Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

30e Fanclubdag van de Fameuze Fanclub


Op zondag 9 april 2017 organiseert de Fameuze Fanclub haar 30e fanclubdag.

30e Fanclubdag De 30e editie van de Suske en Wiske Fanclubdag vindt plaats op 9 april 2017 in Nieuwegein, wederom in de zaal aan de Blokhoeve 2A die ook bij de voorgaande twee edities van het evenement werd gebruikt.

Luc Morjaeu en Peter Van Gucht signeren hun werk, inclusief een prent die speciaal voor deze dag door Luc werd getekend.
Namens Studio Vandersteen is ook decortekenaar Christian Verhaeghe aanwezig op de beurs.
Andere stripmakers die komen signeren zijn de uittredend tekenaar van Junior Suske en Wiske, Jeff Broeckx, en de Nederlandse tekenaar Wilbert van der Steen.

De laatstgenoemde stripmaker tekende een eerste versie van het speciaal voor SOS Kinderdorpen gemaakte album De charmante chirurg, op scenario van Esther Verhoef. De stijl die hij hierbij gebruikte sloot niet aan bij de wensen van de schrijfster, waarna Michiel de Jong werd aangetrokken voor het maken van de versie die uiteindelijk in album is verschenen.
Van der Steen maakte zijn versie van het verhaal wel af. De Fameuze Fanclub brengt de variant die hij heeft gemaakt tijdens de Fanclubdag uit in een speciale softcover uitgave.

Een blikvanger in de zaal is het levensgrote beeld van Lambik en de Zwarte Kat dat hier voor het laatst in het openbaar te zien zal zijn.

Voor kinderen valt op de Fanclubdag van alles te beleven.
Zij kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten, zoals: speurtocht, speciale veiling voor kinderen, een springkussen, kleurwedstrijd, schminken, leeshoek, envelop trekken en win een prijs.

Tijdens twee veilingen kunnen de bezoekers bieden op speciale items.
Veiling voor kinderen: van 11.30 tot 12.00 uur
Grote veiling: van 13.00 tot 14.00 uur


Plaats: Meeting District, Blokhoeve 2a, 3438 LC Nieuwegein
Datum: 9 april 2017
Tijd: 10.00 tot 16.00 uur
Prijs: Leden: € 5 (op vertoon van ledenpas) ; Niet leden: € 8,50
Website: De Fameuze Fanclub


Speciale uitgave 'De charmante chirurg' Signeerprent van Luc Morjaeu'

-->