Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Suske en Wiske 10 jaar op De Hoge Veluwe


Verraad op de Veluwe Op zondag 10 augustus 2014 viert Het Nationale Park De Hoge Veluwe het tienjarig jubileum van het Suske en Wiske-album ‘Verraad op de Veluwe. Met tal van leuke kinderactiviteiten, waaronder een workshop striptekenen en een verkleedwedstrijd.

Het begon als een idee van een van de kinderen van een medewerker van Het Nationale Park De Hoge Veluwe: een Suske en Wiske-album dat zich geheel afspeelt in het bekende Park. De uitgever werd uitgenodigd in het Park en al snel waren de makers van de populaire strip overtuigd: dit was een schitterend decor voor een verhaal met Suske, Wiske, Lambik, Sidonia en Jerom. Naast de bekende striphelden kreeg ook de directeur van het Park, Seger van Voorst tot Voorst, een prominente rol in de strip, die zich deels in de bossen van het Park en deels in Jachthuis Sint Hubertus afspeelt.

Dit jaar is het verschijnen van ‘Verraad op de Veluwe’ tien jaar geleden. Dat wordt gevierd met een feestelijke dag in het Park met allerlei activiteiten voor kinderen. Er is een verkleed- en een kleurwedstrijd en er wordt een workshop striptekenen gegeven door een professionele striptekenaar. Natuurlijk zijn Suske en Wiske zelf ook aanwezig en tijdens het zandzakwerpen kunnen kinderen laten zien of ze net zo sterk zijn als Jerommeke. Er is een Suske en Wiske wandel- en fietstocht waarbij de kinderen onderweg de figuren uit Verraad op de Veluwe tegenkomen. Kinderen die verkleed als Suske of Wiske naar het Park komen, betalen geen entree.