKE FAMILIESTRIPBOEK uit 1991
Voor het eerst sinds DE STIERENTEMMER (1950) doen Carmencita Falasol, Don Rondelo en Sprotje weer mee
De flauwe grappen die Lambik en Jerom voortdurend over tante Sidonia maken, hadden niet gehoeven. Wat wel leuk is, is dat ze de anderen naar Spanje achterna reizen op de motor uit DE GOUDEN STUNTMAN. Alleen was Jerom toen al 10 jaar geen Gouden Stuntman meer. Het is ook een soort afsluiter, want toen verscheen het allerlaatste JEROM verhaal HET SCHATTENEILAND in dezelfde periode direct in album
Dat muziek invloed heeft op mensen is bekend. Maar moest nu echt op deze manier duidelijk gemaakt worden dat muzieksmaken verschillen?
Voor het eerst sinds DE KRIMSON CRISIS, 3 jaar eerder, doet Krimson weer mee. Vreemd genoeg draagt hij z'n kenmerkende das niet, wat uiterst zelden gebeurt
Datumdinsdag 22 februari 2022 11:36

Reactie no. 7
NaamS. Monrik
Leeftijd13
Cijfer6
RecensieEen kortverhaal die best te pruimen is, maar wel erg simpel gemaakt. De humor is redelijk leuk, maar ook een beetje voorspelbaar. De sprekende pingpongbal was een beetje overdreven, maar ook redelijk grappig. En oh jee, Krimson zit er weer achter. Dat was te verwachten. En hoe kon 'het meesterbrein' niet ontdekken dat Li Kamb gewoon Lambik is? Best wel raar.
Dit is best een aardig gelukt album voor een familieboek, meer niet. Aardige humor, aardig verhaal, niet meer.
Datummaandag 09 maart 2015 18:42

Reactie no. 6
NaamMark
Leeftijd37
Cijfer7
RecensieBest aardig kortverhaal met als hoogtepunt de aanwezigheid van een eindelijk weer eens echt slechte Krimson (niet al te soft en dit keer ook zonder sullige handlangers). Jammer zijn alleen de typische Verhaegen muziek-intermezzo's die de vaart uit het verhaal halen en werkelijk niets aan het verhaal toevoegen.
Datumwoensdag 27 oktober 2010 18:49

Reactie no. 5
NaamJan P.
Leeftijd31
Cijfer6
RecensieEen verhaal dat goed is voor 20 minuten leesplezier, maar het laat geen diepe indruk achter. Daarvoor mist het toch de opbouw en de logica van een regulier album. Wel is het verhaal achter hoe Suske & Wiske de formule (waarnaar ze zoeken) verkrijgen heel leuk verzonnen. Een degelijk verzamelobject.
DatumMon May 16 00:42:01 2005

Reactie no. 4
Naam Tim
Leeftijd 15
Cijfer 7
Recensie Voor een kort verhaal best een goede S&W. Best leuk verzonnen, fijn dat Krimson er weer is en goede grappen. De cover had wat mij betreft iets beter gekund omdat die slechts een kleine gag uit het verhaal vertoont.
Datum Sun Jan 2 17:17:07 2005

Reactie no. 3
Naam Arjan van der Jagt
Leeftijd 15
Cijfer 6
Recensie Een beetje érg kort door de bocht allemaal maar het is zeker niet slecht, vandaar die zes.
Als ik een vijf geef betekend dat ik het (bijna) nooit meer wil herlezen maar dat wil ik wel bij dit verhaal.
Datum Thu May 22 15:13:48 2003

Reactie no. 2
Naam jan
Cijfer 7
Recensie Dit is inderdaad zo'n typisch avontuur waaraan je merkt dat de tijden voor S & W veranderen. Het is toch weer een aangename verrassing om personages uit verhalen van lang geleden terug te zien. In dit geval de familie Rondello dus. De kortverhalen van S & W ben ik niet altijd even kapot van maar deze vond ik toch een van de betere.
Datum Thu Apr 24 21:39:04 2003

Reactie no. 1
Naam Alain Stienen
Leeftijd 38
Cijfer 6
Recensie Ach! Eigenlijk een best wel aardig verhaal. Juist het goede voor een familiestripboek.
Krimson wil al weer eens een keer de macht hebben, dit keer over de zeven oceanen. Natuurlijk moet hij daarvoor juist Prof. Rondello en zijn zoon Sprotje ontvoeren, want de professor heeft een interessante formule uitgevonden. Dat roept natuurlijk onze vrienden op het plan, want de twee ontvoerden zijn de echtgenoot en de zoon van Net het Anker, alias Carmencita Falasol, familie van tante Sidonia.
Dat Marc Verhaegen hier zijn vingers in de pap heeft gehad, merkt men goed. Dit verhaal is nl. in vorm en inhoud anders opgebouwd als de regulaire verhalen uit die tijd. Gadgets zoals kleine speelgoedrobots of de spruitjes-verdubbelaarsmachine en ook het verwerken van pop- en rockliederen in Suske en Wiske-strips zijn typisch voor Marc. De tekeningen op zich zijn goed, maar het verhaal is niet hoogdravend. Marc kan veel beter, en dat weten we ondertussen ook al.
Datum Mon Apr 14 18:35:50 2003