Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Suske en Wiske op muur in Antwerpen


Index
Index

Vanaf 2006 zijn Suske en Wiske opnieuw op een muur te zien.

Op het eiland Amoras

In augustus 2004 werd in Antwerpen het besluit genomen om te beginnen met het Muurvast-project. Hiermee werd een idee verwezenlijkt waar Linda Torfs, van de Antwerpse stripzaak Mekanik Strip, al acht jaar mee bezig was.
De bedoeling van het project is om lelijke blinde muren in Antwerpen die niet of slecht onderhouden zijn te laten verfraaien door gevelgrote stripillustraties.
De eerste wandversiering werd op 29 april 2005 onthuld. Op een muur aan de Wolstraat nummer 12 is vanaf die dag een tekening van Jan Bosschaert te zien.

De intitiatiefnemers streven er naar om een route van stripmuren uit te stippelen in het centrum van de stad Antwerpen, met uitbreiding naar de districten. De tekeningen op de muren worden geïntegreerd in het stadsbeeld en moeten een meerwaarde vormen voor de straat of wijk waar ze te zien zijn.
Voor het maken van de volgende muurschilderingen zullen steeds tekenaars gekozen worden die een band met Antwerpen hebben.

Uiteraard ontbreken ook Suske en Wiske niet bij dit project. Op 13 mei 2006 werd om 14.00 uur een afbeelding van de cover van hun eerste avontuur, Op het eiland Amoras, op de zijmuur van een 15de-eeuws trapgevelhuisje aan de Korte Ridderstraat no. 8 onthuld. Bij deze onthulling waren leden van de familie Vandersteen en Studio Vandersteen aanwezig.

Het programma bij de inhuldiging bestond uit de volgende onderdelen:

Ter gelegenheid van het onthullen van deze nieuwe muurschildering was in Cultureel Ontmoetingscentrum Sint Andries van dinsdag 11 april tot zondag 14 mei 2006 een tentoonstelling te zien over Suske en Wiske op het eiland Amoras.Op het eiland Amoras