Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Ontwerp schoenen voor Tante Sidonia


Wedstrijd van het CODA Museum in Apeldoorn.

Tante Sidonia Het CODA Museum organiseert een wedstrijd om schoenen voor tante Sidonia te ontwerpen. Ze doet daartoe een oproep aan alle professionele schoenontwerpers (in opleiding) van Nederland. CODA neemt het initiatief voor deze wedstrijd in het kader van de Suske en Wiske tentoonstelling De tomeloze tijdreizigers.
Uit alle inzendingen voor schoenontwerpen kiest de jury de mooiste ontwerpen. Een selectie van de ontwerpen wordt tentoongesteld in CODA Museum. Het winnende paar wordt uiteindelijk ook echt gemaakt (door VonJeanet Footwear Fashion) en komt in het bezit van de ontwerper. Dit paar wordt uiteraard ook eerst tentoongesteld in CODA Museum.

De ontwerpers moeten een zij-aanzicht, bovenaanzicht en zoolaanzicht van de schoen maken en daar een toelichting bij schrijven, onder andere op de materiaalkeuze. Het ontwerp moet, bij voorkeur op ware grootte (A3 formaat) voor 6 mei per mail naar pr@coda-apeldoorn.nl worden gezonden, onder vermelding van naam en verdere contactgegevens.

De jury bestaat uit Luc Morjaeu, Liesel Swart (docent schoenontwerpen o.a. aan de Dutch Health Tec Academy), Michel Lakeman (VonJeanet Footwear Fashion) en Désirée Baks- Lindeijer (bestuurslid Klub Lange Mensen en hoofdredacteur van XLLL). Vanaf eind mei worden de genomineerde ontwerpen tentoongesteld bij CODA Museum.
Naast de deskundige jury kunnen de bezoekers aan de tentoonstelling meestemmen over het winnende ontwerp. In september wordt de winnaar bekend gemaakt. Het winnende ontwerp wordt ook daadwerkelijk gemaakt door Von Jeanet Fashion Footwear. In oktober kan de winnaar het paar aanbieden aan tante Sidonia! De schoenen worden tot het einde van de tentoonstelling van Suske en Wiske tentoongesteld bij CODA. Daarna worden zij eigendom van de winnaar.

Meer informatie over de wedstrijd is te vinden op de site van het CODA Museum.