Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Expeditie Robikson


Vorige TrosKompas
Index
Volgende

Het vijftiende verhaal in TrosKompas.

Expeditie Robikson Op zaterdag 26 maart 2011 verschenen de aankondigingstroken van Expeditie Robikson in Troskompas.

Lambik wil graag op een onbewoond eiland gaan wonen, weg van de drukke maatschappij. Jerom helpt hem daarbij. Sidonia en de kinderen willen hem graag terughalen maar daar is veel overredingskracht voor nodig. Gelukkig heeft Sidonia die, in de vorm van een geheimzinnige brief. Als Lambik en Jerom hun onbewoond eiland eindelijk vinden blijkt dat toch niet zò onbewoond te zijn. De plaatselijke bevolking schijnt hen bovendien niet genegen te zijn en in hun kamp zijn er vreemde gebeurtenissen waar te nemen. Zullen Suske en Wiske samen met tante hun vrienden op tijd van het eiland kunnen halen?

Expeditie Robikson werd in 2012 voor het eerst in album uitgebracht. Tijdens de 14e Oost Nederlandse Stripboekenbeurs te Zwolle verscheen toen een luxe uitgave van het verhaal.
Later in hetzelfde jaar werd dit korte verhaal ook opgenomen in de jaarlijkse verzamelbundel van de Suske en Wiske Collectie van Lekturama.
In 2013 was het album, als softcover editie, exclusief verkrijgbaar voor klanten van de ABN AMRO Bank.

Standaard Uitgeverij besloot om in 2016 voor het eerst sinds 2006 (album 290) weer een album met twee korte verhalen uit te brengen in de reguliere reeks. Expeditie Robikson en Taxi Tata worden voor deze gelegenheid gebundeld in album nummer 334.
Een week voordat dit dubbelabum in de winkels lag werd in de Vlaamse kranten De Standaard en Het Nieuwsblad ook begonnen met de publicatie van Expeditie Robikson.
In deze kranten was het pas de tweede keer dat een kort verhaal werd gepubliceerd. De primeur was in 1988 voor De dappere duinduikers.


Aankondiging Expeditie Robikson Aankondiging Expeditie Robikson

Expeditie Robikson Expeditie Robikson - Taxi Tata