Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De gegaste gasten


De gegaste gasten In het Belgische jeugdtijdschrift Yeti verschenen in oktober 2014 de eerste pagina's van een verhaal waarin Suske en Wiske samen optreden met Kinky en Cosy.
De twee laatstgenoemde figuren, creaties van stripmaker Nix, zijn tweelingzusjes die volgens hun schepper zijn gebaseerd op Schanulleke. De meiden dragen dan ook een zelfde soort rode jurk als het lappenpopje van Wiske.

Ter gelegenheid van de Boekenbeurs in Antwerpen bundelden de makers van beide strips de krachten om hun creaties samen een avontuur te laten beleven. Het resultaat van deze samenleving is het album De gegaste gasten.
Het scenario van het verhaal werd geschreven door Nix en Peter Van Gucht. Het tekenwerk werd verzorgd door de maker van Kinky en cosy en Luc Morjaeu.

In De gegaste gasten worden Suske en Wiske en Kinky en Cosy in het kader van een heropvoedingsproject verwisseld van gezin. Dit blijkt een truc van Krimson te zijn om zich te ontdoen van zijn eeuwige vijanden.
Het begin van het verhaal valt te lezen in Yeti. In het blad zit ook een bon waarmee op de Boekenbeurs gratis het complete verhaal verkregen kan worden.
Na afloop van de beurs is het volledige verhaal ook te lezen op de site van Yeti. De pagina's uit het oktobernummer kunnen daar nu al gelezen worden.


Yeti Pagina uit 'De gegaste gasten' Suske en Wiske ontmoeten Kinky en Cosy


Op zoek naar dit album? Kijk eens bij de Suske en Wiske webwinkel Stripfan.nl Bestel dit album bij Stripfan.nl .