Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Het vervloekte venster


Het vervloekte venster Wat vinden de lezers van dit verhaal?
Index
Index
Verhaal
Formulier

Op deze pagina worden de meningen van de lezers over Het vervloekte venster verzameld. U kunt zelf een bijdrage leveren aan de hier verzamelde commentaren via dit formulier.


Gemiddeld cijfer 8,33

Reactie no. 3
NaamRemco
Leeftijd49
Cijfer10
RecensieIk heb dit verhaal als de gouden collectie van het AD en ik had het al heel lang niet meer gelezen. Ik wist van het bestaan en daar was dan ook alles mee gezegd. Jammer….. dit omdat ik heb gemerkt dat het door mij zo dikwijls bekritiseerde duo ook in staat blijkt duivels goede albums te kunnen maken. Dit album is één en al mystiek en het houdt je bij de kladden. De geheimzinnigheid van het raam en wat er daarachter gebeurt, is bijzonder origineel gevonden. S&W gaan door de tijd terug en maken een dag in 1968 mee. De gebeurtenissen op die dag moeten worden teruggedraaid en dat is een zeer moeilijke taak voor Suske en Wiske en kompanen ( ze worden continu door het lot tegen gewerkt). Het verhaal zit zeer vakkundig in elkaar: alles klopt en je volgt voortdurend wat er gaat gebeuren. Het verhaal is soms zelfs aandoenlijk en tragisch. Het loopt ook totaal anders dan je verwacht. Dit is een zeer sterke episode. De tekeningen zijn ook goed voor de stijl van van Gught/ Morjeau. In ieder geval veel beter dan wat ze er later van hebben gemaakt ( De stijlen van Geerts en Verhagen waren toch beter). Auto’s zien er bijvoorbeeld in dit verhaal beter uit dan de rare mislukte Fiat 500 en VW Beetle van nu. De humor is goed en niet flauw. Lambik is hier nog normaal en Jerom lost niet alles in één keer op en gaat zelfs erg leuk met tegenslag om ( bijvoorbeeld zijn gevecht met de golven), hij levert ook niet continu rotopmerkingen naar Lambik. Ik was zeer positief verrast over dit album ( dat ik al jaren bleek te hebben). Het blijkt dat dit grillige-grollen-en-grappen duo ook in staat is zeer goed werk af te leveren. Complimenten.
Datumwoensdag 18 november 2020 22:16

Reactie no. 2
NaamMark
Leeftijd41
Cijfer7
RecensieAardig kortverhaal over een strandhotel en het familiedrama dat zich daar afspeelde in 1968. Orgineel gevonden scenario en de tekeningen zijn redelijk goed op de actiescene's na dan.
Datumvrijdag 05 december 2014 17:44

Reactie no. 1
NaamCaspar
Leeftijd40
Cijfer8
RecensieLeuk kortverhaal, spannende mysterieuze sfeer. Tekeningen zijn goed, een beetje in de oude S&W-stijl. Gaandeweg het verhaal wordt de spanning wat minder, maar ik vond het al met al dik in orde.
Datumdinsdag 18 maart 2014 22:06