Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Presentatie Het lijdende Leiden


Perspresentatie 'Het lijdende Leiden' Het Leidse museum De Lakenhal vormde op woensdag 14 september 2011 het toepasselijke decor voor de presentatie van het album Het lijdende Leiden.
Het verhaal speelt zich af tijdens het beleg en ontzet van Leiden in 1574 en kwam tot stand met de medewerking van de 3 October Vereeniging.

Onder de aanwezigen bevonden zich, naast de stripmakers van Studio Vandersteen en vertegenwoordigers van diverse media, leden van de 3 October Vereeniging en een grote groep kinderen die mee hadden gedaan aan een kleur/stripwedstrijd. Allen werden welkom geheten door Meta Knol, directeur van de Lakenhal waarna nog een aantal andere sprekers aan het woord kwam.

Na de toespraken overhandigden Peter Van Gucht en Luc Morjaeu het eerste exemplaar van het album aan "burgemeester Pieter van der Werf". De magistraat, die Leiden bestuurde ten tijde van het ontzet van de stad, ontving het boek staande voor het schilderij van Mattheus van Bree waarop zijn optreden tijdens het beleg van de stad is vereeuwigd. Ook cultuur-wethouder Jan-Jaap de Haan, Els van Eijck van Heslinga, voorzitter van de 3 October Vereeniging, en Helena Vandersteen kregen een exemplaar van het album uitgereikt.

In Museum De Lakenhal is van 12 november 2011 tot en met 4 maart 2012 een presentatie van de originele tekeningen uit het album te zien. Deze presentatie maakt deel uit van de grote familietentoonstelling Vrijheid! Leidens Ontzet 1574 – 2011 die van 30 september 2011 tot en met 8 januari 2012 in het museum getoond wordt.Perspresentatie 'Het lijdende Leiden'
Perspresentatie 'Het lijdende Leiden' Perspresentatie 'Het lijdende Leiden' Perspresentatie 'Het lijdende Leiden'
De opoffering van burgemeester Van der Werf'