Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Suske en Wiske in Almere


Wonen in de Lambikstraat.

Stripheldenbuurt In de Stripheldenbuurt te Almere zullen straten worden gebouwd die zijn vernoemd naar Suske en Wiske en hun vrienden.
In de wijk zijn momenteel o.a. al straten met namen als Paulus de Boskabouterhof, Kuifjestraat en Kapitein Robstraat aanwezig. In een nieuw deel van de wijk zullen mensen gaan wonen in de Jeromstraat, Lambikstraat, Sidoniastraat, Suskeplantsoen en Wiskestraat.
De Stripheldenbuurt is de meest oostelijk gelegen wijk van Almere Buiten, vlak bij de Oostvaardersplassen. In totaal komen er in deze wijk circa 2.300 woningen te staan.

In navolging van het voor Zoetermeer gerealiseerde album De razende rentmeester, zullen Suske en Wiske ook een avontuur gaan beleven in Almere. Op de website van Studio Vandersteen was begin 2006 in de rubriek Roddels en rumoeren te lezen dat Suske en Wiske "...dit jaar in een spannend kortverhaal iets beleven in Almere...".
In juni maakte de Studio bekend dat er een speciale uitgave zal verschijnen ter promotie van het bruisende Almere. Het album, waarvan de titel nog niet bekend is, verschijnt eind november 2006 in een oplage van 40.000 exemplaren. Achterin het album worden 8 pagina's opgenomen met informatie over het stadshart.
De strip is een initiatief van de gemeente en de plaatselijke stripwinkel Het Beeldverhaal. Men is er anderhalf jaar mee bezig geweest om het idee te verwezenlijken. Onlangs werd het project goedgekeurd door de erven van Willy Vandersteen.

Het scenario voor de strip moet nog worden geschreven. Gemeentewoordvoerder Peter Spek zegt over het verhaal: "Het is een verhaal met een slechterik, professor Barabas en een achtervolging. Het theater speelt een rol, evenals het Weerwater. Daar kan natuurlijk wel eens iets in liggen. En misschien komt Schanulleke wel in het Ondergronds Afval Transportsysteem terecht.."
Peter Van Gucht en Luc Morjaeu hebben inmiddels in Almere het nieuwe stadshart bekeken.

Op 26 november komen Morjaeu en Van Gucht naar Het Beeldverhaal om de strip te signeren.
De stripwinkel verzorgt ook de uitgave van een speciale luxe uitgave van het album.