Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

12e Stripdag Kalmthout


Op 21 juni vindt in Kalmthout weer de jaarlijkse stripbeurs plaats.

Suske en Wiske en Kalmthout

Traditiegetrouw vindt op de derde zondag van juni de jaarlijkse stripdag in Kalmthout plaats.
Op deze dag verschijnen 2 speciale, soft-cover, uitgaven van Suske en Wiske uitgaven.

Het verhaal Het geheim van de Kalmthoutse Heide werd in Kalmthouts dialect vertaald en kreeg de titel Het gheim van de Kalmthoutse Haai. De cover-tekening van dit album wordt ook gebruikt voor de muurschildering die op 26 april 2009 in Kalmthout wordt onthuld.
Het album omvat naast de strip ook 6 extra pagina's waarin inititiefnemer Jan Francken, burgemeester Lukas Jacobs en Jean Bastiaensen meer uitleg verschaffen over de meerwaarde van Suske en Wiske en ons dialect. Verder bevat het album een door Paul Geerts gemaakt ontwerp voor de brandweer Kalmthout. Eugeen Goossens heeft een aantal personages uit het verhaal getekend en verder werd ook nog bijzonder fotomateriaal in het boekje opgenomen.
Het boek verschijnt in een beperkte oplage van 3000 exemplaren en is op de stripdag te koop in de Sporthal Gitok en daarna in Station Heide, Arboretum Kalmthout, infokantoor Putsesteenweg en de Kalmthoutse dagbladhandels.

Voor Natuureducatief centrum De Vroente wordt Het geheim van de Kalmthoutse Heide uitgebracht. Ook voor deze uitgave werd een nieuwe cover gemaakt. In de 7 extra pagina's in deze publicatie wordt aandacht besteed aan de werking van De Vroente. Daarnaast werden ook in deze uitgave prachtige foto's opgenomen. De oplage van dit album, dat het laatste deel is van de trilogie Kalmthout en z'n natuur, bedraagt 1500 exemplaren.

Van beide illustraties die gebruikt zijn voor de covers van de albums verschijnt een zeefdruk. Deze prenten worden uitgebracht in een oplage van 50 exemplaren.
De zeefdruk met de covertekening voor de uitgave van De Vroente zal gesigneerd worden door burgemeester en schepen van Kalmthout, Helena Vandersteen, Luc Morjaeu en Peter Van Gught.

Broodzak Broodzak Op de veiling zullen weer diverse originele tekeningen van de hand gaan.
Bekijk de volledige Veilinglijst of afbeeldingen van aantal items die worden geveild.

Het Provinciaal Suske en Wiske kindermuseum heeft dit jaar voor het thema Van Zwarte madammen en tovermannen gekozen

Arboretum Kalmthout heeft een Suske en Wiske fotospeurtocht

Vanaf 5 juni bieden alle Kalmthoutse banketbakkers speciale broodzakken aan van de Suske en Wiske stripdag. Deze actie loopt zolang de voorraad strekt.
Het betreft 12000 broodzakken. Een beperkt aantal hiervan zal aangeboden worden op de stripdag van 21 juni.


Sporthal Gitok

Zeefdruk van covertekening voor Het geheim van de Kalmthoutse Heide

Arboretum Kalmthout

Provinciaal Suske en Wiske Kindermuseum

  • Spelprogramma "Van Zwarte madammen en tovermannen"

    Het geheim van de Kalmthoutse Heide Het geheim van de Kalmthoutse Heide - Achterkaft Het gheim van de Kalmthoutse Haai Het gheim van de Kalmthoutse Haai - Achterkaft