Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Stickeralbum De venijnige vanger


Spaaractie voor het WNF.

De venijnige vanger In september en oktober 2009 kan bij een aantal Nederlandse supermarkten worden gespaard voor een album van Suske en Wiske.
Het verhaal wordt uitgegeven in de vorm van een stickeralbum, net zoals in 2007 het geval was met Sinjeur Stekkepoot. Dit keer staat de spaaractie echter in het teken van een goed doel. Voor elk verkocht album schenken de supermarkten € 1,00 aan het Wereld Natuur Fonds. In 2008 leverde een soortgelijke actie van de winkels een donatie van € 226.000 voor het WNF op.
De deelnemende supermarkten zijn de winkels van Agrimarkt, Boni, Coop, SuperCoop, Deen, Poiesz, MCD, Jan Linders en Sanders

De consument ontvangt bij iedere € 10,- aan boodschappen én bij speciale aanbiedingen een zakje met vier stickers die in het album geplakt kunnen worden. Van 4 tot en met 8 september ontvangt de consument het stripalbum gratis bij een besteding van € 20,- aan boodschappen. Daarna kost het album € 1,-.

In totaal kan de consument 256 stickers sparen. Het verhaal bestaat uit 221 plaatjes. De overige 35 stickers zijn dierenafbeeldingen, bestemd voor de WNF pagina's. Deze stickers staan in het teken van speciale thema's, zoals 'Lange dieren' bij tante Sidonia en 'Kale dieren' bij Lambiek. Mochten de spaarders uiteindelijk te weinig stickers hebben om het album compleet te maken, dan kunnen zij via een speciale nabestelronde alsnog de ontbrekende plaatjes bestellen.

Tijdens de actie zal een opvallende commercial op de landelijke televisie verschijnen. Hiermee hopen de deelnemende supermarkten op nog meer belangstelling voor de actie én natuurlijk het Wereld Natuur Fonds. Doel is om zoveel mogelijk geld op te halen, waarmee het WNF de natuur en de dieren op aarde kan beschermen. In de deelnemende winkels zullen naast de stripboeken ook aanmeldingskaarten te vinden zijn. Mensen die via deze weg lid worden van het WNF maken kans op een prijs.