Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

20e Fanclubdag van de Fameuze Fanclub


Op zondag 29 april 2007 organiseert de Fameuze Fanclub haar 20e fanclubdag.

Beeldje van Savantas Ter gelegenheid van het twintig jarig bestaan van De Fameuze Fanclub verhuist de jaarlijkse fanclubdag in 2007 van Nieuwegein naar Rhenen.
De 20e fanclubdag wordt gehouden in Ouwehands Dierenpark, wat geen onbekende locatie is voor Suske en Wiske. De dierentuin komt ook voor in het verhaal Het berenbeklag.

Leden van de fanclub kunnen tijdens deze dag hun jaarlijkse geschenk ophalen. Dit keer is dat een beeldje van Savantas die zojuist Lambik heeft verkleind met zijn Sprietatoomkanon.
Naast het beeldje ontvangen de leden die de clubdag bezoeken dit jaar ook een speciale uitgave van Het berenbeklag.

Het album dat de leden cadeau krijgen is ook voor andere fans te koop, in zowel een gewone als een luxe, gekartonneerde, editie.
Ter gelegenheid van het jubileum brengt de fanclub een uniek verzamelwerk uit in de vorm van een boek met de titel De Fameuze Familie. Deze uitgave bevat vele unieke illustraties, prenten, foto's, tekeningen en meer opmerkelijke objecten die de fanclub de afgelopen twintig jaar is tegengekomen. Paul Geerts schreef de inleiding bij het boek en Studio Vandersteen ontwierp de cover en maakte een speciaal stripje met Lambik en Jerom in de hoofdrol.

Het team van Studio Vandersteen is tijdens de dag present om hun werk te signeren. Peter Van Gucht, Luc Morjaeu en hun medewerkers zullen van 12.00 tot 15.00 uur signeren in het Umkhosi/Afrikahuis.
Evenals voorgaande jaren zijn ook Paul Geerts en Jeff Broeckx, tekenaar van Klein Suske en Wiske, weer van de partij.
Bezoekers van Ouwehands Dierenpark kunnen op deze dag ook kennis maken met de nieuwe musicalcast. Suske en Wiske zullen samen met Lambik, Jerom en Tante Sidonia de hele dag in het park aanwezig zijn en drie keer een optreden van een half uur geven in het theater van de dierentuin, met hun nieuwe CD van de Schimmige Schurken!

Puzzel van Springkasteel Vast elementen die ook op deze editie van de fanclubdag niet ontbreken zijn: de stripbeurs, het Suske en Wiske Kindermuseum, twee veilingen, Fons van Dommelen van Parastone en het Klein Suske en Wiske springkasteel.
Van het springkasteel is door de firma Puzzelman ook een vloerpuzzel gemaakt, die tijdens de fanclubdag te koop zal zijn.
Op deze dag is het ook voor het eerst mogelijk om in te schrijven op het boek Willy Vandersteen ... een leven in Kalmthout.

Het volledige programma van de clubdag is te vinden op de site van De Fameuze Fanclub.


Speciale uitgave van Het berenbeklag
Plaats: Ouwehands Dierenpark, Grebbeweg 111, 3911 AV Rhenen
Datum: 29 april 2007
Tijd: 09.00 tot 18.00 uur
Website: De Fameuze Fanclub


De Fameuze Familie