Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Verraad op de Veluwe


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 285 (1e druk: 8 december 2004)

Verraad op de Veluwe Na Kaapse kaalkoppen, dat zich in Zuid-Afrika afspeelt, blijven Suske en Wiske dichter bij huis. In het avontuur waarvan de eerste stroken in augustus in de krant zullen verschijnen komen de striphelden terecht op de Veluwe.

De directeur van het nationale park De Hoge Veluwe heeft Suske en Wiske Lambik, tante Sidionia en Jerom uitgenodigd om enkele dagen op het park te blijven. Er is iets niet pluis in het park. Regelmatig wordt er op dieren geschoten en beelden worden beschadigd. Maar voordat de directeur meer kan zeggen wordt hij neergeslagen. Onze vrienden blijven alleen achter in het park bij nacht en ontij... Jonker Joost Junior sluipt met een geweer rond en verdwijnt onder het beeld van Het Stenen Gewei, waar een angstaanjagend gebrul klijkt. Het is de boze woudgeest, de Ouwe Vale, die weer wil heersen. Joost Jonker sluit een duister pact met hem, dat het einde van de Veluwe inluidt...
Suske en Wiske krijgen het aan de stok met boze trollen. Bij hun streven om het natuurgebied te behouden worden ze geholpen door elfen.
Oorspronkelijke cover Net als bij het voorgaande album, Kaapse kaalkoppen, gebeurde is ook bij dit verhaal de covertekening gewijzigd. De illustratie die bij de eerste aankondiging van het album werd getoond zal niet worden gebruikt.
De oorspronkelijke cover is hiernaast afgebeeld.

Ter gelegenheid van het verschijnen van dit verhaal organiseert De Hoge Veluwe in de kerstvakantie drie workshops over striptekenen en illustreren. De workshops zijn bedoeld voor kinderen van 7-12 jaar en zijn 29 december, 5 en 8 januari tussen 14 en 16u. Op 29 december legt tekenaar Ben Westervoorde de kinderen uit hoe je met tekeningen een verhaal kunt vertellen, 5 januari doet Jan Kees de Boer dat en 8 januari Floris Oudshoorn. Deze tekenaars zijn bekend van strips en illustraties voor onder andere Taptoe en Donald Duck. Vervolgens gaan de kinderen ook zelf aan de slag met een strip of een illustratie. Een belangrijke rol daarbij is weggelegd voor enkele beroemde schilderijen van Vincent van Gogh, die tijdens de workshops als inspiratie zullen dienen.


Aankondiging in 'De Standaard' Aankondiging in 'Het Nieuwsblad'