Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Het vervloekte venster


Vorige TrosKompas
Index
Volgende

Verhaal bedoeld voor TrosKompas.

Schets voor Het vervloekte venster Kort na de start van De coole Kastaar in Troskompas toonde Luc Morjaeu op zijn website al een paar schetsen voor de opvolger, Het vervloekte venster.

Het verhaal zou vanaf december 2012 verschijnen in de tv-gids van de Tros. Tot publicatie is het echter nooit gekomen. Vanaf Troskompas no. 49 van 2012 werd de plaats van Suske en Wiske ingenomen door Donald Duck.
Toen bekend werd dat het optreden van Suske en Wiske in TrosKompas zou worden gestaakt was het verhaal al volledig afgerond door Studio Vandersteen. Hoe en waar het zou worden gepubliceerd was op dat moment echter nog niet duidelijk.

Uiteindelijk verscheen het avontuur voor het eerst in een bonus-album bij De Gouden Collectie van het AD.
In deze uitgave werd ook De tragische tante opgenomen, een verhaal dat als de opvolger van Het vervloekte venster in TrosKompas bedoeld was.
De eerste zelfstandige uitgave van het verhaal verscheen, in de vorm van een luxe album, tijdens de 27e fanclubdag van De Fameuze Fanclub.

Op 18 november 2013 toonde Luc Morjaeu op zijn website de uitgewerkte en ingekleurde versie van de stroken waarvoor hij eerder de schetsen al geplaatst had.