Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Het machtige monument


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 300 (1e druk: 26 juni 2008)

Het machtige monument Halverwege 2008 bereikt de Suske en Wiske-reeks een nieuwe mijlpaal, het 300e album verschijnt in de winkels. Gelijk met dit jubileum wordt in dit verhaal aandacht besteed aan een andere bijzondere verjaardag: het 50-jarig bestaan van het Atomium in Brussel.

Bij de eerste bekendmaking van de plannen voor dit album, in november 2007, werd het verhaal aangeduid met de titel De dansende dozen. Een maand later werd besloten om dit te wijzigen in Het machtige monument.

Schokkend nieuws: het Atomium wordt gestolen! Professor Barabas krijgt per toeval een klein dansend doosje in zijn handen gestopt. Wanneer hij het deksel oplicht, is hij totaal van de kaart door wat hij ziet. Hij geeft het doosje in bewaring aan Lambik, maar voor hij kan uitleggen wat er aan de hand is, wordt Barabas ontvoerd. Suske en Wiske zetten de achtervolging in, een zoektocht die hen uiteindelijk naar Khulewitz zal leiden, een ministaatje in Oost-Europa.
Uitgave voor het Atomium

Dit jubileumverhaal van Suske en Wiske wordt ook uitgebracht in een aantal speciale edities.
Zoals gebruikelijk verschijnt het avontuur ook in de luxe versie van de Rode reeks, met gesigneerde zeefdruk. (Prijs: € 39,95)
Daarnaast wordt er ook een extra luxe editie gepubliceerd, met een oplage van 500 exemplaren. Dit album is verpakt in een speciale doos en krijgt een herinneringsmunt als bijlage. De prijs van deze uitgave is € 169,95
In deze superluxe uitgave krijgt de lezer bovendien ook een blik achter de schermen van Studio Vandersteen: hoe stomen Lambik en Jerom zich klaar voor een nieuw avontuur? Wie is er écht de baas over Luc Morjaeu en Peter Van Gucht? En is Sidonia er wel over te spreken dat ze altijd dezelfde outfit moet dragen?

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het Atomium wordt het album in een Nederlandse en een Franse editie uitgegeven met een speciale achterkaft. Prijs € 6,50)
Tenslotte brengt de nieuwe stripwinkel Suske en Wiske Shop een hardcover versie uit in een gelimiteerde en genummerde oplage van 2000 exemplaren voor de prijs van € 16,45.

Het album werd officieel gepresenteerd tijdens een bijeenkomst in het Atomium op 26 juni 2008.


Aankondiging