Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Het rinkelende raderwerk


Speciaal verhaal voor Cera.

Het rinkelende raderwerk Op 17 september 2006 werd in het attractiepark Plopsaland een nieuw verhaal van Suske en Wiske gepresenteerd. Net als eerdere uitgaven, zoals De pronte professor en De terugkeer van de lepe luis is ook dit album speciaal voor een organisatie op maat gemaakt. Dit maal is de strip, met de titel Het rinkelende raderwerk, geschreven in opdracht van Cera.
Cera is een coöperatieve financiële groep. Met 440.000 vennoten is het één van de grootste coöperaties van België. Naast haar financiële activiteiten ondersteunt Cera meer dan 400 maatschappelijke projecten per jaar, in verschillende domeinen. Met de strip wil Cera deze werking beter bekend maken bij haar brede basis van vennoten.

In het album gaan Suske en Wiske samen met de jeugdbende "Young" op zoek naar radertjes. Of ze de vele hindernissen overwinnen en hun droom over een jeugdhuis kunnen realiseren, ontdekken we in dit verhaal.

Het album is verschenen in het Nederlands, Frans (titel: Les rouages magiques) en Duits (Das rasselnde Räderwerk).
Op de site van Studio Vandersteen waren vanaf begin april al de eerste schetsen voor dit verhaal te zien.

Cera heeft dit album in de eerste plaats uitgebracht voor haar vennoten, maar het wordt tegen betaling van 5 euro (inclusief verzendkosten) ook aangeboden aan andere geïnteresseerden. Op de website van Cera staat meer informatie over hoe het album kan worden besteld.


Les rouages magiques Schets voor 'Het rinkelende raderwerk' Das rasselnde RäderwerkSuske en Wiske webwinkel Alle versies van Het rinkelende raderwerk zijn te koop bij Suske en Wiske webwinkel De Boekenwurm.