Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Paul Geerts-trilogie


Vorige Index
Index
Volgende

Bundeling voor 70-jarige auteur.

Paul Geerts-trilogie Op 16 mei 2007 vierde Paul Geerts zijn 70e verjaardag. Ter gelegenheid van deze gebeurtenis publiceerde de Standaard Uitgeverij een verhalenbundel die in het teken staat van de eerste pleegvader van Suske en Wiske.

Alle verhalen in de trilogie hebben een speciale betekenis in relatie tot Paul Geerts.
In De krasse kroko wordt Paul Geerts zelf in het zonnetje gezet door de huidige Studio Vandersteen.
De gekke gokker is het eerste Suske en Wiske-album dat geheel zelfstandig door Paul Geerts werd gemaakt.
De parel in de lotusbloem wordt algemeen beschouwd als één van de beste albums van Geerts. Het verhaal ligt de auteur zelf ook nauw aan het hart. Hij maakte het buiten de reguliere reeks om als eerbetoon aan Willy Vandersteen.

Een nieuwtje ten opzichte van eerder verschenen trilogieën zijn de extra's die deze bundeling bevat. Op de laatste pagina's van het album zijn de platen afgedrukt die Paul Geerts maakte voor de portfolio die in 2005 verscheen.
Tenslotte is ook nog een door Paul Geerts gesigneerde prent als bijlage bij het boek opgenomen.

Bij de vooraankondiging van dit verhaal werd de covertekening van De krasse Kroko op het omslag getoond. Het boek verscheen uiteindelijk met een nieuwe tekening van Luc Morjaeu, waar elementen uit alle drie de verhalen op voorkomen.
De titel van de omnibus veranderde ook licht: het lidwoord voor de titel dat bij de aankondiging nog wel aanwezig was werd in de definitieve versie weggelaten.

De trilogie verscheen op 4 juli 2007 en kostte € 49,95.


Cover van de vooraankondiging De gekke gokker De parel in de lotusbloem De krasse kroko