Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De pronte professor


Speciaal verhaal voor Technopolis.

De pronte professor Voor Technopolis, het Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie in Mechelen maakte Studio Vandersteen een kort verhaal met de titel De pronte professor.
In het nieuwe korte verhaal promoten Suske en Wiske de wetenschap. Het avontuur begint in het wetenschapscentrum. De gebeurtenissen in Technopolis leiden tot een wilde achtervolging in de Ardennen.

Het album bevat naast de strip ook enkele pagina's met informatie over Technopolis. Het boek is uitgebracht in beperkte oplage en is niet te koop in de handel. De uitgave is wel voor € 2,50 te koop in de winkel van Technopolis en wordt ook verspreid op scholen.

Om te kunnen gebruiken als relatiegeschenk liet Technopolis, in samenwerking met de Vlaamse overheid, ook een luxe Engelstalige editie van het album maken. Deelnemers aan een internationaal congres dat in het centrum werd gehouden ontvingen allemaal een exemplaar van The pretty clever professor. Deze editie van het album is gedrukt in een oplage van 1000 genummerde exemplaren en 20, van A t/m T geletterde, auteursexemplaren.


Schets van scenarist Van Gucht Fragment uit de strip The pretty clever professor