Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De Gouden Collectie

De meest legendarische klassiekers


Index Promotie-acties
Index

De Gouden Collectie Het Nederlandse dagblad AD presenteert ter ere van de 100ste geboortedag van Willy Vandersteen de Gouden Suske en Wiske collectie.
Voor deze lezers-actie werd een reeks van 15 legendarische klassiekers in een gouden jasje samengesteld door het AD en Erven Vandersteen.

Het eerste deel van de collectie, Het eiland Amoras, zit gratis in de gehele oplage van het AD op zaterdag 2 november 2013. De oplage wordt voor deze gelegenheid verhoogd met maar liefst 56.000 exemplaren.
Vanaf 9 november ligt er elke week een deel in de winkel te koop voor € 3,95.
De volledige collectie kon vanaf zaterdag 2 november worden besteld via de site van het AD.

Het AD biedt het eerste deel van de collectie gratis aan voor bezoekers van Suske en Wiske op het WWW. Via het bestelformulier op kon een gratis exemplaar van het album Het eiland Amoras worden aangevraagd.

De titels van de delen die na de eerste uitgave zullen verschijnen stonden nog niet direct vast. Van dinsdag 15 tot woensdag 23 oktober vroeg het AD, aan haar lezers vragen welke titels zij vinden dat er in deze 15-delige collectie thuis horen. Het AD had hiervoor in samenspraak met de Erven Vandersteen een selectie van 30 albums gemaakt waaruit kon worden gekozen.
Stemmen op de albums uit de voorselectie kon online via de site van het AD, waarbij stemmers kans maakten op de eerste 10 exemplaren van de Suske en Wiske collectie.

De albums worden uitgegeven in een softcover uitvoering.
Wie intekent op de hele collectie ontvangt hier gratis een extra album bij. In dat boek worden twee niet eerder verschenen korte verhalen gebundeld, die oorspronkelijk bedoeld waren voor TrosKompas: Het vervloekte venster en De tragische tante.
De publicatie van deze verhalen in het omroepblad van de Tros ging niet door, omdat Suske en Wiske eind 2012 werden vervangen door Donald Duck.

Promotiefilmpje voor De Gouden Collectie, deel 1 In het kader van de publicatie van deze reeks organiseerde het AD ook een aantal nevenactiviteiten.
De eerste activiteit betrof een Suske & Wiske look-a-like contest. Lezers werden opgeroepen om foto's op te sturen van personen die lijken op de karakteristieke stripfiguren Suske, Wiske, Tante Sidonia, Lambik of Jermommeke?
De foto's werden geplaatst in het Suske & Wiske look-a-like fotoalbum op de site van het AD. De leukste afbeeldingen werden ook afgedrukt in de krant en de inzenders ontvingen de eerste 3 exemplaren van de speciale AD Suske en Wiske collectie.

Op 20 november ging een tweede activiteit van start. In dit geval ging het om een online spel waarbij de deelnemers kans maken op een Samsung Galaxy Tab 3.
In het spel moeten kranten worden afgeleverd in openstaande deuren, waarmee punten kunnen worden verdiend. Krimson ligt echter op de loer om de kranten te onderscheppen.

Een grote mediacampagne rond deze collectie begon op zaterdag 26 oktober. Als onderdeel hiervan werd een promotiefilmpje gemaakt dat werd uitgezonden op TV en ook te zien is op Youtube.
In de week voordat het eerste album verscheen werd elke dag een pagina over Suske en Wiske in de krant gepubliceerd. De artikelen die verschenen zijn:
Suske en Wiske SpelDe titels die werden gekozen voor een plaats in de Gouden collectie zijn:

Datum No. Titel Cover Rug
2 november 2013 1 Het eiland Amoras Het eiland Amoras Het eiland Amoras - rug
9 november 2013 2 De bokkerijders De bokkerijders De bokkerijders - rug
16 november 2013 3 Het Spaanse spook Het Spaanse spook Het Spaanse spook - rug
23 november 2013 4 De stalen bloempot De stalen bloempot De stalen bloempot - rug
30 november 2013 5 De bronzen sleutel De bronzen sleutel De bronzen sleutel - rug
7 december 2013 6 De Tartaarse helm De Tartaarse helm De Tartaarse helm - rug
14 december 2013 7 De Tuf Tuf Club De Tuf Tuf Club De Tuf Tuf Club - rug
21 december 2013 8 De schat van Beersel De schat van Beersel De schat van Beersel - rug
28 december 2013 9 De dolle musketiers De dolle musketiers De dolle musketiers - rug
4 januari 2014 10 De IJzeren Schelvis De IJzeren Schelvis De IJzeren Schelvis - rug
11 januari 2014 11 De gezanten van Mars De gezanten van Mars De gezanten van Mars - rug
18 januari 2014 12 Het gouden paard Het gouden paard Het gouden paard - rug
25 januari 2014 13 De kaartendans De kaartendans De kaartendans - rug
1 februari 2014 14 De poenschepper De poenschepper De poenschepper - rug
8 februari 2014 15 Angst op de Amsterdam Angst op de Amsterdam Angst op de Amsterdam - rug
  Bonus Het vervloekte venster
De tragische tante
Bonus album Bonus album - rug


Op zoek naar het bonusalbum uit deze collectie? Kijk eens bij de Suske en Wiske webwinkel Stripfan.nl Bestel het bonusalbum bij Stripfan.nl .

De onderstaande advertenties verschenen in het AD om De Gouden Collectie onder de aandacht van de lezers te brengen.

Aankondiging De Gouden Collectie Aankondiging De Gouden Collectie Advertentie voor look-a-like contest Aankondiging De Gouden Collectie