Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Opnieuw Suske en Wiske-albums bij Nederlandse kranten


12 unieke uitgaven.

Rikki en Wiske in Chocowakije In februari 2007 begonnen de Nederlandse kranten BN/De Stem en PZC met een serie uitgaven van Suske en Wiske-albums op klein formaat. In een jaar tijd konden lezers van die kranten voor een bescheiden bedrag een aantal Suske en Wiske-klassiekers bij elkaar sparen.
De serie, met de titel De trotse tabloid, bleek zo'n succes te zijn dat Wegener, de uitgever van de kranten, besloot om deze actie ook te gaan voeren bij de andere titels die het concern uitgeeft. Vanaf eind november kunnen daarom ook de lezers van Eindhovens Dagblad, De Stentor, De Gelderlander, Brabants Dagblad en Dagblad Tubantia 12 stripboekjes bij hun krant kopen.

Op zaterdag 24 november krijgen alle abonnees het eerste deel van de serie als gratis bijlage in de bus. De volgende afleveringen verschijnen vanaf 5 januari steeds op de eerste zaterdag van de maand. De deeltjes zijn bij inlevering van een bon uit de krant of bij aankoop van een krant, voor € 1,50 verkrijgbaar bij de verkooppunten van de deelnemende kranten.
Mensen die buiten het verspreidingsgebeid van de kranten wonen, of delen willen bijbestellen kunnen de boekjes aanvragen via een bestelformulier dat op de websites van de bladen beschikbaar is.

De opzet van deze nieuwe reeks is gelijk aan de actie bij De Stem en PZC maar er is wel een aantal verschillen.
De meest opvallende wijziging ten opzichte van de eerdere reeks is dat alle albums een cover zullen krijgen in de nieuwe stijl van de gewone Suske en Wiske-albums, zoals die is geļntroduceerd bij het verschijnen van De curieuze neuzen.
Verder zijn twee titels uit de eerste serie vervangen. De woelige Wadden en De rosse reus maken in de nieuwe reeks, met de titel De unieke uitgaven, plaats voor De Efteling-elfjes en De goalgetter.


De titels die in de reeks De unieke uitgaven verschijnen zijn:

Achterkaft Rikki en Wiske in Chocowakije
Datum Titel
24 november 2007 Rikki en Wiske in Chocowakije
5 januari 2008 Het eiland Amoras
2 februari 2008 De sprietatoom
1 maart 2008 De dolle musketiers
5 april 2008 De Efteling-elfjes
3 mei 2008 Het Delta duel
7 juni 2008 De goalgetter
5 juli 2008 Angst op de "Amsterdam"
2 augustus 2008 Het sprekende testament
6 september 2008 Het ros Bazhaar
4 oktober 2008 De Tuftuf-club
1 november 2008 De parel in de lotusbloemAlle delen uit deze reeks kunnen besteld worden bij De Boekenwurm.

Het eiland Amoras De sprietatoom De dolle musketiers
De Efteling-elfjes Het Delta duel De goalgetter
Angst op de 'Amsterdam' Het sprekende testament Het ros Bazhaar
De Tuftuf-club De parel in de lotusbloem