Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

22e Fanclubdag van de Fameuze Fanclub


Op zondag 17 mei 2009 organiseert de Fameuze Fanclub haar 22e fanclubdag.

Covertekening Van Zwollem Trilogie De fanclubdag van De Fameuze Fanclub wordt ook in 2009 weer gehouden in evenementenhal De Blokhoeve te Nieuwegein.

Tijdens de dag zal veel aandacht worden besteed aan de animatiefilm De Texas Rakkers. Er zal een unieke preview van de film worden vertoond en een presentatie worden gehouden over de totstandkoming van deze productie.
Het nieuwe Nintendo DS-spel van Foreign Media Games, dat gebaseerd is op de film kan tijdens de dag alvast worden gespeeld door de bezoekers.

Inhakend op het verschijnen van de nieuwe film wordt tijdens de fanclubdag aandacht geschonken aan de tekenfilms uit de jaren negentig. Er wordt origineel materiaal getoond van onder meer tekenwerk, dvd's en divers reclame- en promotiemateriaal.

De heer Van Zwollem wordt dit jaar ook in het zonnetje gezet. Trouwe leden van de fanclub ontvangen dit jaar een beeldje van dit heerschap.
Daarnaast brengt de Fanclub ook een trilogie uit rond dit personage waarin de verhalen Het sprekende testament, De kaartendans en De gladde glipper zijn opgenomen.
Naast de verhalen bevat het album ook acht extra pagina’s in kleur over het leven van de familie Van Zwollem. Het boek heeft een luxe, bruine linnen omslag met nieuw getekende voorplaat door Luc Morjaeu en heeft het normale formaat. De oplage is beperkt gebleven tot 500 exemplaren.

Doorlopend zal er gesigneerd worden, kunnen kinderen zich vermaken in de kinderopvang en is de beurs toegankelijk. Tevens kan gedurende de dag van een hapje en een drankje genoten worden in de aparte zaal.
Uiteraard geven ook weer diverse makers van de (Klein) Suske en Wiske-albums weer acte de présence om hun werk te signeren.

Andere nieuwe uitgaven die deze dag verschijnen zijn een luxe uitgaven van De toetercup en deel 6 tot en met 10 van de nieuwe Jerom-reeks van Adhemar.


Plaats: NBC De Blokhoeve, Blokhoeve 1, 3438 LC Nieuwegein
Datum: 17 mei 2009
Tijd: 10.00 tot 17.00 uur
Prijs: Leden: € 5 (op vertoon van ledenpas) ; Niet leden: € 7,50 (Met kortingbon € 6)
Website: De Fameuze Fanclub

Het voorlopige programma van de dag ziet er als volgt uit:Beeldje Van Zwollem De Van Zwollem-trilogie De Toetercup