Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De blikken blutser - Het mopperende masker


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 290 (1e druk: 15 februari 2006)

De blikken blutser In het eerste album van 2006 worden twee korte verhalen opgenomen die hun debuut beleefden in TrosKompas.
Het eerste verhaal is De blikken blutser, een spannend verhaal waarin Lambik met Suske en Wiske op een heel vreemde manier terechtkomen in de middeleeuwen. Daar redt Lambik op moedige wijze het leven van een heel belangrijk persoon. Zijn vechtkunsten brengen hem vervolgens in de problemen als hij door de plaatselijke koning wordt opgevoerd in een steekspel. Ondertussen gebeuren er vreemde dingen in het kasteel van diezelfde vorst. Die vreemde gebeurtenissen hebben nefaste gevolgen voor Lambik.

Het tweede verhaal dat in deze bundeling is opgenomen is Het mopperende masker. Dit verhaal viel eerder ook al te lezen in het huldeboek Suske en Wiske 60 jaar. Door het ook in dit album op te nemen kunnen de lezers die het huldeboek niet aangeschaft hebben ook genieten van dit leuke korte verhaal.

In 1983 gebeurde het voor het laatst dat er een Nederlandstalig album verscheen waarin twee korte verhalen waren opgenomen. In dat jaar verschenen de verhalen Hippus het zeeveulen en Het verborgen volk samen als album no. 193.

Opnieuw zijn er meerdere covers ontworpen voor dit album. In november 2005 werd een eerste versie bekend gemaakt. Het definitieve ontwerp was begin februari 2006 voor het eerst te zien op de website van Studio Vandersteen.


Oorspronkelijke cover
Aankondiging 'De blikken blutser' in TrosKompas Aankondiging 'Het mopperende masker' in TrosKompas