Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Presentatie Het machtige monument


Brussel, 26 juni 2008

Het Atomium (Klik hier voor een fotoreportage van de presentatie) Op donderdag 26 juni 2008 werd in het Atomium te Brussel Suske en Wiske-album no. 300, Het machtige monument, gepresenteerd. De evenementenbol van het fraai gerestaureerde monument was voor de gelegenheid flink gevuld met vertegenwoordigers van Studio Vandersteen, Standaard Uitgeverij, de musicalcast, journalisten, fans, diverse andere genodigden en ca. 50 kinderen (winnaars van een prijsvraag rond dit jubileumalbum).

Lambik (Ronald Van Rillaer) presenteerde het officiële deel van de presentatie waarin een aantal sprekers inging op de behaalde mijlpaal in de Suske en Wiske-reeks én het 50-jarig bestaan van het Atomium, het monument waar het jubileumverhaal om draait.

In de toespraken werd o.a. aandacht besteed aan de band van Willy Vandersteen met Brussel. De band van de tekenaar met die stad zou in 2009 uitgebreid aan bod komen tijdens een tentoonstelling die in het stadhuis van Brussel werd georganiseerd.

Aan het slot van de presentatie testte Lambik zijn computervaardigheden in Het Machtige Monumentenspel. Een spel dat vanaf 26 juni 2008 online kon worden gespeeld op de site van de Standaard Uitgeverij.


Bekijk ook de fotoreportage van de perspresentatie.
Klik hier voor een fotoreportage van de presentatie Klik hier voor een fotoreportage van de presentatie Klik hier voor een fotoreportage van de presentatie